Sveitsin liigan suosikit väänsivät huiman trillerin – Vapaniemelle jo kauden toinen vitonen

Viime kaudella Loviisan riveissä pelannut Niklas Niiranen johtaa nyt kokemattoman Winterthurin puolustusta. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Sveitsin liigan sarjakatsauksesta selviää myös, että viime kaudella Loviisan riveissä pelannut Niklas Niiranen palkittiin viikonlopun tappio-ottelussa joukkueensa parhaana. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen
Sveitsin liigan sarjakatsauksesta selviää myös, että viime kaudella Loviisan riveissä pelannut Niklas Niiranen palkittiin viikonlopun tappio-ottelussa joukkueensa parhaana. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Sveitsin salibandyn NLA-liigassa pelattiin toisella kierroksella muutamia paikallisotteluja sekä Wilerin ja Malansin välinen huikea kärkikamppailu. Suomalaisista parhaana pelaajana palkittiin Niklas Niiranen. Matti Vapaniemi on istunut viiden minuutin jäähyt molemmissa alkukauden liigaotteluissa.

Kierroksen herkkupala oli ehdottomasti Champions Cupiin valmistautuvan Alligator Malansin ja Tatu Väänäsen edustaman kestomenestyjän, Wiler-Ersigenin kohtaaminen. Malans oli lopulta parempi vasta rankkareilla, kun jatkoajankin jälkeen lukemat olivat tasan 7-7. Suomalaiset eivät päässeet ottelussa tehomerkinnöille, mutta rangaistuslaukauskisassa Tommi Aro ja Lauri Kapanen osuivat Malansille.

Paikallisottelussa UHC Grünenmattin ja Tigers Langnaun välillä nähtiin kierroksen kenties suurin yllätys. Langnaun rosterilla pitäisi laittaa mestarisuosikkien rattaisiin kapuloita, mutta sen sijaan joukkue jatkaa nollakerhossa, sillä Grünenmatt nappasi kotonaan sarjapisteet lukemin 8-6. Grünenmattin paidassa tahkoava Markus Lajunen kirjautti syötön ja viiden minuutin jäähyn.

Henri Mäenpää jatkoi hyviä otteitaan Usterin paidassa syöttämällä joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia derbymatsissa HC Rychenberg Winterhturin vieraana. Winterthurin Niklas Niiranen teki maalin ja palkittiin kotijoukkueen parhaana, mutta pisteet matkasivat Usteriin luvuin 6-2.

Kaksi kohtuullisen oletettua tulosta kantautui Könizistä ja Zürichista. Köniz kaatoi kotonaan Churin lukemin 12-5 ja Grasshoppers voitti Waldkirch-St.Gallenin numeroin 7-3. Sami Saarisen ja Timo Johanssonin teholukemat Zürich-nutussa näyttävät edelleen pyöreää nollaa. Tällä kertaa myöskään Churin Kari Koskelainen ei päässyt pisteille.

Kloten-Bülach Jetsin ja Olten Zofingenin kohtaaminen oli yhtä tiukka kuin siitä oli ennakoitu, mutta lopulta vierasjoukkue Olten nappasi pisteet 5-3 -voitolla. Oltenin paidassa viime kaudella Suomen kakkosdivaria tahkonnut ja aiemmin muun muassa AC Hakissa liigakokemusta kartuttanut, Niko Solkio oli kovassa tikissä 2+1-tehojen myötä. Klotenin puolelta huomattavaa oli Matti Vapaniemen ottama viiden minuutin rangaistus. Vapaniemi on istunut vitosta nyt kummassakin liigaottelussa.

NLA-liigan toisen kierroksen kaikki tulokset:

Alligator Malans – Wiler-Ersigen 8-7 rl.

Floorball Köniz – Chur Unihockey 12-5

Kloten-Bülach Jets – Olten Zofingen 3-5
-Kloten: Matti Vapaniemi 0+0 ja 5min jäähy, Valtteri Sainio 0+1
-Olten: Niko Solkio 2+1

Grasshoppers Zürich – Waldkirch-St.Gallen 7-3

Rychenberg Winterthur – Uster 2-6
-Rychenberg: Niklas Niiranen 1+0 ja parhaan pelaajan palkinto
-Uster: Henri Mäenpää 0+2

Grünenmatt – Tigers Langnau 8-6
-Grünenmatt: Markus Lajunen 0+1 ja 5min