Tässä on Suomen miehet EFT-turnaukseen – maalitykki tekee yllätyspaluun

Rickie Hyvärinen (vas.) kertoo, että nyt hänelle on enemmän aikaa maajoukkueelle. Kuva: IFF

Rickie Hyväristä (vas.) ei ole hetkeen nähty Suomen maajoukkueessa. Kuva: IFF
Rickie Hyväristä (vas.) ei ole hetkeen nähty Suomen maajoukkueessa. Kuva: IFF

Suomen miesten maajoukkue marraskuun alussa Sveitsissä pelattavaan EFT-turnaukseen on valittu. Yllättävin nimi maajoukkueen nimilistassa on Rickie Hyvärinen, joka tekee paluun tauon jälkeen maajoukkueeseen.

Suomen miesten maajoukkue Sveitsin EFT-turnauksessa:

Maalivahdit
Jarno Ihme, Seinäjoen Peliveljet
Eero Kosonen, Happee, Jyväskylä

Puolustajat
Tommi Aro, Alligator Malans (SUI)
Petri Hakonen, Seinäjoen Peliveljet
Jonne Junkkarinen, Happee, Jyväskylä
Juha Kivilehto, Seinäjoen Peliveljet
Janne Lamminen, SC Classic, Tampere
Mikael Lax, SSV, Helsinki
Risto Töllikkö, NST-Lappeenranta
Tatu Väänänen, SV Wiler-Ersigen (SUI)

Hyökkääjät
Juuso Heikkinen, Happee, Jyväskylä
Janne Hulmi, Seinäjoen Peliveljet
Veli-Matti Hynynen, Happee, Jyväskylä
Rickie Hyvärinen, Storvreta IBK (SWE)
Oscar Hänninen, Esport Oilers, Espoo
Henri Johansson, Nokian KrP
Lauri Kapanen, Alligator Malans (SUI)
Jani Kukkola, FC Helsinborg (SWE)
Jami Manninen, Happee, Jyväskylä
Mika Moilanen, FC Helsinborg (SWE)
Perttu Puska, Josba, Joensuu
Tero Tiitu, Warberg IC (SWE)

Päävalmentaja: Petri Kettunen.
Valmentajat: Mika Ahonen, Akseli Ahtiainen, Juha Jäntti.
Joukkueenjohtaja: Mika Heikkilä.
Hierojat: Ari Haapalainen, Aleksi Öhman.
Huoltaja: Toni Vainikainen.

48 comments

  1. Jahas. Taisi Sami Koski pelata itsensä ulos mj-kuvioista mestareiden cupissa. ainakin tuntui herra päävalmentaja moneen kertaan mainitsevan kuinka koski katoaa kuvasta ratkaisupeleissä…

  2. Joo, viime isoissa kisoissa oli väärä jokeri, oli Koski ku ois pitäny olla Hyvärinen. Ja muutenkin niin se vaan on että jos joku on profeetta Ruotsinmaalla niin aika vahvoilla tulisi olla maajoukkue (etenkin mm) valinnoissa.

    Nii ja ”missä nuori Niiranen?”!

  3. Mihinkähän Monthanin nimi on veskarilistalta päässyt unohtumaan, ei jumantsuikka, kyllä se vaan niin on,että a-maajoukkueessa pitää pelata absoluuttisesti parhaitten, eikä ikä saa olla mikään este valinnoille.

  4. Puska on ollut syksyn paras,koko joukkueen kantava voima, hyvin valittu, olis Josban puolutustuksesta yksi kaveri tuohon rosteriin mahtunut heittämällä, mutta taitaapi olla sukset ristissä maestro Kettusen kanssa. Siinä mielessä edellisen kanssa samalla sivulla, että parhaat pitäis valita, ja jättää iät ynnä muut henk.koht.kränät sivuosaan, suomen kansallehan maju pelaa, se pitäis muistaa

  5. Samoilla linjoilla Tilpo. Monttu mielestäni helposti tällä hetkellä Ihmettä kovempi veskari, toki näkemäni peliotanta on kapeahko ja näytöt aivan huippupeleistä puuttuu. Antaisin silti mahdollisuuden, en sinänsä näe että veskarintontilla ikä olisi suurikaan este. Päinvastoin, siitä voi olla jopa hyötyä.

    MV-osaston kärki on tällä hetkellä Monthan, Kosonen ja Ikonen. Monttu noista ehkä vieläpä tasaisin, näkemäni perusteella. Mutta tämä toki liigassa, maajoukkueessa järkälemäinen prosenttiveska ei ehkä ole se mitä haetaan, en tiedä. Riippuu toki taktiikasta, millä ruotsia lähdetään haastamaan. Puolustuslähtöiseen sapluunaan ainakin toiminee paremmin, kuin pienikokoinen fiilistorjuja Ihme.

  6. Hyvä että nähdään nyt Rickie Hyvärinen maajoukkueessa. Toivottavasti myös yle lähettää matsit livenä niin nähdään Rickien tämän päivä osaamista.

    Muuten joukkueessa on ainakin riittävästi kokemusta mutta on onko myös nopeita jalkoja jotka pystyvät lähtönopeudellaan haastamaan Ruotsin?

    Happeen kaverit ovat nopeudeltaan modernimman pelitavan osaajat ja onhan muutama muukin mutta oppiiko vanhempi konkari uutta pelitapaa?

    Vielä ei ole nähty Kettusen uutta pelitapaa, kevään otteluissa pelitapa vaihteli paljon eri ketjujen osalta. Palataanko nyt old school sabään kun turvaudutaan liikaa kokemukseen?

    Kettusen tausta näkyy nyt myös valinnoissa, helsingin alueelta valittiin vain kaksi pelaajaa, näinhän se menee kun toiseen suuntaan kumartaa niin pyllistää toisille.
    Maajoukkueen rakentaminen ei kuitenkaan pitäisi olla maakuntapolitiikkaa.

  7. Kettusen majun pelitavan pitäisi olla aika identtinen Ahtiaisen Malansin pelitavan kanssa, jos joku sattui joukkueen otteita Champion´s Cupissa seuraamaan.

  8. En kyllä ymmärrä miten ilu heikkinen ei ole listalla. Uskomatonta dominointia mm. ssv:stä vastaan ja erän nuoren joukkueen selkeä liideri. huhuh,mitä touhua.

  9. Monthan on hyvä, veskarien Top 5:ssä, mutta ainakin lauantaina Tapiolassa Oilersin Ikonen oli vielä parempi. Maajoukkuetta rakennetaan tulevien vuosien MM-kisoihin, ei sinne ikämiehiä oteta.
    Johanssonilla lienee viimeinen mahdollisuus maju-näyttöihin. Vaikka kuinka tekee 600 pistettä liigassa niin ainakaan Ruotsia vastaan ei ole kaverista ollut mitään käyttöä.

  10. Ottaa päähän tämä Monthanin kohtelu, pelkään milloin alkaa näkyä Jarkon motivaatiossa,kun taas kerran joutuu pettymämään,takana kovaa menty kesä, tavoitte kirkkaana, syö varmasti miestä.

    Nyt voitaisiin itkemisen sijaan kuitenkintempaista Montun epäreilua kohtelua vastaan – ja kerätä adressi Montun majapaikkaa vaatimaan, riittävä määrä nimiä, ja niin Kettunenkaan voi asiaa kuitata olkiaan kohauttamalla, alkaisi tulla painetta liiton suuntaan sen suhteen, että maajoukkue ei saa olla politiikkaa, vaan parhaiden pitää saada kantaa maajoukkuepaitaa.

    Tiedän, että alkuun kuulostaa hölmöltä, mutta jotain tehtävä, ja se on meidän intohimoisten säbäihmisten tehtävä, ei vääryydeltä voi ummistaa silmiään.

    Mitä mieltä pääkalloyhteisö, tempaistaanko? Jos tarpeeksi moni kannattaa, niin voin laittaa fb-sivut pyörimään, ja tiedot liiton suuntaan. Joka tapauksessa aion majupelejen katsomoissa pitää asian esillä, lähtekää muutkin mukaan.

  11. Huumorimiehiä täällä! Tosin hauskanpito yleensä loppuu tällä sivustolla siihen, kun joku seinäjokilainen ei ihan tajua läppää ja alkaa itkemään.

  12. Ehdottomasti Monttu pitää ottaa majuun, alkukauden liekeissä, ja silti taas kerran ulkona,, adressia kehiin, ei tää näin voi mennä..

  13. Ihme voi hyvinkin olla Suomen paras oheisharjoittelun tekijä, mikä taas miellyttää liiton silmää, mutta sitten on erikseen ne veskarit, jotka tiukassa paikassa tekee isot pelastukset, ja niitä miehiä on juuri Jarkko Monthan – iso peukku adressilla!!

  14. http://paakallo.fi/2013/07/jarkko-monthan-jatkaa-nstssa-taman-ikaisena-ei-tarvitse-maajoukkueesta-haihatella/

    ”- Haluan pelata omalla tasollani. Tiedän mihin pystyn, ja mihin en pysty. Tämän ikäisenä ei maajoukkueesta tarvitse haihatella, Monthan toteaa.”

    Ihmettä ja muita nuoria veskareita majuun vaan kehittymään! EFT on kuitenki harkkaturnaus ja näin saadaan hyvin ajettua nuoria kavereita sisään. Monttu ei pääse millään mm-kisoihin niin miks olla eft:ssä?

  15. Monthan ei ole maajoukkuetasoa.Piste.
    Onhan Kettusella mukana esim neljä ex-Erän pelaajaa ja Tiitu,jotka kuitenkin pääkaupunkiseudulta.Pääkaupunkiseudun parhaa käyvät tienoomassa ulkomailla , niin että on varaa pelata taas jatkossa pääkaupunkiseudulla.

  16. Naurattaa ja paljon kun lappeenrantalaiset kitisevät valinnoista. Pari vuotta sitten Jarkko Rantala otti ilmaiselle saunamatkalle pari kaveriaan lahjakkaan -92 ikäluokan MM-kisoihin. Silloin kyllä kaverivalinnat kelpasi.

  17. Heikkinen ei ole majo-tasoa. Se on fakta. Matti Vapaniemeä voisi näissä testailla. Ihmeen valinta yllätys. Kailiala ollut yllättävän vaisu alkukaudesta, joten puuttuminen listalta ei yllätä.

  18. Missä Jääskeläinen? Ja spv fanit taas katsoo putkilaseillaan ja koittaa saada seuraavaa alisuorittajaa joukkueeseen. Holopainen wtf?!

  19. Eiköhän Asseri sössiny itse paikkansa viime EFT:ssä kahdella viivakantilla ja vastustaja yksin läpi maalintekoon…

    Tiitun naureskelijoille: kaveri painanut Ruotsissa 6 matsia tehoilla 10+4.

  20. Hyviä valintoja. Etenkin Tommi Aro on näyttänyt kasvavan korkoa Sveitsissä, todella hyviä otteita Tampereella, ja tää jätkä kaikkea muuta kuin mun suosikki–> joskus vaan pitää osata katella pelaajia muutenkin kuin omasta jengistä, mikä tuntuu ainakin täällä monelle olevan mahdoton rasti;-).

    Johanssonille pitäis nyt laittaa paikka ykkös tai kakkosketjusta ja kattoo pystyykö paikan täyttämään, jos ei natsaa niin sitte ulos!! Ihmeen paljon näyttää peli muuttuvan liigan ja kv-pelien kesken, osalla ei vaan homma kansainvälisissä peleissä toimi…

    Mitä tulee SSV:n niin aika sekavaa toimintaa tällä kaudella, näkyy selvästi ettei jengi vielä ole hitsautunut yhteen. Kailiala pihalla kuin lumiukko uudessa jengissä, missä ei enää olekaan ainut tähtipelaaja. Ykkösketju se vaan vieläkin porskuttaa vaikka monen mielestä jätkät menneen talven lumia…

  21. Järviö? Onko kausi ollut heikko, vai eikö muuten haluta antaa mahdollisuutta?

  22. Isohan se lössi on, joka kiertää näissä maaotteluissa. 44 pelaajaa? Ja siitä sitten vähitellen löytyy varsinainen mm-joukkue. Eikös projekti lopulta siihen tähtää? Valmentajat oppivat tuntemaan kavereita, näkevät kuinka ne jaksavat painaa useampia kovia matseja lyhyeen aikaan. Kaikki eivät jaksa. Fyysiset vaateet ovat aika kovat, kaikilla ei fysiikka riitä. Ja vaikka sarjassa tehoja tuleekin, niin se ei takaa sitä, että onnistuu maajoukkueessa, jossa pelataan aivan eri pelityylillä ja toisenlaisten ketjukavereiden kanssa kuin omassa tutussa jengissä.

  23. Noniin, eli tarkennetaan vielä tuota Monthania koskevaa viestiä näin vähän selväpäisempänä 😀 Eli eihän miehellä tosiaan taida olla itselläkään haluja Majuun, mikä toki on aika ratkaisevaa. Samaten kokemus hyvän joukkueen maalilta kovista peleistä puuttuu – se on vähän erilaista peliä, kun olla häviävässä NSTssä hyvä taistelija. Nämä voi aivan perustellusti nähdä rajoitteina, kun korkeahko ikä huomioidaan.

    Ihmettä en siltikään ottaisi mukaan, Joni Järviö ajaa jo hänestäkin ohi, ja voittaa ikäkriteerilläkin helposti.

  24. Jos näitä Kettusen valintoja selittää ajatus kokemuksen saamisesta ja kehittymisestä, niin mikse Jesse Huurrekorven nimeä ei löydy listalta, kaverihan on ollut alkukauden huikein kassari liigaparketeilla, ottanut kaiken kiinni maan ja taivaan väliltä, nöyryytti esimerkiksi SPV etc., ja on varmasti tulevaisuuden tähti, toki nyt nuori varsa, ja seuraavat kisat tulee liian aikaisin, mutta just kokemuksen vuoksi.

  25. Eiköhän nuo Monthanin kommentit voi ottaa ihan itseironiana, ja toisaalta kyynisyytenä, kun on niin valtavan monta kertaa joutunut pettymään. Jos soitto tulisi, niin olisi ensimmäisenä edustamassa isänmaataan, näin on puheista käynyt ilmi muissa yhteyksissä. Kettusen uudelleenvalinta oli samalla portin kolahdus Montulle, toivottavasti addresilla saataisiin heräteltyä liiton johtoa tämän suhteen…laittamaan kapuloia rattaisiin, ja muistetaan, että verrattuna muihin kilpailijoihinsa Monthan on joka ilta NST:n luukulla kovemmassa tulessa kuin kukaan muu, tämä haastehan on se miksi Monttu enää ylipäätään Lappeenrannassa pelaa..

  26. Nyt lopettakaa toi vitsailu ja trollaaminen tolla Monthanilla, seinäjokelaiset provosoituu ihan oikeesti!
    Oli hyvät naurut, mutta jätetää siihen ennen kuin pohjammaalta tulee itku.

  27. Kivilehdon poisjättäminen jos mikä vaatisi oman nimenkeräyksen, viime kisat muistaen ja alkukauden kotipelit nähneenä nousee ekana mieleen.,ferrarilla tuli kesällä, mutta enemmin vertautuu daciaan..koutsilla on aina omat pakkomielteensä, oli kyse Kivilehdosta tai Monthanista, suuntaan tai toiseen, mutta harmi jos näihin sitten kompastutaan..

  28. Näin Kettunen komentoi omia valintojaan:
    – Ruotsilla on huippuyksilöitä ja monipuolista osaamista roppakaupalla. Aina ei riitä, että heiltä saadaan tila pois, sieltä voidaan tulla myös jalalla ohi.
    Hyvä että teoriassa tiedostetaan vastustajan vahvuudet mutta näkyykö käytännössä eli joukkueen rakentamisessa ja pelaajien valinnassa?

  29. Olen myös saanut Kivilehdon maajoukkuepelaamisesta tarpeekseni.
    Ei vaan ole tulevaisuuden, eikä edes nykypelin pelaaja. Oli nykkypelin pelimies. 🙂
    Kivilehto saanee valita itse pelaako maajoukkueessa?
    Mutta eikös heppu ole hoitamassa ”loistavasti” liiton markkinointiassarin hommia, – jos sivutyöetuna tulee automaationa maajoukkuepaikka?

  30. Aika pitkältihän tässä kuitenkin on ne parhaat mitä Suomesta löytyy. Kun ei löydä parempaa ukkoa niin minkäs teet.

  31. ”Johanssonilla lienee viimeinen mahdollisuus maju-näyttöihin. Vaikka kuinka tekee 600 pistettä liigassa niin ainakaan Ruotsia vastaan ei ole kaverista ollut mitään käyttöä.”

    Teki yhdessä Ruotsi pelissä 3+1. Monta pitää tehdä Ruotsia vastaan, että on käyttöä?

  32. Kyllä raitin puolen ukkoja olisi parempiakin löytynyt kuin Johansson, mm. Iiskola ja Pfitzner…

  33. Johansson on kaksissa MM-kisoissa ollut täysin täytepelaaja ja muutenkin maaotteluissa turhan pehmeä. Yhdessä EFT-pelissä tosiaan teki kolme maalia Ruotsia vastaan, ja sai sillä paikan MM 2010 joukkueeseen. Se taisi olla mj-uran ainoa tähtihetki.

  34. Holopainen vetelee puolivaloilla liigas aina ja on silti liigan paras pakki. Ois kiva nähä joskus et joutuis pelaa oikee tosissaanki = maajoukkue. Iiskola ois kiva nähä mut veikkaan että ei pärjää yhtää nois kuviois. Ja eiköhä se Tiitu ala olee jo aika vitsi xD

  35. Nimenomaan ja varmaan jokainen ymmärtää ettei Johanssonin kaltaisen pelaajan vahvuudet tule esille täyteketjuissa puolustettaessa ja pelattaessa pallottomia vaihtoja
    . Samalla voi todeta ettei täyteketjujen takia Suomi kultaa hävinnyt. Kyllä ne oli ihan ne vastuuketjut, jotka romahti mm-finaalissa.

  36. Jarno ihme ei oo päässy majuun ku spv:n hyvän puolustuksen tähden. Kyllähän se nyt nähdää ku puolustus vähän rakoillut niin heti omissa soi ja aina etukulmasta…