Täysi Caribia Areena todisti SSV:n dominanssia – 14 maalia, 13 maalintekijää

Mikael Laxin putoamista MM-joukkueesta voidaan pitää pienoisena yllätyksenä. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

Turun Caribia Areena täyttyi ääriään myöten kun Turun Palloseura kohtasi miesten Salibandyliigassa helsinkiläisen SSV:n. Heikosti menneen alkukauden jälkeen helsinkiläisellä kestomenestyjällä oli kasvojenpesun paikka. Todella vauhdikkaan ja kovaotteisen pelin lopputulos kirjattiin SSV:n eduksi 5-9 (1-5, 0-2,4-2).

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia oli juuri sellaista salibandya millaista salibandyn kuuluisikin olla: vauhdikasta, taitavaa ja ennen kaikkea viihdyttävää. Tilanteita luotiin molemmissa päissä ja latautuminen otteluun vaikutti olevan molemmilla joukkueilla kunnossa.

Mihin ottelu ratkesi?
Ensimmäisen kympin jälkeen SSV pääsi kuin varkain 1-5 johtoon. Vajaaseen kolmeen minuuttiin neljä maalia ja turkulaisten paletti oli sekaisin. Neljän maalin johto kesti loppuun asti, vaikka TPS pääsikin painostamaan ottelun loppupuolella.

Ottelun hahmo?
SSV:n maalivahti Henri Toivoniemi osoitti olevansa vieläkin yksi maailman huipuista. Ottelun vaikeina hetkinä Toivoniemi otti koko SSV:n joukkueen reppuselkään ja kantoi sitä samalla päättäväisyydellä kuin ekaluokkalainen koulureppua ensimmäisenä koulupäivänään.

Ottelun puheenaihe?
Ottelussa nähtiin 14 komeaa maalia. Jotain joukkueiden leveydestä kertoo se, että ottelussa nähtiin 13 maalintekijää. Ainoastaan SSV:n Juho Järvinen onnistui maalinteossa kahdesti. Järvinen valittiinkin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Tilastohuomiot:
TPS: Joonas Föhr 1+1, Joonas Koskinen 1+1, Henri Alho 1+1
SSV: Juho Järvinen 2+1, Henri Tuhkanen 1+2, SSV:n ex–tepsiläisistä vain Markus Olkkonen (1+1) pääsi pisteille

Linkit:
TPS:n otteluraportti
Anssi Koskisen ottelukuvat
Ilta-Sanomien juttu ottelusta

Edit 29.10. klo 14.39: TPS:n tilastohuomiot korjattu.

Teksti: Niko Vahtera, Turku

6 comments

  1. ”Toivoniemi otti koko SSV:n joukkueen reppuselkään ja kantoi sitä samalla päättäväisyydellä kuin ekaluokkalainen koulureppua ensimmäisenä koulupäivänään.”

    Eli siis erittäin haparoivin askelin äitiä kädestä pitäen? Näin ainakin meillä. Oliko tarkoitus maalata toisenlainen mielikuva?

  2. Ja aina löytyy näitä troll**a pakottavine tarpeineen tulla kommentoimaan ilman lisäarvoa. Vai kuin ”KaNpanisu”?!?

    Mielikuvien luominen on haastavaa ihan oikeille toimittajillekin. Tässä tapauksessa kirjoittaja meni mielestäni pahasti metsään sillä minulle syntynyt mielikuva ei vastaa sitä mielikuvaa mitä kirjoittava oletettavasti tavoitteli. Olisi toki voinut jättää kommentoimattakin ja naureskella vain itsekseni asialle mutta näin tällä kertaa.

  3. Ei kai sille mitään voi, jos haluaa kaikki asiat vääntää rautalangasta. Siinä vielä onnistumatta. Suurimmalle osalle kuitenkin lainauksen OIKEA tarkoitus tuli selväksi.