Wirmo jatkaa cupissa – ”Tavoitteena finaalipaikka”

Kuva: Jarmo Jokila

Kuva: Jarmo Jokila
Kuva: Jarmo Jokila

Wirmo pudotti tylysti Blackbirdsin ulos Teho-cupista, kun divarijoukkueet kohtasivat sunnuntaina Mynämäessä. 11-4-lukemat (2-2, 6-2, 3-0) eivät jättäneet sijaa selittelylle. Keravalaiset eivät saaneet konettaan kunnolla käyntiin missään vaiheessa, kun taas Wirmo esitti kauden parasta pallollista peliään.

Mihin ottelu ratkesi?
Toisen erän alkuun saakka mentiin tasatahtia, mutta sitten Wirmo painoi jalan kaasulle. Maalaispojat nakuttivat viidessä minuutissa neljä maalia ja Mustarastaiden räpsyttely päättyi siihen. Päätöserässä keltapaidat kaunistelivat vielä lukemia, kun Blackbirds istui boksissa. Turhautuminen johti jäähyihin, joista Wirmo rankaisi kovalla prosentilla.

Ottelun hahmo?
Wirmon kapteeni Jani Varjonen on uurastanut läpi syksyn isoja minuutteja sarjassa, mutta pörssilukema ei taatusti tyydytä herraa itseään. Sunnuntaina verkot viimein vinkuivat. Varjonen iski hattutempun ja syötti kaksi osumaa. Häntä säestivät hyvin Keni Kivilä tehoilla 2+1 ja mynämäkeläisyyden ilmentymä Antti Vuorinen samalla saldolla.

Ottelun puheenaihe?
HaNi-hallista ei löytänyt sellaista katsojaa tai pelaajaa, joka olisi muistanut Wirmon joskus menneen cupissa jatkoon. Nyt joukkue kuitenkin on 16 parhaan joukossa. Maaseudun väki jutusteli, että toiveena olisi saada ensi kierrokselle vastustaja joko liigasta tai sitten turkulainen AFC Campus. Ai miksi Campus? Kuulemma siksi, että siellä pelaa Wirmon fanien ”ikisuosikki” Heikki Pernaa.

Kommentit:
– Ei tässä kisassa kannata olla mukana, jos ei tavoittele pääsyä finaaliin. Sitä me tavoittelemme. Pelitahti on kova, eikä se voiton vuoksi helpota, mutta me emme valita. Urheilukeskuksen pururataa on tampattu kesällä niin paljon, että jalat kyllä kestävät. Pojat saavat tosin nyt maanantain vapaaksi, sanoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.
– Wirmo oli parempi. Me hävisimme tämän matsin maalinedustoilla, tuumi Blackbirdsin vastuuluotsi Matti Kaipio.
– Ehjä 60-minuuttinen. Voitto lämmittää ja samoin myös omat onnistumiset. Kiitos jälleen yleisölle, joka kannusti meitä hienosti, totesi Wirmon kapteeni Jani Varjonen.

Tilastot:
Wirmo: Jani Varjonen 3+2, Keni Kivilä 2+1, Antti Vuorinen 2+1
Blackbirds: Markus Piittisjärvi 2+0

11 comments

  1. Tämä Suopmen cup on nykyisessä muodossa täysin järjetön kilpailu. Siitä kertoo sekin, että kisaan osallistuu vain viisi liigajoukkuetta ja saman verran Divarista. Muut ovat sitten alasarjoista. Liigassakin mukana ovat ne, jotka ovat laskeneet voivansa pytyn voittaa.

    Jotain tälle pitäisi tehdä? Palkintorahaa paljon suuremmaksi? Nyt se lienee kymppitonni. Tuo menee jo pelkkiin matkoihin ja majoituksiin, jos joutuu parille pitkälle keikalle. Ja sen saa vain YKSI joukkue.

    En ihmettele, jos tämä koko cuppi lopetetaan parin vuoden sisällä, kun siihen ei osallistu joukkueita tätäkään vertaa pääsarjoista. Ei siltikään, vaikka osallistuminen on ns. ilmaista, eli kuuluu sarjamaksuun.

  2. Niin, auttaisiko asiaan, jos palkintosumma olisi nyt vaikka 20000€+ paikka Champions Cupiin?
    Liiga- ja divarijoukkueille osallistuminen pitäisi olla pakollinen.

  3. Niin pitäisi. Mutta esimerkiksi monet divarivalmentajat, samoin liigavalmentajat, ovat puhuneet cupin osallistumisen olevan ajan ja rahanhukkaa. Hieno kilpailu voi pahoin, mitä tekee liitto?

  4. Osallistumisoikeus Champions Cupiin olisi hyvä motivointikeino. Raha vielä parempi.

    Minne liitto on käyttänyt ne 100.000 euroa, jota ei enää tarvitse maksaa Nelonen Prolle salibandyn televisioinnista? Puoletkin siitä rahasta Cupin palkintoihin, niin johan alkaa kiinnostaa… Ja toinen 50.000 euroa voisi kokeilla sijoittaa Cupin loppuottelutapahtuman järjestämiseen. Yhteen loppuotteluun on kuulemma ihan helppo saada isokin jäähalli ihan täyteen ja valtakunnan media pissimään hunajaa… 🙂

  5. Hyviä kommentteja edellä. Jotain on systeemissä pielessä kun moni kieltäytyy vaikka ilmaiseksi pääsee mukaan. Mitä tekee liitto? Voisiko Pääkallo kysyä liiton kommenttia asiaan?

    Auttaisiko jos ”pitkien keikkojen” kuluja vähän tasattaisiin eli niihin saisi vaikka vähän kipurahaa jos nyt ei tietenkään kaikkia kuluja? Ainakin tuo tekosyy poistuisi kerrasta.

    Monissa palloilusarjoissa on cup-sarja erikseen ja onhan sen suola ja vaatimukset pärjäämiselle toisenlaisia, kuten vaikka fudiksen puolella voi huomata tuloksista. Tuplasta kaikki haaveilee.

    Komea finaalitapahtuma on hyvä idea ja tietenkin palkintosummat nostaa kiinnostusta. Cupissa sitä tuskin voi jakaa muille kuin voittajalle.

  6. Ja onnittelut Wirmolle jatkoon pääsystä tietenkin. Oman seuraennätyksen (16 parhaan joukossa) tekeminen on aina kova juttu!

  7. Jalkapallossa käsittääkseni myös vierasjoukkue saa osansa lipputuloista, miten meidän lajissa, ei mitään..?

  8. Ja seuraava kotipeli taitaa olla FBC:tä vastaan. Voin sanoa, että järkipetsari iskee siihen kakkosen. FBC tulee nousemaan sarjassa vielä paljon ja aloittaa sen pisteidenhaulla Keravalta. Olisi ansainnut voiton blueFoxia vastaan, mut… turha selitellä enää. Sarja on pitkä ja ristiin mennään paljon.

  9. Hyvä kommentti Vares! Ei siellä tarvitse kuin yhden pelaajan (”järppän” vai mikä lie ”kärppän”) kasetti vaihtaa!! Käsittämätön vitonen viimepelissä! Taitaa olla parissa seuraavassa pelissä penkillä!