Bundesliigassa paljon suomalaisväriä – Oskari Kangas pörssikärkenä

Kuvassa Bundesliigan pörssikärki Oskari Kangas. Kuva: Matthias Kuch / floorball-pics.de

Kuvassa Bundesliigan pörssikärki Oskari Kangas. Kuva: Matthias Kuch / floorball-pics.de
Kuvassa Bundesliigan pörssikärki Oskari Kangas. Kuva: Matthias Kuch / floorball-pics.de

Salibandysta puhuttaessa sen kärkimaat otetaan enimmäkseen huomioon. Ihmiset seuraavat Sveitsin, Ruotsin ja Suomen korkeimpia sarjatasoja. Pääkallo.fi kertoo tänä talvena myös hieman pienemmän salibandyvaltion, Saksan, ja sen pääsarja Bundesliigan kuulumisista.

Bundesliigassa pelaa kymmenen joukkuetta, joista neljässä on mukana suomalaisia. Sarjaa tällä hetkellä johtavassa UHC Sparkasse Weissenfelsissä pelaavat Oskari Kangas ja Ilkka Kittilä, joka on tämän jutun kirjoittaja ja Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö. Viime kaudella Saksan mestaruuden voittaneen MFBC Löwen Leipzigin paidassa viilettävät Atte Ronkanen ja Henrik Koivistoinen. BA Tempelhof Berlinin riveissä pelaa Joonas Kuisma ja viime kauden cup-voittaja Red Devils Wernigerodea edustavat Juha-Pekka Kuittinen ja Joni Liikanen.

Viiden kierroksen jälkeen Weissenfels on siis 14 pisteellään sarjan kärjessä. Joukkue voitti neljä ensimmäistä peliään varsinaisella peliajalla ja viime viikonloppuna varsinaisen trillerin Kuittisen ja Liikasen Wernigerodea vastaan jatkoajalla lukemin 7-6. Wernigerode on aloittanut kautensa hieman yskähdellen, sillä se on sarjassa tällä hetkellä kuudentena kerättyään vain seitsemän pistettä viidestä ottelusta.

Viime kaudella mestaruuspyttyä kannatellut Leipzig on kolmantena kolmen voiton, kahden tappion ja yhdeksän pisteen kera. Tempelhof Berlin on sen sijaan toiseksi viimeisenä, saalistettuaan vain neljä pistettä.

Sarjataulukko näyttää tällä hetkellä hieman kummalliselta, sillä etukäteen ajateltuna Weissenfels, Leipzig, Wernigerode ja ETTV Piranhhas Hampuri pitäisi olla kärkinelikko. Weissenfelsia lukuunottamatta edellä mainitut joukkueet ovat kuitenkin aloittaneet kautensa nihkeästi ja esiin on noussut taustalta muun muassa pirteää ja aktiivista peliä esittävä TV Lilienthal, viime kaudella alaspäin karsinut Unihockey Igels Dresden sekä sarjaan 2. Bundesliigasta noussut Red Hocks Kaufering.

Kuvassa punapaitaisen Weissenfelsin Ilkka Kittilä. Kuva: Matthias Kuch / floorball-pics.de
Kuvassa punapaitaisen Weissenfelsin Ilkka Kittilä. Kuva: Matthias Kuch / floorball-pics.de

Pistetehtailussa suomalaiset ovat kunnostautuneet mukavasti. Oskari Kangas johtaa liigan pistepörssiä maukkaalla neljän pisteen keskiarvolla peliä kohden. Joni Liikanen, Henrik Koivistoinen ja Atte Ronkanen löytyvät kaikki 15 sakista ja Kuittisenkin teholukemat näyttävät puoltatoista pistettä peliä kohden.

Tulevana sunnuntaina nähdään niin sarjan kannalta kuin suomalaisnäkökulmastakin kutkuttava kuudennen kierroksen ottelu, kun viime kauden finaalijoukkueet, Kankaan ja Kittilän UHC Sparkasse Weissenfels ja Ronkasen ja Koivistoisen MFBC Löwen Leipzig kohtaavat Weissenfelsin kotiareenalla.

Pistepörssi suomalaisten osalta
(viisi ottelua kaikilla, paitsi Kuismalla kolme):

1. Oskari Kangas, UHC Sparkasse Weissenfels, 14+7=21
7. Henrik Koivistoinen, MFBC Leipzig, 7+5=12
9. Joni Liikanen, Red Devils Wernigerode, 8+2=10
13. Atte Ronkanen, MFBC Leipzig, 5+4=9
22. Kuittinen Juha-Pekka, Red Devils Wernigerode, 3+5=8
58. Ilkka Kittilä, UHC Sparkasse Weissenfels, 2+1=3
91. Joonas Kuisma, BAT Berlin, 1+0=1

Saksan Bundesliigan sarjataulukko.

14 comments

  1. Mielenkiintoinen aihe, sisältö tosin jäi nyt vähän listauksen tasolle. Toivottavasti jatkoa seuraa. Pelaajan/pelaajien taustoista, mietteistä sarjan tasosta ja potentiaalista, mitä tehdään eri lailla Saksassa, miten päätyi sinne ja mitä tekee arkena yms. olisi kiinnostavaa lukea.

  2. Hyvin ovat NST:n entiset junnut Kangas, Koivistoinen ja Ronkanen pärjänneet, mutta ilmeisesti Saksan liiga vastaa suunnilleen tasolta Suomen kakkosdivaria. Ainakaan mainitut kaverit eivät ole viime vuosina olleet lähelläkään pääsyä NST:n liigajengiin Suomessa. No, Kangas ehkä olisi mahtunut halutessaan.

  3. Eikös Karonen ja Koivisto pelaa ETV Hamburgissa tällä kaudella? NSTn Julle Sumenilla on hallussaan kaikkien aikojen piste-ennätys Saksan pääsarjassa ja naisten liigaa viheltävä Nahkamäki on pelannut Bundesligaa myös.

  4. Uskallan epäillä Karosen ja Koiviston pelaamista, kun piste-ennätyksienkin suhteen Hehko on ulapalla. Aki Koskinen ja Mikko Reuna muun muassa tehneet yhdellä kaudella enemmän pinnoja Bundesliigassa ku Sumen.

  5. Hienoa että uutisoidaan muidenkin maiden sarjoista. Taso taitaa olla jotain suomen 2-div tasoa kun atte ”itku” ronkainen tehnyt enemmän tehoja kuin koskaan suomessa 2-div.

  6. Joo tosiaan Hehko on hieman ulapalla.. Koivisto ainakin on suomessa ja Sumenin pisteet eivät enkkaan riitä, vaikka melko tehokas olikin Leipzigissä.

  7. Ei oo edes Suomen 2div tasoa toi sarja yleisesti. Urheilullisuus saattaa ollakki… Mut suomalaisista mahtuu melkein kuka vaan 2div jyrä heittämällä Saksassa liigaan, väittäisin mutulla ja pienellä seuraamisella.

  8. Tai sittein ei vain pojat ollsivatkaan halukkkaita (en sano että olisivat mahtunut) edes yrittämään liigaan,
    Missä elää hauskaa pelistä periaate ??

  9. Vink..vink..olisi kiinnostavaa kuullaa näiden Bundesliigassa pelaavien ammattilaisten arjesta ja taustoista..

  10. Niin esimerkiksi se,millaisia palkkoja Bundesliigassa maksetaan, tuskin pojat kuitenkaan ihan pyhällä hengellä pelaavat?? Ei varmaan ihan NLA tason korvauksia tipu, mutta tuskin tuollaisia pistesaldoja naputeltaisiin vain hapankaalin voimalla.

  11. Palkat pyörii muutamien satasien paikkeilla, lisärahaa varmaan saa, jos tekee lisätyötä esim. valmentamista. Kämppä, edullinen ruokailu ja mahdollinen käyttöauto tulee luultavasti myös seuran puolesta.