Cupin puolivälieräparit arvottu – Liiga vastaan kakkosdivari

Salibandyn miesten Suomen cupin puolivälierät ja naisten cupin välieräparit arvottiin tänään Salibandyliigan nettisivuilla nähdyssä suorassa lähetyksessä. Miesten osalta liigajoukkueita ei arvottu vastakkain puolivälieriin.

Kolme joukkuetta arvottiin pareihin vielä ehdollisena, koska viidenneltä kierrokselta on vielä kolme ottelua pelaamatta. Kuudennen kierroksen runkopäivä on 1.12.

Naisten cupissa välierissä on jäljellä enää pelkkiä liigajoukkueita. Välierien runkopäivä on 29.12.

Miesten cupin puolivälierät:

SSV – Nousu (2.div.)
Soittorasia (2.div.) – Nokian KrP
Erä Akatemia (2.div.) – Happee / SBS Wirmo (Divari)
Classic / SPV – RSB Team (2.div.) / SSRA (2.div.)

Naisten cupin välierät:

Koovee – SB Pro
Classic – PSS

Jäljellä olevat miesten 5. kierroksen ottelut:

to 21.11. klo 18.00 Classic – SPV, Tampere Areena Tampere
la 23.11. klo 17.00 RSB-Team – SSRA, Keltakankaan LH Rovaniemi
ti 26.11. klo 18.30 Happee – SBS Wirmo, Monitoimitalo Jyväskylä

14 comments

  1. Muistanko väärin, vai oliko niin, että alempi sarjaporukka saa pelata pelit kotipelinä liigaporukkaa vastaan?

  2. muistat väärin. jo viime kierroksella oli mm. ssv – pyövelit ja krp – afc hirvensalo

  3. Muistat väärin, ei saa. Arvonnan mukaan menee kotietu 5. kierroksesta eteenpäin.

  4. Olen ajatellut cupissa yhtenä suolana olevan, et divareista saattaa päästä joukkue pitkällekin. Onnella ja taidolla. Eli yhden matsin voi aina voittaa, ja tää on kerrasta poikki, jossa vain voitolla on merkitystä.

    Mutta sitten arvonnassa onkin liicajoukkueet kaikki toisessa korissa?!? Mikä arvonta se on? Ja vielä kotietusääntökin muuttuu kun liigajengit tulee mukaan…

    koska voittajan pitää voittaa kaikki niin on ihan sama tuleeko toiseksi paras jengi vastaan kierroksella 5, 6, 7 tai vasta finaalissa.

    Selvästi jotain systeemissä pielessä kun vain puolet jengeistä mukana alussa. Pelien kustannusten ja tuottojen jako? Kotietuarvonta? Pieni palkinto voittajalle? Liitto voisi kysyä miksei liiga ja divarijengit osallistu.

  5. Nousu virittää kyllä somessa aivan uudenlaista hypeä!!loistavaa toimintaa. Voittas vielä ton pelin ois piste koko touhulle

  6. Cup ei vaan ole kilpailuista se kovin! Liiga/divari joukkueet keskittyvät mielummin omaan sarjaansa, koska panokset ovat kovemmat sarjoissa.

    Aiemmin cupissa saattoi olla vähemmän joukkueita mukana, mutta taso oli kovempi. Nykyään joukkueita on enemmän, mutta taso on laskenut!

  7. Cup tuo suolan sarjassa puurtamisen keskelle. Cup on jatkuvaa pudotuspeliä, jota sarjassa saa vasta keväällä. Cupissa on vain yksi mahdollisuus, virheisiin ei ole varaa. Toisaalta kerran voi yllättää kenet vaan. Kilpailu on todella raaka,joten väittäisin kovemmaksi. Turnauskestävyyttä ei tosin tarvita.

    Cupin taso on sama kuin finaalin voittajan taso. Tällä kertaa taso oli liian kova iimevuoden liigan voittajalle. Asian voi nöhdä monella tapaa.

    Jotain tosin Cupissa on pielessä, tai sen markkinoinnissa, kun moni jättää väliiin..

  8. Eiköhän se ole aika selvää mikä cupissa on vikana. Vaiva plus kustannukset vastaan saatu hyöty. Liigan häntäpään joukkueelle voi tulla pelkkiä vieraspelejä ympäri Suomen ja silti jossakin vaiheessa putoaa SSV:lle. Eli pelkkiä kuluja ja turhaa rasitusta liigapelejä ajatellen.
    Vaikka cupin voitosta tarjottaisiin miljoona euroa, siihen on realistisesti mahdollisuudet ehkä noin kuudella joukkueella koko Suomessa, joten se ei vaikuta osallistujamääriin.
    Ja tietenkään raha ei kaikkea merkitse, mutta elämyksiä ja kovia pelejä saa liigassakin. Vieraspelit kakkosen porukoita vastaan eivät tarjoa niitäkään.

  9. Perustelusi pätee yhtä hyvin liigaan: liigan häntäpään joukkue joutuu kiertämään Suomea ja turpaan tulee sekä keväällä kaiken lisäksi on tippumisvaarassa.

    päin vastoin cupissa voit päästä helpoilla kotipeleillä jatkoon. Voi peluuttaa junnuja kuitenkin ihan yhtä ratkaisevassa pelissä kuin kaikki muutkin cup pelit.

    Cup pelit voisi nostaa lajin suosiota ja siten tasoa, jis liigajoukkueet matkaisivat divaripaikkakunnille. Ne on tottuneita reissaamaan eikä se niiden budjetissa tunnu. Lisäksi lipputulot jaa matkakulut voisi jakaa osittain.

    Toisaalta turhahan sitäkään on yrittää kun peruslatistaja toteaa kuitenkin et siitä on vaivaa joten ei tehdä mitään..

  10. Osuit tavallaan oikeaan piikkisi kanssa, liigan häntäpään joukkueet eivät tosiaan tavoittele Suomen mestaruutta vaan pelaavat jostain muista syistä. Ja liigassa saa sentään 13 kotipeliä!

    ”Ne on tottuneita reissaamaan eikä se niiden budjetissa tunnu.”
    HAHAHAHAHAAA. Käypä kysymässä tuota asiasta tietäviltä, tuntuuko budjetissa 2-3 reissua 500km päähän vaikka Ouluun tai ties minne Kajaaniin? Ja siitä vaivasta sen verran, että amatöörilajissa pelaajat ja taustahenkilöt menevät jo valmiiksi aivan äärirajoilla. Toisin sanoen, ei edelleenkään saatu hyöty vastaa siitä koituvaa ylimääräistä vaivaa, jota jo muutenkin on maksimimäärä.