Divari-nousija syvensi Ilveksen tuskaa – ”Ei me osata tällaisessa pelata”

Henri Nummela valittiin LaSB-Ilveksen-ottelun parhaaksi. Kuva: Mika Virtanen

Henri Nummela valittiin LaSB-Ilveksen-ottelun parhaaksi. Kuva: Mika Virtanen
Henri Nummela valittiin LaSB-Ilveksen-ottelun parhaaksi. Kuva: Mika Virtanen

Lammin Salibandy otti sen mitä siltä odotettiinkin, kun se voitti Ilveksen perjantain ainoassa Divari- ottelussa Lammilla. Ilves ei ole vieläkään onnistunut hankkimaan sarjapisteitä, kun taas LaSB:lle 7-1 voitto tiesi tappiottomien otteluiden putken venymistä jo kolmeen.

LaSB nousi voitollaan kahdeksaan sarjapisteeseen ja putoamisviivan yläpuolelle. Divarin keskikasti on supertasainen, sillä yhden pisteen sisällä on kuusi joukkuetta.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä, kun ”raketiksi” ristitty Vili Näveri onnistui jälleen kahdesti. LaSB oli selkeästi vieraitaan edellä kaikki kolme erää, joten ottelun päätöslukemat ovat varsin oikeutetut.

Ottelun hahmo?
LaSB onnistui tänään leveällä rintamalla, sillä Näverin lisäksi myös Ville Toitturi osui kahdesti. -97 syntynyt Rasmus Kainulainen oli myös sähäkällä pelipäällä. Ottelun hahmo oli kuitenkin väsymättä sentterin paikalla raatanut, 1+1 tehot kirjauttanut, sekä ottelun parhaana palkittu Henri Nummela.

Ottelun puheenaihe?
Ilves tuli Lammille kolmella kentällä ja ilmeisen kovalla sykkeellä, sillä joukkueen linja- auto vei kokonaisen postilaatikkorivistön mennessään. Samaa ryminää ei valitettavasti nähty enää kentällä.

LaSBin Vili Näveri osui kahdesti. Kuva: Mika Virtanen
LaSBin Vili Näveri osui kahdesti. Kuva: Mika Virtanen

Kommentit:
– Meni päin V****a. Postimerkin kokoinen halli ja liukas lattia. Kaveri saa treenata täällä, mutta eihän me osata tällaisessa pelata. Ei oltu valmiita tänään ja tuomarit hoitivat loput, puhisi silminnähden ärtynyt Ilves- luotsi Risto Koljonen.
– Oltiin tänään parempi joukkue. Kaverilla nitkahti selkäranka jo parin maalin jälkeen. Huomaa, ettei siellä ole itseluottamus kunnossa. Olen erittäin tyytyväinen kauden ensimmäiseen kotivoittoon. Pakkovoitot eivät ole koskaan helppoja, jutteli kollegaansa rauhallisempi LaSB- valmentaja Kalle Tyrkäs.
– Pelaaminen tuntui hyvältä, paljon paremmalta kuin Mynämäellä viikko sitten. Saatiin otteluun hyvä alku, eikä lähdetty kaverin peliin mukaan. Maalipaikassa oli pakko yrittää itse, kun ei löytynytkään enää syöttöpaikkaa ja sinnehän se upposi, veisteli ensimmäisen Divari- maalinsa viimeistellyt Henri Nummela.

Tilastohuomiot:
LaSB: Vili Näveri 2+0, Ville Toitturi 2+0, Henri Nummela 1+1, Rasmus Kainulainen 1+1, Henri Färlin 0+2
Ilves: Jesse Niittymäki 1+0, Jarkko Hakkari 0+1

16 comments

  1. Tulosten mukaan eivät osaa pelata millään muullakaan kentällä/alustalla.

    Ilves on divarin Tor.

  2. Juu,kyllä on turha Ipan valmentajan pistää mitään kenttäolosuhteiden piikkiin…olen nähnyt kyseisen joukkueen pelejä tällä kaudella erinäisissä halleissa ja erillaisilla alustoilla mutta peli on joka kerta ollut tukevasti kuraa!! Rupee coutsilla vissiin loppumaan selitykset kun mokomaa soopaa jauhaa.

  3. …kentän koko suunnilleen 37×18 metriä. Erityisluvalla pelaavat, mikä on toki ymmärrettävää, kun lähimmät täysmittaiset kentät löytyvät Lahdesta ja Hämeenlinnasta. Mutta onhan se kenttä ihan naurettavan pieni, eikä varoalueita pitkillä sivuilla ollenkaan, kun katsojat istuu polvet kiinni laidassa.

  4. Itse myös lammilla pelanneena voin sanoa että kenttä on pieni mutta myös super liukas… Pari ekaa juoksuaskelta olet paikallasi kun ei pitoa ollenkaan..

    Mutta ei häviöö laiteta kentän tai tuomareiden piikkiin, ainakaan kuuden maalin..

  5. Koljonen lienee tarkoittanut ettei me osata ***kele pelata saati valmentaa lajia.

  6. Eipä tossa pelissä ilveksellä nyt kauheasti palaa ollut mutta kävihän lasbilla muutamassa paikassa melkoinen tuurikin, 3 maalia meni ilveksen pelaajien jaloista yms verkonperukoille.

  7. No joo olen itse lammilainen ja tiedän että kenttä on todella liukas ja pieni mutta ottakaa huomioon että on muutkin joukkueet (esim. Karhut ja ÅIF) pelanneet siellä hyvin ja voittaneetkin. Tämä oli LaSBin eka koti voitto. Eikä Ilves ole voittanut paremmillakaan kentillä. Tämä on minun kantani!

  8. Omana valmentaja-aikana kun tiedettiin, että pelataan turnaus jossakin parketilla ja pienessä kaukalossa, niin pari viikkoa ennen turnausmatkaa me treenattiin parketilla ja tehtiin isoonkin saliin tavallista pienempi kaukalo. Eiköhän Tampereen seudullakin tämä olisi mahdollista.

  9. Helsingistä liikuntamyllystä löytyy kanssa luistinrata, semmoisella on kyll paha pelata! Liigamatto vaan pakolliseksi tonne, niin tulee olosuhteet ees siltä osin tasapuoliseksi… Mut tottahan ipan valmentaja puhuu, ei he osaa tolla kentällä pelata, mut suosählyssä voisivat olla kovia;-)

  10. Hyvä että ”no joo” sanoit kommenttisi olevan sinun kantasi. Itse luulin, että kyseessä oli porkkanan kanta.

    Mutta joo, veikkaan että Ipa ottaa tällä kaudella tasan kaksi pistettä. Joku joukkue saletisti lähtee niin heikolla asenteella, että jopa pubiäijät kairaa voiton.