Ei tullut kylätappelua Mynämäellä – ”Meidät yllätettiin housut kintuissa”

Kuva: Jarmo Jokila

Kuva: Jarmo Jokila
Kuva: Jarmo Jokila

Miesten Divari-joukkue Karhujen päävalmentaja Jukka Leino ennakoi viikolla, että ottelusta Wirmoa vastaan tulee kylätappelu. Se oli kuitenkin kaikkea muuta. Wirmo järjesti Mynämäessä lauantaina sellaisen näytöksen, että ei siinä maaseudun poikien tapella tarvinnut. 12-4-voitto (3-0, 3-3, 6-1) nosti Wirmon porilaisten ohi sarjataulukossa. Mynämäkeläiset ovat sijalla seitsemän ja Karhut pisteen perässä yhdeksäntenä.

Mihin ottelu ratkesi?
Wirmo löi Karhut avauserässä sellaiseen pesukoneeseen, että vieraat yllätettiin Jukka Leinon mukaan ”housut kintuissa”. Vain maalivahti Tapio Valjanen piti Karhut mukana pelissä. Tauolle mentiin tilanteessa 3-0 ja toisessa erässä Wirmo johti parhaimmillaan 6-0. Karhut kiri 6-3:een, mutta päätöserän alussa niska taittui. Keni Kivilä iski kahdesti ja paketoi pelin. Lopussa Wirmo pääsi kaunistelemaan lukemia, kun Karhujen kiima katosi lopullisesti – jos sitä oli koko pelissä edes ollutkaan.

Ottelun hahmo?
Wirmon ykköstrio Kivilä-Varjonen-Peltola sai vihdoin hanat auki tavalla, jota päävalmentaja Petri Seppinen on tehonyrkiltään odottanut. Varsinkin Kivilän aktiivinen liike pakotti Karhujen pakit toistuvasti hätäisiin ratkaisuihin, ja Wirmo pääsi maalaamaan monta kertaa pian pallonriiston jälkeen. Pelin parhaana palkittiin Varjonen, joka mestaroi sentterinä kolmikon pelaamista.
– Oltiin tänään joka osa-alueella parempia. Pikkuhiljaa niitä omiakin pisteitä tulee siinä sivussa, kun joukkueen peli kulkee, myhäili Varjonen.

Kuva: Jarmo Jokila
Kuva: Jarmo Jokila

Ottelun puheenaihe?
Porin Kristian Krannila purki turhautumistaan nelisen minuuttia ennen loppua Wirmon Valtteri Suvalaan. Krannila kaulaili Wirmon järkälettä sen verran kiihkeästi, että erotuomari kaivoi välittömästi jouluvärin Krannilan silmien eteen. Hyvin tilanteessa sijoittuneena ollut pillimies sanoi, että Krannila löi Suvalaa.

Samaan aikaan, kun pettynyt Krannila käveli suihkuun, HaNi-hallissa omiaan piiskanneet Wirmon fanit huusivat porilaiselle kuorossa ”tuanoinii, tuanoinii, tuanoinii!”.
– Hölmö temppuhan se oli, vaikka en ihan varma olekaan, löikö Krannila vai ei, näki Karhujen koutsi Jukka Leino.

Kommentit:
– Kaikki kunnia Wirmolle, se teki meistä tänään v***n huonon. Wirmo oli heti alussa paljon meitä valmiimpi ja yllätti kyllä täysin. Ei tästä pelistä voi antaa puhtaita papereita kuin maalivahti Valjaselle. Aika monta maalia sillekin meni, joten se kertoo sitten paljon muiden pelaajien tasosta. Meillä on rosterissa viisi kentällistä äijiä. Pitää nyt miettiä, josko tästä heittää pari kenttää pois ja ottaa pari uutta tilalle Blackbirds-matsiin. Siellä odottelee jätkiä, joita ainakin kiinnostaisi pelata, mietiskeli Jukka Leino.
– Teimme heti selväksi, kenen pillin mukaan tänään tanssitaan. Olisimme voineet naulata avauserässä vaikka seitsemän maalia, mutta hyvä noinkin. 6-0-tilanteessa ajatus taisi karata, kun kuuluttaja puhui jo tulevasta FBC-pelistä. Se oli hyvä osoitus, että nöyryyden täytyy säilyä alusta loppuun. Loistava homma, että ykkösketjulla oli tänään lentokeli. Teki hyvää heille kerätä pörssipinnoja ja olla ratkaisevassa roolissa tässä voitossa, kommentoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen The Cassun jälkipeleissä.
– Saimme paljon riistoja, kiitos Kivilän Kenin aktiivisen karvaamisen. Jotenkin tuntui, että olimme koko ajan pari juoksuaskelta Karhuja edessä. Otetaan tästä hyvät asiat mukaan tiistain FBC-matsiin ja jatketaan samalla tavalla myös Caribiassa, tuumi Wirmon Joni Peltola The Cassussa.

Kuva: Jarmo Jokila
Kuva: Jarmo Jokila

Tilastohuomiot:
Wirmo: Jani Varjonen 2+2, Keni Kivilä 2+2, Joni Peltola 2+2
Mikael Aromaa 18 torjuntaa (2+9+7)
Karhut: Ville Salonen 2+0, Jere Tuovila 1+1
Tapio Valjanen 27 torjuntaa (11+8+8)
Yleisöä: 327

19 comments

  1. Aika kevyt oli Krannilan lääpäisy. Valitsi vähän väärän miehen. Ei värähtänyt Suvala, ei edes miehen muhkeat viikset.

    Wirmolta onnistui tänään lähes kaikki ja Porilta ei oikein mikään. Onko niin, että kova tempo on Porille myrkkyä? Tänään näytti olevan.

  2. Kiitoksia mukavasta jutusta ahkeralle tiedotukselle joka lauantai yönä näitä rustaa!

    Ykköskenttä näytti pisteitä napsineen ja etenkin oma pää pysyi puhtaana. Tosin kakkonen teki eka erän kolmesta maalista kaksi. Kakkosella toimi myös yv tehokkaammin, ainakin tilastojen mukaan. Ja sekin taisi olla kakkosketju joka otti jalan kaasulta 6-0 tilanteessa?

    Divari on ennätystasainen ja mikäs sen hienompaa!

  3. Karhuilla seuraavaksi BB. Ovat pelityyliltään lähes identtisiä. Eivät pidä jalalla tempoa, mutta parhammillaan pallo liikkuu ja sehän riittää. Onko Krannila pois seuraavasta pelistä?

  4. Krannila salibandykenttien irvikuva. Ei mahdu missään divari joukkueessa pelamaan, ainoastaan Karhuissa ja sielläkään ei pelitaitojen ansiosta.

  5. Tämäkö on se joukkue joka nousee SalBan ohi!? Leino on pelkkä vitsi! Ettei kävisi niin, että Karhut hakisi vauhtia ensi kaudella kakkosesta?

  6. Loistavia asiakommentteja. Karhut on vitsi, Krannila on vitsi. Ei varmasti pääsisi pelaamaan muualla kuin porissa mutta ei ole ainut karhujen pelaaja ketä on saanut pelipaikan nimen perusteella.

  7. Kovasti Rauman ja Porin välille yritetään jotain juopaa saada. Salba vs. Karhut ei tule koskaan olemaan mikään oikea paikallisottelu, vaikka kummaltakin puolelta sitä yritetään sellaiseksi tehdä. Näin Karhujen kannattajana voin todeta, että SBS Pori vs. Karhut on oikea paikallisottelu. Nyt on vain kolme sarjatasoa joukkueiden välillä. Salba ei herätä minussa sen enempää tunteita kuin Blackbirds. Divaripeli muiden joukossa. Olen porilainen enkä vihaa raumalaisia, se on jääkendon juttuja, siellä Lukko vs. Ässät on olevinaan paikallisottelu.

  8. Joku voi kutsua Karhuja vitsiksi. Se on tosin sitten koko salibandyn vähättelyä lajina, koska kyseinen seura on pelannut kolme kautta liigassa ja muuten divarissa lähes aina. Liigassa ei menestystä ole tullut, mutta divarissa miltei aina sillä paremmalla puoliskolla. Pystyykö pelkkä vitsi siihen? Provona suurimman osan näistä jutuista silti kuittaan. Olenko muuten ainoa, jonka mielestä kommenttiosasto ihan jokaisessa aiheessa on sävyltään negatiivinen ja toisia haukkuva? Onko kaikki aina huonosti meillä? Ei musta ole vaikea kehua muita. Karhuja olen kannattanut aina, mutta esim. Salbasta voin varauksetta kehua Hyvöstä. On aivan helvetin hyvä pelaaja, aivan liian hyvä divariin. Viimeisin Karhujen peli, jonka olen nähnyt oli kotipeli PSS:ää vastaan. Se oli tasainen vääntö, jonka PSS voitti jatkoajalla. Ja ihan ansaitusti voitti, oli tosi upea maali, jäätävä viimeistely jäätävästä syötöstä jatkoajalla. Se oli hienoa katseltavaa, vaikka tappio kirpaisikin.

    Koitetaan joskus nähdä asioita vähän positiivisemmin.

  9. Se kuka haukkui Kristian Krannilaa…mikä pelle mahdat olla?
    Krannila on Karhujen sielu, ikuinen taistelija ja ehkä arvostetuin kaveri joukkueen silmissä.Tämä kaveri vaikka kuolee joukkuekavereidensa puolesta eikä koskaan anna periksi!

    Onhan poika vähän hidas, mutta asennetta on senkin edestä…
    Hänestä voisivat kaikki hiuspantaneitisalibandynpelaajat ottaa mallia!!!!!!!!!
    Ja ehkä vähän halaili Wirmo pelissä sytyttääkseen joukkuetta, mutta ei varmasti koskaan lyö ketään,Piste.

  10. Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Krannila näytti, että häntä ihan oikeasti harmitti. Eihän se ollut järkevä teko, mutta tuossa tilanteessa jotenkin ymmärrettävä.

    Ihmeellistä Karhujen vähättelyä sekin, ettei arvosteta joukkueen liiga- ja divarikokemusta. Siihen on monella paljon matkaa. Porissa tehdään hyvää duunia, ihan niin kuin Raumallakin. Vastakkainasettelu on luontevaa ja lisää kiinnostusta. Ei pientä vinoilua kannata niin raskaasti kenenkään ottaa.

  11. Kyllähän Krannila on elävä salibandylegenda, joka tunnetaan varmasti jokaisella divaripaikkakunnalla. Mies raataa semmosseella draivilla pelistä toiseen että alta pois ja joskus myös räiskyy. Olisi pääkallolta hyvää pelisilmää tehdä seuraava henkilö haastattelu Krannilasta. Harvalla salibandyn pelaajalla on omat fanisivut facebookissa, mutta kyseiseltä sälliltä löytyy nekin.

  12. Tämän videon perusteella herrasmies Krannilalla kyllä vähän läikkyi yli: https://www.youtube.com/watch?v=hKm-ibNz7_s

    Selvähkö lyönti. Tosin uskomatonta, ettei suurempaa kalabaliikkia synny tuon jälkeen. Mynämän pojat tunnetusti eivät kontaktia tai pientä painia pelkää.

  13. Oman kylän mies!
    Onko sulla hame päällä?
    Krannilahan pitää vaan puoliaan kun keltainen käy päälle!

  14. Krannila lyö ensin Wirmon veskaa näpeille, sen jälkeen Wirmon pakki työntää Kranin sivuun ja sitten heilahtaa. Ihan aiheellinen tuomio, sillä tähän lajiin eivät lyönnit kuulu.

    Olisi mukava uudestaan Leinon kommentit tilanteesta.

    Yksi peli sanktioksi ja sitten takaisin, on sabassa paljon pahempaakin nähty, jopa tällä kaudella.