Etelä-Suomen kakkosessa kaksi joukkuetta tappioitta – Jokereiden alkukausi pettymys

Punapaitainen Tiikerit on vääntänyt voitot kauden kaikista otteluista. Jokerit on kuulunut kauden pettymyksiin. Kuva: Iiro Karesniemi

Punapaitainen Tiikerit on vääntänyt voitot kauden kaikista otteluista. Jokerit on kuulunut kauden pettymyksiin. Kuva: Iiro Karesniemi
Punapaitainen Tiikerit on vääntänyt voitot kauden kaikista otteluista. Jokerit on kuulunut kauden pettymyksiin. Kuva: Iiro Karesniemi

Etelä-Suomen kakkosdivisioonassa on pelattu täyteen yhdeksän kierrosta ja tilanne molemmissa lohkoissa on mielenkiintoinen. Lohkoissa pelataan yhteensä 22 ottelua, joten kausi on vasta nuori. Tämän hetken väliaikakatsaus antaa pientä suuntaa siitä mihin sarjassa ollaan menossa.

Etelä-Suomen 1.lohko

Tikkurilan Tiikerit on pelannut alkukauden erittäin vakuuttavasti: 9 peliä, 9 voittoa, 99 tehtyä maalia ja maaliero +48. Tiikereiden jälkeen on tiukempaa, kun sijoilla 2-4 olevat joukkueet mahtuvat yhden pisteen sisään. Tiikereiden jatkaessa lentoaan, parhaiten kiinni toisessa karsintapaikassa on väkevästi tälle kaudelle vahvistunut FBC Raseborg. Samoista sijoista taistelevat myös M-Team II sekä Indians II, mutta nämä joukkueet eivät voi osallistua Divarin karsintoihin.

Jos Tiikerit on pelannut huikean alkukauden, samaa ei voi sanoa salibandyn puolelle hypänneestä Jokereista. Suuren melun saattelemana ja erittäin nimekkäillä pelimiehillä varustettu Jokerit löytyy vasta sijalta kahdeksan tasapisteissä HIFK:n kanssa. Joukkue on ottanut yhdeksästä ottelusta vain kaksi voittoa ja kasassa on yhteensä kuusi pistettä. Lohkon viimeisenä sijalla 12 oleva Ikhtys on vain kahden pisteen päässä.

Muutamalla voitolla Jokerit toki nousee lohkossa, mutta matka nousukarsintoihin on liian pitkä. Pahasti alisuorittaneen joukkueen kohdalla voitaneen jo tässä vaiheessa kautta puhua pettymyksestä. Lohkon ainut nousijajoukkue, FLOB, on lohkossa viimeistä edellisenä paremman maalieron turvin. Suoran putoamisuhan alla on Ikhtys.

1. lohkon sarjataulukko 28.11.2013:

Etelä-Suomi 1.lohko

Etelä-Suomen 2.lohko

Etelä-Suomen toisessa lohkossa tilanne kärjessä on tasainen. Lohkon piikkipaikkaa pitää hallussaan Erä Akatemia, joka on pelannut sarja- ja cup-pelit mukaan lukien käsittämättömät 17 ottelua ilman tappioita. SB Vantaa on lohkossa toisena vain kahden pisteen päässä. Kolmantena lohkossa oleva Hyvinkään ylpeys, SCH on SB Vantaasta vain pisteen perässä, mutta jos kärkijoukkueille ei pahoja notkahduksia tapahdu, lohkon voittaja ratkaistaan 15.2.2013 pelattavassa SB Vantaa – Erä Akatemia -ottelussa.

Lohkon peräpäässä on neljä joukkuetta kahden pisteen sisällä. Tällä hetkellä suoran tippujan paikalla on SB Riski. Täksi kaudeksi 2.divisoonaan noussut Hakunila Pirates on pelannut pirteästi, ja on tällä hetkellä lohkossa kuudentena. Toinen nousijajoukkue KorsKa aloitti kauden räväkästi kahdella voitolla, jonka jälkeen joukkue on hävinnyt seitsemän peliä putkeen ja on tällä hetkellä lohkon peräpäässä joutumassa karsintoihin.

2. lohkon sarjataulukko 28.11.2013:

Tilanne 27.11. jälkeen

Teksti: Ville Toivonen

19 comments

  1. Käsittääkseni siksi,että ei voi nousta divariin,niin ei voi osallistua karsintoihinkaan.Erä Akatemia on virallisesti itsenäinen rekisteröity yhdistys,joten sama ei koske sitä.

  2. Koska jos Indians tippuu liigasta ja Indians II nousee Divariin, on Divarissa kaksi inkkaria.

  3. Siksi, kun edustusjoukkue pelaa liigassa. Sen takana lienee jotain sellaista, että liigaporukka voi tippua jolloin divarissa olisi toisen noustessa 2 saman seuran jengiä.
    Esim. Erä ja Erä Akatemia ovat eri seuroja, joten Akatemialla on mahdollisuus nousta.

  4. joo näin se varmaan tosiaan on, mutta toissalta aika typerä sääntö.

    Tai jos joku osaa kertoa miksi halutaan kieltää kaksi saman seuran joukkuetta pelaamassa esim liigassa?

  5. Tuo Indians-asia on niin yksinkertainen, että samalla seuralla ei voi pelata kahta joukkuetta pääsarjatasolla, joihin kuuluvat miesten liiga ja divari. Ei siinä mitään edustusjoukkueen tippumisia mietitä.

  6. Eiköhän Jokerit ole myös ”nousijajoukkue”? Jokerit sai sarjapaikan viime kaudella 3. Divarista nousseelta joukkueelta, jonka runko jatkaa Jokereissa. Eikä ne Tiikerit unitedkaan mitenkään vakuuttanut viime kaudella, jos sieltä nyt muutama pelaaja on tullut.

  7. Kakkoslohkon karsijat tulee olemaan Vantaa ja erä akatemia. Sch ei pysty haastamaan näitä koska ovat täysin yhden kentän varassa.

  8. Kirkkonummi nousee viellä 2 lohkossa tosissaan haastamaan! Jengillä on hyvä flow päällä ja muutenkin tekeminen ollut nousujohteista.
    Viellä viimeinen terävyys viimeistelyyn ja voidaan puhua puhtaasti karsinta jengistä. Lisäksi Rangersilla yksi peli muita kärkiporukoita vähemmän pelattuna.

  9. Rangersille voitto sch:sta ni on enään 2pisteen päässä lohkon 2sijasta ja jos uusivat keväällä voiton vantaasta ni ollaan jo tasapisteissä mikäli ei tappioita altavastaaja jengeiltä tule.Mielenkiintoinen lohko!

  10. Olisi jo aika supistaa Etelä-Suomen 2. divari yhteen lohkoon. Nostaisi pelien tasoa ja toisi enemmän mielenkiintoa käydä katsomassa matseja, kun pelit olisi kovempia ja tasaisempia.

  11. vaikka jokerit sai sschl:n paikan niin silti miltein jokainen siellä on vähintään pelannut 2 divaria aikaisemmin ja kun kerran näin heidän pelaavan niin järkytyin kuinka huonoja he olivat ja miten pahasti heillä keitti yli hei comoon tää on vaa salibandyä. Ennen tätä kautta en ollut nähnyt no namer toivosen pelaavan mutta, kun kuulin millaisia tehoja hän on iskenyt luulin häntä paremmaksi mitä on. Tää kaveri vaan kärkkyy kun muut puolustaa eikä ole mitään peliälyä eikä käsiä, ei osaa vetää eikä juosta muut pelaajat tekee hänestä vaan niin hyvän

  12. Todellakin e-suomessa tulisi siirtyä yhteen, 14-16 joukkueen lohkoon! Ottelumäärä lisääntyisi, mutta myös etelän taso nousisi kummasti. Olisi kaikkien etu. Muutenkin kakkosdivaria pitäisi supistaa ja pyrkiä kehittämään siitä parempi ponnahduslauta divariin.

  13. Kakkosdivarin tiivistäminen ja lohkojen sekä joukkueiden määrän tiivistäminen olisi todellakin tarpeen, jotta Divariin nousevat joukkueet olisivat valmiimipia kohtaamaan kovemman sarjatason.

    Tätä vuotta lukuunottamatta kakkosesta divariin nousseet joukkueet ovat pääsääntöisesti olleet liian heikkoja vakiinnuttaakseen paikkaansa Divarissa. SalBa ja Welhot ovat siitä valtavirrasta positiiviset poikkeukset.

    Joukkueiden määrän vähentäminen pudottaisi myös lohkojen määrää lisäten samalla ainakin ruuhka-Suomen ulkopuolelta olevien joukkueiden matkustamista, mutta toimisi samalla happotestinä ja pudottaisi kivat kaveriporukat pois tältä sarjatasolta lisäten mukana pysyville joukkueille urheilullisia tavoitteita.

    Muutos olisi hyvä toteuttaa Divarin mahdollisen sarjauudistuksen kanssa käsi kädessä ja sitä varten liiton tulisi tehdä urheilulliset ja toiminnalliset tavoitemääritykset eri sarjatasoille, ts. mitkä ovat valtakunnan pääsarjat, kilpasarja, maakunnalliset eliitti- tai harrastesarjat jne.

    Kakkosen kärjen teroittaminen palvelisi myös lajin arvostuksen kehitystä, ei pelkästään urheilullisen tason nostoa.

  14. Ihan hyvällä,tasolla eSuomen lohkot pelaa. Viimevuonna sieltä ei noussut yhtään Divariin ja tästä vuodesta ei vielä tiedä. Antaa niiden pelata keskenään siellä niin kaikki onntyytyväisiä 😉

    Divariin nousseet on muuten pelanneet niin hyvin kuin nousijoita voi odottaa. Äärimmäisen harvoin nousija nyt loistamaan pystyy. LaSB ja Wirmo varastivat kummatkin pisteitä ikidivarijengiltä Bluefox.

    Nousivat on sijoilla 6, 10 ja 12. Voiko enempää vaatiakaan? Perää pitää liigapudokas joten oikeinnmukavasti menee ristiin Divarissa.