FBC Turku antelias isäntä M-Teamille – ”Ahtiainen kentän paras”

Kuva: Esa Haanperä

Kuva: Esa Haanperä
Kuva: Esa Haanperä

Kolmen ottelun voittoputkessa seilannut Divarin nousijajoukkue FBC Turku kaatui kotihallissaan M-Teamin käsittelyssä tylyin 3–9-lukemin. Ennen ottelua tasapisteissä olleet joukkueet pelasivat hyvin kaksijakoisen pelin. Kotijoukkue FBC hallitsi ensimmäistä erää mielin määrin, kun taas M-Team vei kaksi viimeistä erää puhtaasti omiin nimiinsä.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu ratkesi kahteen seikkaan. Ensinnäkin vierasjoukkueen Riku Ahtiainen voitti kollegansa Jussi Kaupin maalivahtien taistossa selkeästi. Varsinkin ottelun alussa FBC tuli päälle höyryjunan tavoin ja vain Ahtiaisen huipputorjunnat pitivät M-Teamin pelissä mukana. Toiseksi helsinkiläisillä tuntui olevan parempi maltti tilanteiden päättämisessä turkulaisten sortuessa hätäilyyn maalipaikoissa. Näin pisteet matkasivat kohtalaisen helposti pääkaupunkiseudulle.

Ottelun hahmo?
M-Teamin Riku Ahtiainen oli illan herra ja hidalgo. Upeat torjunnat siivittivät helsinkiläiset kahden pisteen makuun. Myös voittajajoukkueen Antti Itkonen oli nälkäisellä pelipäällä tehden tyylikkäät 1+4-tehot. Herran tarjoilu oli tänään esimerkillisen hyvää ja siitä kelpasi joukkuetovereiden nauttia. M-Teamin ykköskenttä oli muutenkin alati vaarallinen, kun taas FBC:n ykkösnyrkki ei saanut alkua lukuun ottamatta juuri mitään aikaiseksi.

Ottelun puheenaihe?
FBC Turku pelasi ottelun viimeiset kahdeksan minuuttia lähes kokonaan ilman veskaria. Tämän episodin aikana M-Team iski kaksi häkkiä ja kotijoukkuekin sai maalattua kerran. Turun valmennusjohto ei luovuttanut missään vaiheessa, vaan piti vielä viimeisellä minuutilla kuuden maalin tappioasemassa molaria vaihtopenkillä.

Kuva: Esa Haanperä
Kuva: Esa Haanperä

Kommentit:
– Ottelun alku oli meidän dominointia, mutta vastustajan veskari pelasi unelmapeliä. Jostain syystä meiltä loppui liike toiseen erään ja sen lisäksi kaveri karvasi fiksusti. Toinen peli tähän viikkoon ja ollaan vasta keskiviikossa, siinä ehkä syy liikkeen hiipumiseen, tiivisti FBC:n koutsi Joonas Suutala matsin annin.
– Toka erä oli meiltä kauden surkeinta sählyä tähän asti, kommentoi FBC:n tähtihyökkääjä Jaakko Hautamäki.
– Viimeisteltiin kovalla prosentilla. Sen lisäksi Ahtiainen oli kentän paras tänään. Siinä avaimet voittoon, analysoi M-Teamin valmentaja Jari Hamström.

Tilastohuomiot:
M-Team: Antti Itkonen 1+4, Robert Andersson 3+0, Riku Reunamäki 1+1, Lari-Patrik Lundström 1+1, Aleksi Urho 0+2
FBC Turku: Aku Kuikka 1+0, Juho Simolin 1+0, Markus Järvinen 1+0

Linkit:
Esa Haanperän ottelukuvat

Teksti: Juho Salonen, Turku

10 comments

  1. Riku Ahtiaisen taidot on opittu NST:n maalivahtivalmennusgurun Juho Meurosen koulutuksessa. Hyvin tehoavat Meukan opit.

  2. Jos oot huomannu niin Meuronen ei osaa valmentaa sen enempää kuin kuka tahansa meistä. Vetelee palloja mailalla ja kertoo miten kädet pitää olla ylhäällä ja siinä kaikki. Toinen hyvä ohje on pitää kättä maalivahdin olkapäällä hokea ” kyllä sä saat ne kiinni”. Että siinä maalivahtivalmentaja Ahtiaisen takana.

  3. Yrititkö joskus päästä Meukan valmennusryhmään, etkä päässyt?

  4. maalivahti valmennus…. hmm oiskohan enempi fysiikasta ja mentaali puolesta kiinni se millasta tulosta tulee. Tyyleissä on eroja tärkeintä taitaa olla että uskoo siihen omaan juttuun.

  5. mainioideasin älypuhelinsovellus kannattaa tsekata. on muutakin kuin ”torju ne pallot”, hyviä huomioita.

  6. Krisu pelaa maalissa huomisen Wirmo pelin!Jo on aikakin.Eli kaikki paikalle katsomaan todellista jännitysnäytelmää (minäkin menen, koska kaikki junnutkin pelaa!!!)Kiitämme jo etukäteen Suutalan rohkeaa peluutuspäätöstä!! Tämän takia sinut haluttiin päävalmentajaksi.

  7. FBC on peluuttanut todella esimerkillisesti omia junnujaan tällä kaudella. Omavaraisuusaste on vähintään hyvä. Mikä tätä edellistä kirjoittajaa kiikastaa? Onko BC:llä parempia omia junnuvahteja kuin Kauppi?