FBC Turku karisti kotipeikkonsa – ”Ei urheilullista millään lailla”

Kuva: Esa Haanperä

Kuva: Esa Haanperä
Kuva: Esa Haanperä

FBC Turku voitti keskiviikkona ÅIF:n Divarissa tiukkojen vaiheiden jälkeen 5-4 (3-1, 2-2, 0-1) ja otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa neljännellä yrityksellä. Aikaisemmat kotiottelunsa heikkoon viimeiseen erään hävinnyt kotijoukkue oli lähellä menettää pisteitä myös tässä ottelussa, mutta kesti lopussa ÅIF:n rynnistyksen.

Mihin ottelu ratkesi?
FBC oli selvästi ÅIF:a edellä ottelun ensimmäisessä erässä. Hyvin liikkunut turkulaismiehistö piti palloa suurimman osan erästä. Se ei kuitenkaan saanut juurikaan laukauksia aikaan, joten numerot pysyivät tasaisina.

Toisessa erässä ÅIF:n Jussi Laamanen sai viiden minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä. Tuon ylivoiman aikana Janne Tissari iski kahdesti pallon nuottaan. Jälkimmäinen jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. ÅIF osui Tissarin maalien välissä kertaalleen Kenneth Myllyniemen lauottua komeasti suoraan ilmasta yläkulmaan.

Laamasen päästessä jäähyltä tapahtui erikoinen episodi. Hän oli karkaamassa puhtaaseen läpiajoon suoraan jäähyaitiosta, mutta yrityksen teki tyhjäksi väärässä paikassa seisonut tuomari.
– Niitä sattuu pelissä. Oli meillä tarpeeksi paikkoja, ÅIF:n valmentaja Marko Paju kommentoi tapahtumaa.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sen paremmin ÅIF sai siitä otetta, mutta Atte Huovisen tekemää 5-4-kavennusta lähemmäksi se ei päässyt, vaikka yritti lopussa yli minuutin verran tasoitusta ilman maalivahtia.

Kuva: Esa Haanperä
Kuva: Esa Haanperä

Ottelun hahmo?
Kokenut divarijyrä Janne Tissari teki FBC:n neljännen ja viidennen osuman ylivoimalla. Monia vuosia hyökkääjän tontilla viihtynyt Tissari on kotiutunut puolustajan paikalle hyvin. Maalien lisäksi hän pelasi moitteettomasti omassa päässä.

Ottelun puheenaihe?
FBC Turku oli hävinnyt ennen keskiviikkoa kaikki kotiottelunsa. Ominaista neljälle kotitappiolle on ollut sulaminen viimeisessä erässä. Tälläkin kertaa se hävisi viimeisen erän, mutta pystyi ottamaan siitä huolimatta pisteet.

Kommentit:
– Huomasi jälleen, että viimeisessä erässä on kustu pöksyihin kotiottelussa. Nyt se oli lähellä jälleen. Tämä voitto oli helvetin iso helpotus. Tärkeät pisteet, vaikka esitys ei ollut hyvä. FBC Turun valmentaja Joonas Suutala puhalteli ottelun jälkeen.
– Vaikea arkipeli. Ei nämä kuulu tähän amatöörilajiin millään lailla. Joku pääsee töistä, ja joku ei. Ei tämä ole urheilullista millään lailla. Porukkaa tulee töistä paikalle miten sattuu. Siitä huono lähtö, ja vaikea eka erä. Toisessa ja kolmannessa parannettiin, mutta tämä on kolmen erän peli, Paju harmitteli.
– Mutta tällaista tämä on. Turulle kunnia. Puolustivat hyvin ja pelasivat hyvän pelin, hän jatkoi.

Tilastohuomiot:
FBC Turku: Janne Tissari 2+0, Eerik Marttila 1+1, Petteri Lepistö 0+2
ÅIF: Atte Huovinen 1+1, Kimmo Pekkanen 1+1

Miesten Divarin muut tulokset keskiviikkona:
PSS – M-Team 5-9

Linkit:
Esa Haanperän ottelukuvat

Teksti: Tuomo Reponen, Turku

13 comments

  1. Sipoolaisille koittaa vielä tälla kaudella vaikeat ajat, kun maalien tekeminen on yhden kentän varassa viime kausien parhaan pistenikkarin ja parin muun runkopelaajan lähdettyä alasarjoihin jäähdyttelemään. FBC:n peli oli tänään kaukana parhaasta, mutta tällä kerralla sekin riitti Sipoonrannan sählyveikkojen upottamiseen.

  2. Kuka tämän sarjan oikein voittaa ja ketkä putoavat? Ilves tuntuu olevan vaikeuksissa, mutta kaikki muut ovat tasaisessa kasassa. Kuka vaan näemmä voittaa kenet vaan.

    Welhot rummutti itsestään suosikkia ennen kautta, mutta hävisivätkin yllättäen kolme kotipeliään. Myös Salban valmentaja on sanonut heidän olevan liigatasoa, mutta takkiin on tullut heilläkin.

    Oma veikkaus on, että Vaasa nousee suoraan. Karsijat ovat BlueFox ja M-Team loppujen lopuksi. Putoajien nimiä on mahdoton arvioida.

    Veikkauksia kehiin!

  3. Näin käy

    Vaasa
    SalBa
    BlueFox
    Welhot
    M-Team
    Blackbirds
    Steelers
    FBC
    Karhut
    Wirmo
    ÅIF
    LaSB
    PSS
    Ilves

  4. Divaria seuranneena uskon että kärkisijoilla kauden lopussa ovat Blue fox koska heillä on kokemusta. Mteam koska kyseessä sarjan taitavin jengi. Sb Vaasa,welhot,salba ovat tasoissa heti taistelemassa pisteistä. Blackbirds ja åif saattaa yllättää ennaakkoon parempia jengejä mutta eivät mahdu lopussa top5. Sama koskee wirmoa ja karhuja jos karhuilla asenne kohdillaan. Steelers turku lasb pss tulevat tämän jälkeen ja ottavat välillä voittoja mutta muuten ei riitä heillä materiaali. Ilves pelaa väärässä sarjassa. Voin olla väärässäkin,en ole ennustaja.

  5. Moro,

    Tässä oma veikkaus. Sarja on todella tasainen, joten vaikea on veikata. Tasaisessa sarjassa kestävyys korostuu.

    Pohjanmaalla on ehkä karvan kovemmat jengit. Welhot paukuttaa henkseleitä, mutta ottivat tylysti kotona pataan sarjanousijalta ja toinenkin oli todella lähellä. Mteam ei vakuuttanut Wirmoa vastaan. Taitoa oli, muttei sillä pitkälle päässyt. Divarissa tarvitaan muutakin, kuten joukkueelle pelaamista. Wirmo ensin puolusti Mteamin taitavat pois ja lopulta napautti viileillä vastaiskuilla voiton itselleen ja Mteam kiukutteli. Samaa kävi Steelersille ekassa pelissä. Joten taitavien entisten divarijengien pitää kyllä keksiä taitavuuden lisäksi muita avuja pärjätäkseen, kun tyylipisteitä ei jaeta. Turulla kai joku henkinen lukko vielä päällä, vikassa erässä päästävät muut ohi. Oisko kotivoitolla auennut? Tai sit kunto/kantti ei riitä loppuunasti. Tasainen sarja ja paljon pelejä menee ristiin. Sijat 4-10 todella tasaista ja voi mennä miten vaan. Ainoastaan Ilveksellä on vaikeuksia pysyä muiden kyydissä.

    Onneksi sarja näyttäisi olevan näin tasainen, niin jännitystä riittää loppuun asti ilman pleijareitakin.

    Vaasa
    Bluefox
    Salba
    Welhot
    Karhut
    Wirmo
    Blackbirds
    FBC
    M-team
    Steelers
    ÅIF
    LaSB
    PSS
    Ilves

  6. ^
    Sattumaa vai ei, mutta neljä kärkijoukkuetta ja neljä viimeistä ovat samat näissä ennusteissa.

    Eihän tässä saa edes väittelyä aikaan kun vallitsee näin hyvä yksimielisyys kärjestä ja kellarista

  7. Selasin vähän otteluohjelmaa, Vaasa on pelannut hyvin, mutta hävinnyt 4:stä ns. kärkipelistä 3.
    Nämä tappiot voi nousta isoon rooliin loppukaudesta.
    ÅIF oli kyllä niin surkea FBC-pelissä, että ihmeitä saa tapahtua jos se joukkue on kärjessä, tätä seikkaa korostaa vielä se, että FBC oli myös melko huono, ja voitti silti.
    Wirmo nöyryytti M-teamia, oliko se sitten toisen hyvyyttä, vai toisen huonoutta.
    Wirmo ja FBC ovat molemmat esittäneet nousujohteista peliä, poislukien FBC:n ÅIF-peli.
    Steelers voi myös olla kärjen tuntumassa, mutta en usko, vähän kasetin kestävyyden kanssa ongelmia.
    Karhut, SalBa ja Blue Fox tulevat olemaan kolmen kärki, toki Vaasa on myös sinne tyrkyllä, kunhan pystyvät voittamaan myös kärkipelejä.
    Muista en lähde sen enempää arvailemaan, kun ei ole tullut nähtyä.

  8. Jos Karhut on TOP3:ssa jouluna, se myös pysyy siellä. Jos ei ole, valuu alas, mutta ei tipu.

    Welhoilla alkaa Suomen-kiertue, joten pitkä vierasputki mittaa Pottereita todella. Vaikeaa on nousta kolmen kärkeen.

    Oma veikkaus on: Salba voittaa sarjan, Vaasa on kakkonen ja Karhut kolmas. Putoajista vaikea sanoa yhtään mitään. Sääli että kolme putoaa.

  9. Vaasa ja Siniketut vahvoja ehdokkaita suoraan nousuun. Mustarastaat ja M-team liikaa ykköskenttien varassa, että jaksaisivat ihan kärkikahinoihin, keskikastin porukoita. Nousijajoukkueet (Wirmo, Lasb ja Turku) positiivisti yllättäneet, voivat voittaa melkein kenet tahansa, joten eiköhän ainakin pari niistä säilyttäne divari-paikkansa. Pori, Welhot ja Salba kärkkyvät viimeistä liiga-karsintapaikkaa. PSS ja Steelers saa taistella sarjassa säilymistä tosissaan. Ilves saa heittää jo hyvästit. Ja Åiffista en osaa sanoa mitään, todennäköisesti turvallisesti ylemmässä keskikatissa??

  10. Åiffista ei oikein kukaan pysty sanomaan varmaksi. Joukkue pitää yllä erittäin niukkaa tiedotusta, ehkä jopa tarkoituksella. Puskaradio on kuitenkin kuulunut Pohjanmaalle saakka ja kertonut yllättävistä kiemuroista, jonka vuoksi muutamat sopimuspelaajat käänsivät selkänsä vanhalle seuralleen ja lähtivät Raaseporiin juuri kauden kynnyksellä. Korvaavat pelaajat eivät ole olleet poislähteneiden veroisia ja siksi kausi on lähtenyt yskähdellen liikkeelle. Raaseporista on käyty Sipoossa uusilla värväysretkillä vielä pitkin syksyä ja mahdollisesti on odotettavissa vielä uusia siirtouutisia, jos syötit uppoaa.

    Ilves alkaa olla jo tässä vaiheessa korvamerkitty putoamaan. PSS vai ÅIF, jompi kumpi tekee seuraa Ipalle, tai mahdollisesti jopa molemmat. Kolmannen menolipun saajaksi Kakkoseen on myös LaSB vahvasti ehdolla.

    Rannikkoseutu jyrää tänä vuonna Divarissa. Salba, Vaasa ja Blue Fox ottavat kolme kärkisijaa tässä järjestyksessä. Kausi tulee olemaan mielenkiintoisampi kuin koskaan aikaisemmin.