Happee jatkaa cupissa – ”Turunen pelasti meidät”

Jyväskylän Happee kuittasi jatkopaikan Teho-cupin ottelussa Jyväskylässä Divarin SBS Wirmoa vastaan maalein 9-2 (2-0, 2-2. 5-0). Vierasjoukkue laittoi hallitsevan cupin mestarin ahtaalle. Lukemat repesivät vasta lopussa, kun Wirmo haki kavennusta isolla riskillä.

Ottelun ratkaisu?
Kahden erän jälkeen Happee johti 4-2. Otto Tikan ylivoimamaali 13 sekuntia ennen taukoa oli kotijoukkueelle psykologisesti todella tärkeä. Päätöserässä Happee meni nopeasti 5-2:een, mutta Wirmo painoi peliä sinnikkäästi Happeen päätyyn. Jani Varjonen osui tolppaan, Juho Lehtonen ylärimaan, muut tilanteet hoiteli maalivahti Tuomas Turunen. 6-2-maalin jälkeen mynämäkeläisten niska taittui, vaikka joukkue loppuun asti taistelikin.

Ottelun hahmo?
Happeen maalivahti Tuomas Turunen putsasi palkintopöydän ja sai karhumaisen halauksen päävalmentaja Seppo Pulkkiselta. Syytä olikin, Turunen oli ylivoimaisesti kentän paras pelaaja. Torjuntoja miehelle merkattiin 32. Wirmon virkaveli Aaltosen lukemat olivat kymmenen – koko pelissä!

Kommentit?
– Turunen pelasti meidät ainakin avauserässä. Pojat juttelivat, että Wirmo pelasi paremmin kuin moni liigajoukkue. Siellä on selvästi tehty hyvää työtä, joka näkyi myös kentällä. Positiivista, että tulivat tänne pelaamaan rohkeasti, eivätkä peruutelleet. Lopulta meidän rutiini kuitenkin ratkaisi, kiitos omalle joukkueelle, kommentoi Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen.
– Osasin odottaa tiukkaa peliä, mutta en tällaista pallosadetta. Pirun hyvän vaikutuksen Wirmo jätti itsestään, onneksi kuitenkin hoidettiin jatkopaikka, Happeen maalivahti Tuomas Turunen tuumaili.
– Yli kaksi erää oltiin hyvin pelissä mukana ja välillä jopa vietiin sitä. Ei tulokseen tietenkään tyytyväinen voi olla, koska hävittiin. Paljon positiivisia asioita siinä oli. Jokainen jätkä voi olla tyytyväinen siitä rohkeudesta, jota näytti kentällä. Onnea Happeelle, ei tosiaan huonolle hävitty, sanoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

Erikoista?
Lähes 20 vuotta salibandykentillä oikeutta jakanut Jaakko Andersson vihelsi tiistaina sanojensa mukaan viimeisen ottelunsa. Andersson suoriutui tuomariparinsa Andrew Lewiksen kanssa iltapuhteesta hyvin.

Oho!
Happeen mediatiimi lähetti ottelun suorana Hirvi-TV:n kautta. Mynämäen paikallisravintolaan, The Cassuun, oli kerääntynyt lukuisia paikallisia seuraamaan ottelua valkokankaalta. Wirmon joukkue halusi lähettää terveisiä Pääkallo.fin kautta kaikille, jotka elivät hengessä mukana. Erikoiskiitoksen joukkueen kapteenisto osoitti kymmenpäiselle faniryhmälle, joka saapui rumpuineen paikan päälle kannustamaan.

4 comments

  1. Traktori-jengiltä kelpo suoritus vaikka tappio tulikin, mutta kokemusta liigajoukkuetta vastaan pelaamisesta sitäkin enemmän.

    Mynämäki, tuo pikku taajama Porin tien varrella, jota myös Wirmoksi kutsutaan paremman kansan kielellä (på svenska), tulee vielä jonain päivänä salibandyliigan kartalle.

    Siellä on koko kyläyhteisö joukkueen takana ja porukka puhaltaa yhteen hiileen tavoitteena poikien menestys. Talkooväestä tai muista resursseista ei ole vakavammin otettavaa kilpailua eri urheilulajien kesken, mikä luo otollisen maaperän menestyksen rakentamiseksi. Unohtaa ei sovi missään nimessä katsastusalalta muutamat miljoonat netonnutta Hannu Niemeä, jonka panostukset Wirmon tähänastiselle menestykselle ovat olleet elintärkeät.

    Katsokaa millaisen kansanliikkeen Bisons on saanut koripallolla Loimaalla aikaan. Vastaavaa hurmosta saattaa olla myös Mynamäellä parin kolmen vuoden kuluttua, kun joukkue pelaa pääsystä liigaan.

  2. Abo sanoikin jo pitkälti kaiken sanottavan. Lisättävä on vielä, että kaikella vilpittömyydelläni toivon myös, ettei mynämäkeläinen salibandyhuuma elä pelkästään hetkeä aallonharjalla, vaan jatkuu samaan malliin aina ja siitä eteenpäin. Nykyisen, sensaatiomaisen edustuksen innostamana voi hyvällä syyllä varmasti odottaa myös yhä kovempia tulevaisuuden lupauksia mynämäkeläisjunnujen joukosta.

    Wirmon menestys ja tarttuva huuma on myös tuonut reilusti lisää faneja myös salibandylle ylipäätään. Vaikka salibandysta ei ihan marginaalilajina voida puhuakaan, on tällainen omiaan tuomaan koko lajille myös suuremmalla mittakaavalla sen ansaitsemaa arvostusta jalkapallon ja jääkiekon takaa.

  3. Wirmon tekemistä on mukava seurata. Hyvällä ilmeellä toimivat. Hyvä taistelu lähes mahdottomasta paikassa. Cupissa kaikki on tosinnmahdollista jonka ainakin toinen joukkue oli tiedostanut hyvin.