Huima nousu viiden maalin takaa ei riittänyt – Nokia kaatui taistellen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Erän Tom Strömsten tuuletti raivokkaasti kovan taistelun jälkeen tyhjiin tekemäänsä 11-9-maalia. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan keskiviikon kierroksella Tapanilan Mosahallissa vieraillut Nokian KrP esitti Erää vastaan uskomattoman nousun viiden maalin takaa. Nokian kiri toisen erän alun 2-7-tappioasemasta päätöserässä jo 9-8-johtoon ei kuitenkaan riittänyt voittoon. Erä käänsi ottelun edukseen Eero Nuutisen neljän maalin siivittämänä 12-9 (6-2,1-4,5-3).

Voiton myötä Erä nousi liigassa kymmeneen pisteeseen ja viimeiselle pudotuspelipaikalle pisteen päässä olevaa NST:tä kaksi ja TPS:aa yhden ottelun enemmän pelanneena. Kahdestatoista pelistä vain kaksi ottelua voittaneen Nokian tilanne peräpäässä on tukala, mikä näkyi pelaajien pettyneiltä kasvoilta ottelun jälkeen.

Tutkapari Miro Lehtinen (3+2) – Henri Johansson (2+3) näytti jo ratkaisevan hämmästyttävästi aaltoilleen pelin vieraille. Lehtisen hienon syötön keskustaan saanut Johansson rannasi peitosta huolimatta bravuurinsa pienen kantin ja 9-8. Hetkeä myöhemmin Erälle vihellettiin rangaistuslaukaus, jonka Sami Lehtinen leipoi varmasti sisään. Eero Nuutinen iski voittomaaliksi jääneen 10-9-osuman ajassa 51.53 paluupallosta ja kaksi viimeistä Erä viimeisteli tyhjiin.

Henri Johansson keräsi viisi tehopistettä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Palkintoraadilla oli lopulta helppo tehtävä palkita kolmella Veikkauspörssi-pisteellä neljä maalia viimeistellyt Eero Nuutinen. Vasta 16-vuotias Nuutinen teki uransa ensimmäisen hattutempun 18 minuuttiin ja kruunasi iltansa päätöserän voittomaalilla. Kentälle lensi junioreilta myös yksi pipo, mutta se haettiin pikaisesti pois naureskellen. Kannattaa laittaa Nuutisen nimi muistiin, sillä tämä tuskin oli hanakasti maalipaikkoihin hakeutuvan nuorukaisen uran viimeinen hattutemppu.

Nokian KrP näytti siirtyvän ottelun alussa Henri Johanssonin kaukolaukauksella jo 3-1-johtoon, kun pallo kimposi oudosti kentälle Erän maalin alanurkasta. Erotuomarien käsimerkit eivät Johanssonin protestoinnista huolimatta kuitenkaan maalia näyttäneet. Seuraavasta ylivoimasta Erä tasoitti 2-2:een. Toisen erän loppupuolella nähtiin ikävä tilanne, kun Nokian Janne Suoniemi tuupertui kentälle saatuaan iskun silmänseudulle. Hän pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua päätöserässä.