Kuopiossa futislukemat – Petri Leschin paluu toi isänpäiväpisteet Welhoille

Vähämaalisessa sunnuntaiottelussa Kuopion SB Welhot olivat Hämeenlinnan Steelersia tehokkaampia miesten Divarissa. Maalivahti- ja puolustuspeli nousivat pääosaan, kun kuopiolaiset voittivat lopulta lukemin 3-1(1-1, 1-0, 1-0).

Lopputulos merkitsi sitä, että kuopiolaiset nousivat sarjataulukossa neljänneksi ja hämeenlinnalaiset majailevat edelleen sijalla 11.

Mihin ottelu ratkesi?
Yhtä kulminaatiopistettä on vaikea osoittaa, mutta Steelersin tehottomuus ylivoimalla ja Welhojen maalivahdin Petri Leschin huikea vire yhteen summattuna vaikuttivat ratkaisevasti ottelun lopputulokseen. Steelersille tarjottiin yhteensä kahdeksan minuuttia ylivoimaa, mutta se ei tuottanut tulosta kertaakaan. Myös Steelersin maalivahti Antti Järvinen oli hereillä torjuen 27 kertaa ja laskien pallon taakseen vain kahdesti, sillä Welhot viimeistelivät loppulukemat tyhjään maaliin.

Ottelun hahmo?
Maaliin paluun tehnyt Welhojen Petri Lesch oli ehdottomasti ottelun kirkkain tähti. Leschille kertyi 25 torjuntaa ja hän piti maalinsa puhtaana yhtäjaksoisesti 58 minuuttia, sillä Steelersin avausosuma syntyi heti alussa toisella peliminuutilla.

Ottelun puheenaihe?
Loukkaantumisen takia alkukauden sivussa olleen Welhojen ykkösmaalivahdin Petri Leschin paluuta oli odotettu kuin kuuta nousevaa. Vaikka Welhojen Joonas Kristianssonkin on esiintynyt tolppien välissä edukseen, on Lesch tehnyt jo useamman kauden takuuvarmaa työtä Welhojen maalilla.

Kommentit:
– Eihän tässä mitää, huikeeta oli pelata. Meidän peli lähti kyykkimisellä käyntiin, ja tiedettiin, että se joukkue, kumpi puolustaa paremmin, voittaa tänään. Sitä painotettiin pukukopissa, Welhojen maalivahti Petri Lesch kommentoi Pääkallo.fi:lle.
– Tiputtiin ekan erän jälkeen kyydistä, ja varsinkin toisessa erässä tuntui siltä, että ollaan pesukoneessa. Yhdellä maalilla ei näitä pelejä voita. Tänään tuntui tasokkaalta peliltä, totesi maalillaan hyvin torjunut Steelersin Antti Järvinen.

Tilastohuomiot:
SB Welhot: Tero Korhonen 1+0, Jani Liimatta 1+0, Niko Mäkinen 1+0, Petri Lesch 25 torjuntaa
Steelers: Tuomas Mikkola 1+0, Antti Järvinen 27 torjuntaa

Sunnuntain divarikierroksen muut tulokset:
SB Vaasa – Ilves 17-3

Teksti: Aleksi Taiponen, Kuopio