Länsirannikon kakkosdivarissa kolmikko karkumatkalla

Valkopaitainen Pyövelit taistelee lännessä nousukarsintapaikoista. Mustapaitainen AFCH on lohkon jumbona. Kuva: Esa Haanperä

Valkopaitainen Pyövelit taistelee lännessä nousukarsintapaikoista. Mustapaitainen AFCH on yllättäen lohkon jumbona. Kuva: Esa Haanperä
Valkopaitainen Pyövelit taistelee lännessä nousukarsintapaikoista. Mustapaitainen AFCH on yllättäen lohkon jumbona. Kuva: Esa Haanperä

Länsirannikon kakkosdivari on pyörinyt syyskuusta asti ja jokainen sarjan kahdeksasta joukkueesta on pelannut jo kahdeksan ottelua. Otteluita on kaikilla jäljellä 13, joten lohkossa voi vielä tapahtua lähes mitä vain. Alkukauden pelit ovat kuitenkin kuroneet kolmostilan ja nelospaikan välille jo kuuden pisteen eron.

Lohkoa johtaa 14 pistettä kerännyt UHV Bulls. Bulls on jatkanut viime kaudelta tuttua menoa, jossa kotihalli on täynnä ja joukkue napsii voittoja kiitettävään tahtiin. Vehmaan härkien niskaan hengittävät SBS Masku ja Hämeenkadun Pyövelit, jotka ovat tasoissa 12 pisteessä.

Maskua voidaan pitää alkukauden yllättäjäjoukkueena. Uusi valmennus Michael Fagerin johdolla on saanut maskulaisten pelaajamateriaalista lähes kaiken irti. Hämeenkadun Pyövelit taas on voittanut alakerran joukkueet, mutta kärkikolmikon muilta jäseniltä Maskulta ja Bullsilta ei ole irronnut kuin tappion karvasta kalkkia.

Tämän trion jälkeen on iso kuuden pisteen kuilu alaspäin, jossa lohkon muut viisi joukkuetta majailevat kahden pisteen sisällä toisistaan. Ruoska, Leisku ja Sheriffs ovat saalistaneet kuusi pistettä alkukauden taistoista, kun taas AFC Hirvensalo ja Karhukopla ovat naaranneet laareihinsa vain neljä pistettä.

Leiskusta povattiin kauden menestyjänippua, mutta joukkueen esitykset ovat olleet sanalla sanoen kehnoja. Leisku hankki kesällä riveihinsä Tapanilan Erästä Pasi Laitilan sekä Salpasta kovia pelureita Daniel Rantasen johdolla, mutta niin vain joukkueen esitykset ovat olleet viime kautta heikompia. Loimaalaiset ovat kaiken lisäksi päästäneet sarjan eniten maaleja, joten puolustuspelissä on paljolti parantamisen varaa.

Leiskun ohella myös AFC Hirvensalon sijoitusta voidaan pitää jonkinnäköisenä yllätyksenä, sillä joukkue lähti kauteen kovin odotuksin. Maalinteko-ongelmien kanssa paininut Hirvensalo lainasi liigan Turun Palloseuralta Kasperi Kantosen, jonka odotetaan avaavan joukkueen maalintekosolmun. Suomen Cupin pelissä Nokian KRP:tä vastaan Kantonen oli vireessä iskien AFCH:n 5-6-tappioon päättyneessä ottelussa neljä maalia. Lohkon joukkueista myös Pyövelit oli edustettuna Suomen Cupin 16 parhaan joukossa, häviten kunniakkaasti vierasottelunsa SSV:lle lukemin 8-4.

Länsirannikon kakkosdivarissa vietetään nyt väliviikkoa ja joukkueet ovat kehissä seuraavaksi itsenäisyyspäivän tienoilla. Lohkon viimeinen kierros pelataan 14.3, jolloin selviää mitkä kaksi joukkuetta jatkavat divarikarsintoihin, ja minkä joukkueiden kohtalona ovat putoamiskarsinnat.

Länsirannikon 2. divarin tilanne 27.11.2013:

Länsirannikko 2. divari

3 comments

  1. Katsokaast niin lyönti osuu alavatsaan eikä palleille niin kuin täällä on puhuttu. Toiseksi liljan ote mailasta ei muutu missään vaiheessa eli epäilisin että lyö nyrkillä eikä keihästä. Ketään pelaaja ei kai pidä mailasta niin kiinni että tuppi näkyy käden sisältä.

    Vaihtoehtona tietysti on Hätösen pallien sijainti vatsassa.