Miksi Saksan maajoukkuepakki tuli Espooseen pelaamaan?

Viime kaudella Esport Oilersia edustanut Ramon Ibold on Saksan syömähammas. Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Kotimaisella miesten Salibandyliigalla on ulkomailla maine laadukkaana ja tasokkaana sarjana. Hyvä esimerkki Salibandyliigan arvostuksesta on se, että Saksan maajoukkuepelaaja Ramon Ibold tuli Suomeen pelaamaan, vaikka hänelle riitti kysyntään myös muissa Euroopan sarjoissa.

– Ei Saksan ja Suomen salibandyliigoja voi edes verrata keskenään. Suomessa pelin taso on aivan eri tasolla kuin Saksassa. Jos olisin jatkanut Saksassa pelaamista en olisi enää kehittynyt pelaajana. Edes Saksan maajoukkueessa menestymistä ei voi verrata siihen, jos menestyt Suomen liigassa, sanoo espoolaista Esport Oilersia edustava Ramon Ibold.

Saksassa Red Devils Wernigerodea edustanut Ibold valitsi seurakseen Oilersin, jonka edustajiin hän sai kontaktin maajoukkuepelien kautta.

– Peli Suomessa on ollut yllättävänkin fyysistä. Alussa minulla on sen takia kentällä vaikeuksia. Mutta suurin ero aikaisempaan on Suomen liigan pelien vauhti. Peli peliltä olen sopeutunut siihenkin, että kentällä pitää tehdä oikeat ratkaisut hirveän nopeassa vauhdissa.

Ibold kertoo, että hänen olisi ollut mahdollista siirtyä myös Sveitsin tai Ruotsin liigoihin pelaamaan. Etenkin Sveitsiin siirtyminen olisi ollut mukava ja helppoa ratkaisu. Hän teki kuitenkin vuoden sopimuksen Oilersin kanssa.

– Koska Sveitsissä pärjää saksan kielellä, niin monet saksalaiset siirtyvät Sveitsiin pelaamaan. Minä en halunnut sinne, koska halusin saada ison haasteen muutenkin kun pelillisesti. On paljon kasvattavampaa, jos menee asumaan maahan missä ei puhuta omaa äidinkieltäsi, sujuvalla englannilla haastattelun hoitanut nuori mies tuumi.

Hän kertoo sopeutuneensa Suomeen hyvin. Etenkin suomalaisia ihmisiä hän kehuu mukaviksi. Pikkukaupungista kotoisin oleva Ibold ei anna kuitenkaan uudelle kotikaupungilleen Espoolle täysiä pisteitä.

– Espoo on itse asiassa aika tylsä kaupunki. Olen ollut ihmeissäni, sillä täällä ei ole lainkaan keskustaa. Vapaa-ajalla menenkin viettämään aikaa Helsinkiin, hän hymähtää.

Ehkä tulevaisuudessa Iboldin kaltaiset salibandylahjakkuudet voivat pelata ja samalla kehittyä kotimaansa sarjassa. Vielä salibandy ei ole Saksassa kuitenkaan saanut tarpeeksi jalansijaa.

– Salibandy on todella nuori laji Saksassa, mutta menemme lajissa pienin askelin eteenpäin. Vielä nykyään lähes kaikki nuoret alkavat pelata Saksassa jalkapalloa ja vasta myöhemmin ehkä siirtyvät johonkin toiseen lajiin. Jalkapallo on Saksassa vieläkin kovempi juttu kuin Suomessa jääkiekko. Ehkä salibandyn aika koittaa joskus Saksassakin.

3 comments

  1. On myös toinen saksalainen salibandy pelaaja nyt Suomessa:
    Philipp Hoffmann, M-Team Helsinki seurassa

  2. Kun kaveri tulee valtavan kauniista Wernigerodesta, niin on luonnollista, että Espoo on tylsä kaupunki. Tosin se on tylsä vaikka tulisi mistä tahansa. Paitsi Vantaalta. Kun Saksaan matkustaa kannattaa ehdottomasti harkita Wernigerodessa vierailua. Sen kaupungin König asuu muuten Suomessa.