Mosan maanantai-illassa ambulanssi ja Classicin salibandykoulu

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Mosahallin ohjelmassa maanantaina oli naisten Suomen Cupin peli, jossa hallitseva Suomen mestari Classic tuli Erä III:n vieraaksi. Classic uusi edellisviikkoisen voittonsa tyylitellen taululle samat 3-9 (0-4, 1-5, 2-0) -voittolukemat kuin Tampereella.

Classic jatkaa nejän parhaan joukkoon yhdessä Kooveen ja SB-Pron kanssa. Viimeinen välieräpari on tänään pelattava PSS-Steelers.

Mihin ottelu ratkesi?
Classic tuli Mosalle alusta alkaen voittamaan ottelua, eikä paremmasta joukkueesta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Kotijoukkue oli jatkuvasti ongelmissa puolustuspäässään Classicin pitkien hyökkäyspään pallorallien kanssa. Vierailijat hieroivat väkisin mosalaiset pitkiin puolustusvaihtoihin, jotka käytännössä kaikki päättyivät laadukkaaseen maalintekopaikkaan Erän piiputtaessa kentällä. Pallonmenetyksen jälkeen Classic otti jatkuvasti Erältä tilaa ja aikaa pois, eivätkä mosalaiset päässeet kontrolloidusti hyökkäämään käytännössä ollenkaan.

Toisessa erässä näytti ajoittain siltä, että Irina Peltolan suojateilla oli lupa tehdä maaleja ainoastaan suoraan syötöstä. Sen verran hyvistä paikoista laittoivat Classicin pelaajat vielä palloa sivuun kaverille. Pelin ratkettua kahden erän jälkeen otti Classic pelistä selkeästi vauhtia pois ja Erä taas sitä lisäsi, saaden myös onnistumisia.

Ottelun hahmo?
Classicin Mirca Anderegg oli pelipäällä ja nakutti komeat 3+2-tehot.

Ottelun puheenaihe?
Ottelun ensimmäisen erän lopulla koettiin draamaa, kun Classicin Minna Kallion yritys kurottaa täydestä juoksusta irtopalloon päättyi mahalaskuun. Aluksi harmittoman näköisen tilanteen jälkeen Kallio jäi tuskissaan kentälle. Kallion nilkka oli taittunut erittäin pahan näköisesti sojottaen vinoon. Naista hoidettiin kentän päädyssä erätauon yli toiseen erään, jolloin ensihoitajat saapuivat paikalle. Toisen erän lopulla Kallio saatiin paareille ja ambulanssiin. Vielä poistuessaan hallista näytti nainen todella tuskaiselta.

Kommentit
– Kaksi erää meitä vietiin, kuin litran mittaa. Kolmanteen lähdettiin sitten hakemaan hyvää valmistautumista meidän kahta seuraavaa peliä varten ja mielestäni siinä onnistuttiin. Kommentoi Erä III:n valmentaja Jukka Kouvalainen.
– Puolet pelistä oltiin yllättävänkin ylivoimaisia. Kolmas erä olikin meiltä sitten huonointa peliä, mitä olen tällä kaudella nähnyt. Fokus katosi johonkin ja peli oli aikamoista sählyä. Valmentajana ei tietenkään ikinä haluaisi nähdä mitään tuollaista, mutta ovathan pelaajatkin ihmisiä. Joskus nälkä vaan katoaa, kun peli ei ole enää tiukka. Analysoi Classicin valmentaja Irina Peltola.

Tilastohuomiot:
Classic: Mirca Anderegg 3+2, Anne Suomalainen 2+1, Irja Lahtinen 2+1, Hanna Sipiläinen 1+2. Erä: Tuuli Huuskonen 2+0, Anna Yli-Kojola 0+2

Teksti: Janne Juote, Helsinki

4 comments

  1. Taitaa olla vanhentunutta tietoo, että Pro ois hallitseva cup-mestari. Kyllä se on Classic joka voitti NST:n viime vuoden finaalissa näytöstyyliin!

  2. Jotenkin oudoksuttaa tuo taputus-taipumus näissä tilanteissa, kun loukin ottanut kärrätään paareilla kentältä. Sen ymmärrän, jos omin voimin nousee niin taputtamisella osoitetaan kannustusta ja kiitollisuutta ettei vakavaa loukkia tullut, mutta mikä sen pointti näissä on?