Naisten maajoukkueella vaikea viikonloppu – saldona kaksi tappiota, tasapeli ja yksi voitettu rangaistuslaukaisukilpailu

Eilen rangaistuslaukauksilla otettu voitto Sveitsistä jäi Suomen naisten salibandymaajoukkueen ainoaksi viikonlopun EuroFloorball Tour -turnauksessa Göteborgissa. Perjantaina Ruotsille hävinnyt Suomi taipui tänään päätöspelissään Tshekille maalein 2-3. Kuukauden päästä Suomi taistelee maailmanmestaruudesta Tshekissä.

Kaksikko Tereza Urbankova – Anet Jarolimova laukoi Tshekin kahdeksassa minuutissa 2-0-johtoon, ja Suomi sai kuparisen rikki vasta pelin puolivälissä Katri Luomaniemen kaventaessa Nina Rantalan poikkisyötöstä. Tshekin hukattua toisessa erässä rangaistuslaukauksen Nina Rantala nosti Suomen kolmannessa erässä tasoihin, mutta se ei riittänyt. Tshekki tuli vielä kerran, ja voittomaali nähtiin kahdeksan minuuttia ennen loppua Tereza Urbankovan viimeistellessä iltapäivän kolmannen osumansa.

Ennen tätä kautta Suomen naisten salibandymaajoukkue ei ollut hävinnyt Tshekille koskaan, mutta tänä syksynä niin on käynyt jo kahdesti.

EuroFloorball Tour, Göteborg, Ruotsi

Suomi – Tshekki 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)

1. erä: 1.32 Tereza Urbankova (Anet Jarolimova) 0-1, 8-07 Urbankova (Jarolimova) 0-2.
2. erä: 31.40 Katri Luomaniemi (Nina Rantala) 1-2.
3. erä: 46.55 Rantala (Luomaniemi) 2-2, 51.52 Urbankova (Dominika Steglova) 2-3.