Näveri lakaisi hiekkaa puimuriin – LaSB:lle pisteet Mynämäestä

LaSBin Vili Näveri palkittiin ottelun parhaana. Kuva: Jarmo Jokila

Wirmon Niko Vahtera vie palloa Lammin Aki Syrjälän ahdistamana ja Henri Färlin peittäessä syöttösuuntaa. Kuva: Jarmo Jokila
Wirmon Niko Vahtera vie palloa Lammin Aki Syrjälän ahdistamana ja Henri Färlin peittäessä syöttösuuntaa. Kuva: Jarmo Jokila

Lammin Salibandy piti lauantaina Mynämäellä oppitunnin nöyrästä puolustuspelaamisesta. Oppilaina olivat Wirmon miehet, jotka törmäsivät kerta toisensa jälkeen polviasennossa vetoja blokanneisiin lammilaisiin tai erinomaiseen maalivahti Pasi Järviseen. Lammi vei maukkaat vieraspisteet Divarin puimurijengi Wirmon kotiluola HaNi-hallista osumin 3-4 (1-1, 1-2, 1-1).

Lammi nousi voitollaan kuuteen pisteeseen, mutta sijoitus sarjassa on edelleen putoamisviivan alla. Wirmolla pisteitä on kaksi enemmän ja mynämäkeläiset majailevat ysipaikalla.

Ottelun ratkaisu?
Lammi pyöri näennäisesti Wirmon mankelissa koko 60 minuuttia, mutta ei sen tarkoitus ollutkaan tulla esittämään Mynämäelle mitään pikkunättiä neppailua. Se antoi Wirmon hallita palloa ja iski vastaan – todella tehokkaasti. Voittomaaliksi merkitty neljäs osuma syntyi viitisen minuuttia ennen loppua. Rasmus Kainulainen veivasi maagisen syötön maalin takaa Miiro Maunulalle, joka sai siirtää pallon tyhjiin etutolpalta.

Lopussa lammilaiset joutuivat tappamaan vielä pari jäähyä. Nöyrästi joukkue ne hoiteli, joskin Wirmon viimeistely oli lukuisista paikoista huolimatta erittäin heikkoa.

LaSBin Vili Näveri palkittiin ottelun parhaana. Kuva: Jarmo Jokila
LaSBin Vili Näveri palkittiin ottelun parhaana. Kuva: Jarmo Jokila

Ottelun hahmo?
Vili Näveri teki Lammin kaksi ensimmäistä maalia ja syötti Heikki Hätösen läpiajoon toisessa erässä, kun vierailija pelasi alivoimalla. Entinen liigavarsa Hätönen ei jättänyt Wirmon maalissa pelanneelle Tomi Aaltoselle mitään saumaa vaan napautti pallon postimerkkipaikalle, aivan yläkulmaan.

Näveri palkittiin ottelun parhaana. Hyvin häntä säesti myös Lammin maalivahti Pasi Järvinen, joka antoi joukkueelleen varsinkin toisen erän rumputulen keskellä mahdollisuuden voittaa: 15 torjuntaa, joukossa muutama maaginen pelastus. Yhteensä herralle merkattiin 30 koppia.

Ottelun puheenaihe?
Wirmo nousi maalin päähän 18 sekuntia ennen loppua, kun Tero Tähtinen törkki pallon maaliin. Lammi protestoi osumaa voimakkaasti, mutta erotuomari oli sijoittunut aivan paraatipaikalle, maalin taakse. Tuomari vakuutti pallon ylittäneen maaliviivan. Osuman jälkeen Wirmo sai luotua erinomaisen tekopaikan, mutta laukaus oli kuin ottelun käsikirjoitus pienoiskoossa: se kilpistyi lammilaispelaajan etureiteen.

Oho!
LaSB:n Twitterissä kiersi huhu, että Vili Näverin isä olisi luvannut pojalleen pienen rahallisen bonuksen hattutempusta. Kovin kauas ei poika jäänyt. Taisi jättää yhden maalaamatta isänpäivälahjana, kun sitä ei voiton vuoksi tarvinnut tehdä…

Lammin tiivis puolustus ei antanut Wirmolle paljoa tilaa. Wirmo-kapteeni Jani Varjonen on tässä  Lammin Miiro Maunulan ja Erkka-Pekka Koukkulan tiukassa puristuksessa. Kuva: Jarmo Jokila
Lammin tiivis puolustus ei antanut Wirmolle paljoa tilaa. Wirmo-kapteeni Jani Varjonen on tässä Lammin Miiro Maunulan ja Erkka-Pekka Koukkulan tiukassa puristuksessa. Kuva: Jarmo Jokila

Kommentit:
– Vähän vaikeaksi menee, kun alkavat äijät loppua. Hyvin pojat puolustivat tänään ja iskettiin sitten vastaan, kun paikka aukesi, jutusteli LaSB-luotsi Kai Vitie.
– Meillä ei ollut tänään sellaista iloa ja rentoutta pelissä, kuten on ollut viimeiset viikot. Paikkoja pystyttiin kyllä luomaan tarpeeksi, mutta jokin siinä viimeistelyssä tökki. Jo heti alussa näki, ettei olla tänään parhaimmillamme. Kaikki kunnia silti vastustajan voitolle, ei tässä selittely auta, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen summasi The Cassun jälkipelihaastattelussa.
– Tämä on aika yksinkertainen peli. Vastustaja teki yhden enemmän ja se riitti heille. Meillä oli kyllä ihan tarpeeksi paikkoja naulata tämä peli, mutta ei niin ei, harmitteli Wirmon pirteästi pelannut pakki Joel Varjonen.

Tilastot:
LaSB: Vili Näveri 2+1, Henri Vilen 0+2, Heikki Hätönen 1+0, Miiro Maunula 1+0, Rasmus Kainulainen 0+1. Pasi Järvinen 30 torjuntaa (9+15+6)
Wirmo: Matti Alivuotila 1+1, Keni Kivilä 1+0, Tero Tähtinen 1+0, Joel Varjonen 0+1, Tommi Perälä 0+1. Tomi Aaltonen 16 torjuntaa (7+4+5).
Yleisöä: 421 katsojaa.

Muut Divarin lauantain tulokset:
Blue Fox–Ilves 14–3
SalBa-Blackbirds 8–6

4 comments

  1. Istuin maalin takana ja Wirmon viimeinen maali oli täysin selvä maali. Taisi Lammi purnata siksi, että yrittivät tappaa Wirmon kiimaa. Lopussa syntyikin pieni paniikki, mutta ansaittu voitto Lammille.

    Vauhtia oli, mutta tasoltaan peli ei ollut kaksinen. Helvetin hieno on tämä sarja, ristiin rastiin mennään joka viikonloppu. Joskohan tammikuussa voisi alkaa vetää johtopäätöksiä siitä, kuka nousee, ketkä karsivat ja ketkä putoavat?

  2. Eka erä oli tarkkaa peliä kuin ratkaisevassa pudituspelimatsissa. Nöyrää puolustusta ja varovaisia hyökkäyksiä. Toisessa erässä oli välillä päästä päähän vauhdikastakin peliä. Wirmo piti enimmäkseen palloa, mutta Järvinen torjui lähes kaikean taidolla ja tuurilla. Wirmolla ajatukset oli välillä bossain muualla: alivoimalla päästivät maalintekoon, hyökkäyspään vapari maalinedessä annetaan viereen jossa ei ollutkaan ketään ja kaveri taas läpi.

    Läpiajoviimeistelyissä oli eroja, helpommat Wirmon kassari poimi hyvin.

    Lasb joutui rikkomaan ja istui välillä, mutta peli oli siisti ja raitapaidat terävänä.

    Matsi täysin Wirmon näpeissä mutta tällä kertaa Lasb poimi näppärästi pisteet.

  3. Videoo Wirmon viimeisestä maalista ja purnauksesta? LaSB on viime vuodet ollut purnaajaporukka ja menoo sen kuin jatkuu. Valmentaja Vitie ja kapteeni Vilen aina purnaamassa. Erityisesti Vilen tuntuu luulevan, että nauha hihassa oikeuttaa pitämään jatkuvia peliä viivyttäviä keskustelutuokioita tuomareiden kanssa. Huolestuttavampaa on kuitenkin se, että tuomarit antavat tämän touhun jatkua vaihdosta ja illasta toiseen.

  4. Yhden jäähyn onnistuivat mussuttamaan itselleen ja tosiaan aikaisemminkin oli aihetta jäähyyn.

    Melko siisti peli ja silti jäi selviä virheitä puhaltamatta tai jäähyttää. Esimerkkinä pari painituokiota, joissa toinen oli selvästi aloitteellinen ja hyötyä hakeva. Koti joukkue selvisi rikkeittä ihan ansaitusti kun keskittyivät tökkimisen sijaan palloon. Näyttää Wirmo muuttaneen jäähytaktiikkaansa, joka on pelkästään positiivista.

    Lasbin kulmavaparusta tekemä maali oli muuten nätti kuvio.