Pohjois-Suomen kakkosdivari tasainen, mutta yllätysrikas – sarjanousija kärjessä

Kakkosdivisioonan Pohjois-Suomen lohko on etenkin kärjen osalta melko tasainen, sillä neljästä parhaasta joukkueesta kaikilla muilla paitsi sarjaa johtavilla Rankoilla Ankoilla on kasassa 10 pistettä. Tilastopalvelun takkuillessa Rankat Ankat on koostanut sivuilleen itse lohkon epävirallisen pistepörssin.

Rankat Ankat on kerännyt 12 pistettä kuuden voiton ja yhden tappion myötä ja on sarjanousijana pelannut todella hienon alkukauden. Viiden voiton joukkueita ovat viime kaudesta vahvistuneet Kellon Lyönti, Limingan Niittomiehet ja Sastamolo Kings.

On jokseenkin yllättävää, että kestomenestyjistä RSB-Teamilla ja Kajaanin Papasilla on enemmän tappioita kuin voittoja kuudesta pelatusta pelistä. Pääkallo.fi:lle kantautuneiden huhujen mukaan Kajaanissakin haikaillaan edelleen Divari-pelien perään. RSB on sarjassa kuudentena ja Papas kahdeksantena.

Alakanttiin on pelannut myös korkeammilta sarjatasoilta vahvistuksia kesällä saanut Uleåborg IFK, joka on Papasin kanssa tasapisteissä. Oulun Yliopiston Urheiluseura ja Napapiirin Salibandy ovat aloittaneet oletettua paremmin ja ovat sarjan keskikastissa.

Etukäteen vaikeaa kautta osattiin odottaa sarjanousija Koskenkylän Riennolle, joka onkin sarjan toiseksi viimeisenä kolmella pisteellään. Varsinaisen sukelluksen on tehnyt viime kaudella Divarissa palloillut Merikoski SBT, joka on tällä hetkellä Pohjois-Suomen hännänhuippuna. Pajatso on tyhjentynyt kesän aikana jonkin verran, mutta Merikoskelle on käymässä kovaa vauhtia samat kuin Ilvekselle näyttää käyvän Divarissa tänä talvena. Merikoskella ei ole kerättynä kuin kaksi pistettä ja nekin tasapelien myötä.

Papasin ja RSB-Teamin rämpiminen yllättää ja näyttääkin siltä, että mikäli kurssi ei pian käänny, nousukarsintapaikoista kamppailevat etunenässä tämänhetkinen kärkinelikko Rankat Ankat, KeLy, Sastamolo ja LNM. Häntäpäässä KoskRi ja Merikoski ratkonevat keskenään kumpi jää peränpitäjäksi. Kumma on, mikäli UIFK, ja Papas eivät kampea edes muutamaa sijaa ylemmäs, ohi NSB:n ja OYUS:n.

Rankkojen Ankkojen nettisivuilta löytyy lohkon epävirallinen pistepörssi.

Pohjois-Suomen 2. divisioonan tilanne 28.11.2013:

Pohjois-Suomi 2.divari

8 comments

  1. Hienoa! joskin pintaraapaisua joka lohkosta mutta hienoa että huomioidaan!

  2. Mitä ihmettä Merikoskelle on tapahtunu? Osaako joku avata verhoja?

  3. Sinne tuli valmentaja joka vaati, sen jälkeen lapaset poistuivat joukkueesta. Nyt menevät nuorilla ja nälkäisillä. Tokihan kolmonen taitaa kutsua.

    Ei, en ole krankka tai sen kaveri.

  4. Viime kaudella Merikosken maalit tehnyt Paloste lähti seurasta, niin ei ole ketään kuka heiluttaisi verkkoja samaan tahtiin

  5. Ei varmaan vauhti eikä kunto riitä, kun kroppa on sen kokoinen mitä on. Sillä massalla kesän peruskuntotreeneissä pitäisi laittaa hiki virtaamaan kuin vesi Oulujoessa.

    Hitauden ja huonosti suoritetut kesätreenit näki viime kaudella divarissa, mutta siellä oli enemmän aikaa asetella palloa ja käyttää hyväksi kovaa sekä tarkkaa laukausta. Surkeasta muusta joukkueesta huolimatta Paloste sylki divarissa maaleja liukuhihnalta ottelusta toiseen ollen divarin parhaita maalintekijöitä.

    Jannu on armoitettu maalintekijä ja kun ymmärtää, että kesätreenit tarkoittaa muutakin kuin pallon pyssyttämistä reppuun, niin kyllä siitä ihan kelpo pelimies liigaan tulee. Isokokoinen ja uloittuva pelaaja, jonka pelinlukukyky on hyvä. Nyt vaan olisi otettava iso askel divaripelaajasta liigapelaajaksi. Riittäkö oma motivaatio ja valmentajan kyvyt jalostaa Paloste liigatasolle, on se kriittinen pointti