PSS pahensi jumbo-Ilveksen ahdinkoa, OLS yllätti Turussa – katso sunnuntain salibandytulokset

OLS tuuletteli voiton Turusta. Kuva: Anssi Koskinen

OLS tuuletteli voiton Turusta. Kuva: Anssi Koskinen
OLS tuuletteli voiton Turusta. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Divarin sunnuntaikierroksella herkuteltiin maaleilla, kun porvoolainen PSS murskasi Ilveksen numeroin 4–15. Sarjataulukon viimeisellä sijalla olevan Ilveksen kausi synkkeni näin ollen entisestään, eikä joukkueella ole vieläkään yhtään pistettä kasassa tämän kauden Divarissa.

Miesten Salibandyliigassa nähtiin pienoinen yllätys, kun OLS haki arvokkaat vieraspisteet Turun Caribiasta voittamalla TPS:n 1–4. Vähämaalinen ottelu pysyi tasaisena viimeisille peliminuuteille asti. Ensimmäisessä erässä syntyneestä voittomaalista vastasi vierailijoiden Petri Niemelä. TPS haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, jolloin OLS pääsi iskemään kaksi viimeistä maaliaan tyhjiin.

Sunnuntaina pelattiin yhteensä yhdeksän pääsarjaottelua, ja niiden lopputulokset on listattu alle.

Miesten Salibandyliiga:
SPV–Oilers 6–6
SSV–Josba 8–2
TPS–OLS 1–4

Naisten Salibandyliiga:
TPS–NST 5–4
PSS–Happee 4–3
SB-Pro–Koovee 5–4

Miesten Divari:
Ilves–PSS 4–15
SalBa–M-Team 6–3
Blackbirds–Karhut 5–4

16 comments

  1. Ei tämä nyt pääsarjoihin liity, mutta kysym nyt kuitenkin. Ei löytynyt suoraan sopivaa uutista. Mikä on tilanne salibandy-Jokereissa?

    Valmentaako muuten Kalinainen edelleen seuran edaria? Nettisivuilla kohdassa ”joukkue” ei ole koutsia lainkaan. Toki Kalinainen esitellään etusivulla valmennuskonsulttina.

  2. Taffelle: Alkukausi on sujunut uudessa seurassamme mukavasti ja toimintaa kehitetään koko ajan eteenpäin. Joukkueita pelaa liiton sarjoissa 9 ja lisenssipelaajia on noin 200. Käy lukemassa lisää seuran sivuilta.

    Teemu Kalinainen ei ole missään vaiheessa valmentanut miesten edustusjoukkuetta vaan B-poikien edustusjoukkuetta. Valmentamisen lisäksi Kalinainen konsultoi muita valmentajia valmennuskonsultin roolissa.

  3. Ilveksen otteet ovat olleen viime kierroksien aikana hyvin nousujohteiset, kuten täällä olen aiemminkin peräänkuuluttanut. Muutama vähämaalinen tappio ja perään harmittava retkahdus, mikä johtui täysin muutaman ykköspyssyn sairastumisesta. Ilveksen suunta on todella kovassa nousussa. Joukkueella on kova itseluottamus omaan tekemiseen, mikä heijastuu suoraan kenttätapahtumiin. Paikoitellen Ilves suorastaan dominoi PSS:n tasoista joukkuetta, mikä kertoo Ilveksen valtavasta potenttiaalista. Avausvoitto on pienistä asioista kiinni. Uskon voiton tulevan aivan lähiaikoina. Tiedän myös, että joukkue tiedostaa asian ja osaa ottaa voittoon vaadittavan askelen lähiviikkoina. Koljonen on saanut valtavasti uutta Ilveksen peliin, mikä on edesauttanut Ilveksen parantuneita otteita. Vielä on kevyesti mahdollisuus nousta pois jumbosijalta, jopa kahdeksen parhaan joukkoon. Enkä pitäisi yllätyksenä laisinkaan, vaikka näin kävisi. ILVES!!!

  4. Otti kai tuo Olsin hieno voitto niin koville. Etteivät voineet laittaa muuta kuin kotisivuille ottelu raportin. Ylleensä tepsukalla on tullut joka koti pelistä maali kooste. Ihmettelen???

  5. Älä rupea syyttelemään minua mistään aineiden vetämisestä, Dexalia ja Poweradea juon vaan. Vaikka Koljonen oli ”suihkussa”, ei se muuta tosiasiaa siitä, etteikö Rike tekis hyvää duunia reeneissä menestymiseen eteen ja joukkueen parhaaksi. Joskus vaan maltti ei riitä ja lentää suihkuun! Seuraavaan peliin Ilves ja Koljonen lähtee ihan uudella ilmeellä. PSS peli oli vain yksi peli, joka on jo Ilves leirissä varmasti unohdettu.

  6. Ilves saa ensimmäiset pisteet vielä ennen Joulua, kun tappioputkessa kyntävä Åif menee Ipalle kylään.

    Viime lauantaina nähty Åif – Blue Fox ottelu tarjosi yllätyksenä miten heikko sipoolaisjoukkue olikaan, vaikka vielä viime kaudella oli liigakarsinnoissa.

    Onhan näitä ennenkin nähty miten joku joukkue sulaa kesän aikana ja on syksyllä vain varjo entisestä. Fosullekin tuli useamman hyvän kauden jälkeen noutaja, kun parhaat pelimannet häippäsivät seurasta. Åiffille tais nyt käydä samoin, kun Sved,Wainio,Holopainen ja Ratsula lähti muihin maisemiin. Sipoon valmennuksessa näytti olevan myös uusia kasvoja

  7. Bakteeri ei taida ymmärtää sanan dominointi merkitystä, sillä kentällä oli vain yksi joukkue koko pelin ajan ja voin kertoa, se ei ollut ilves.

  8. Jos Bakteeri on ihan tosissaan juttujensa kanssa, en voi kuin sanoa että Ilveksellä on yksi äärettömän optimistinen ja positiivinen fani. Sääli, että provoa taitaa kuitenkin olla koko juttu.

  9. Fox Mulderille ja Bakteerille : Millä tavalla te näette Ilveksen tilanteen todellisuudessa? Onko toivoa vielä ja ketkä ovat olleet alkukauden valopilkkuja? Murskatappioita on toki tullut mutta minusta ainakaan se ei ole kokototuus!

  10. Totta puhuaksemme, onhan se Ilveksen tilanne vaikea ja aika alkaa käymään vähiin, sillä kohta on saavutettu salibandykauden puolivälin virstanpylväs. Voittoja ei ole siunaantunut ensimmäistäkään ja ylen harvassa ottelussa Ilves on pystynyt tasaveraisesti haastamaan ottelun voittanutta joukkuetta.

    Vaadittaisiin, ei enää pientä (jarno:) ihmettä, vaan isoa ihmettä, jotta Ilves ei lähtisi ensi kaudeksi hakemaan uutta vauhtia toimintaansa kakkosdivarista. Valmentaja Ripalla on kyllä ollut maaginen kyky kehittää pelaajia, mutta nyt on liian pitkä matka tavoitteeseen, matka loppuu kesken.

    Valitan, Ipa putoaa kauden päätteeksi, mutta ei kuitenkaan nollapistesaldolla. Mutta ei hätää, Ipa tulee takaisin yhden kakkosdivarikauden jälkeen.

    Divarin tasaisuus tulee tekemään kepposet parille muulle jengille, sillä armotta kolme vähiten pisteitä kerännyttä putoaa kauden päätteeksi kakkoseen. Tämän kauden sarjatulokkaat ovat olleet piristäviä ilmestyksiä ja voisi jopa sanoa, että kaikkien nousijoiden kuntopuntari lähes poikkeuksetta osoittaa koilliseen, siis ylöspäin.

    Wirmon traktorin dieselmoottori on nyt ärsytetty käyntiin ja Mynämäki jatkaa ensi kaudellakin divaripaikkakuntana. LaSB on myös asteittain nostanut tasoansa ja Hytösen merkitys nuorelle joukkueelle on paljon suurempi kuin pelkästään katsomoon voidaan nähdä. Hytönen vie reppuselässään LaSBin yli putoamisviivan ja turvaan.

    Ketkä sitten eivät uusi sarjapaikkaansa ja tekevät tupsukorville seuraa kakkoseen? Siinäpä spekulaatio, joka jää nähtäväksi aivan viimeisille kierroksille. Vahvasti olen sitä mieltä, että Itä-Uudeltamaalta ei nähdä ensi kaudella kolmea divarijoukkuetta, vaikka Loviisa palaa kolmen liigassa vietetyn vuoden jälkeen toteamaan divarin kehittyneen paljon niistä ajoista, jolloin Tor vei Divarin ykköspystin suvereenisesti.

    FBC, Karhut, PSS ja ÅIF, kaksi teistä putoaa.

    Kilpajuoksu putoamispeikkoa vastaan on jo alkanut. Kuka seisoo vielä lähtötelineissä?

  11. Fox mulderilta hyvä ennakointi. Näinhän se todennäköisesti menee.

    Karhujen ja Åiffin pelaaminen putoamista vastaan on ainakin itselleni suuri yllätys. Ihmettelin ennen kauden alkua miksi Karhut ennakoidaan nousijasuosikiksi kun viime kaudella joukkue sijoittui 11. ja täksi kaudeksi joukkue vahvistui paljon vähemmän kuin osassa ennakoinneissa arvioitiin. Toki en usko että tippuu mutta pelaa maksimissaan sijoista 6-9. Åiffilla olisi pelaajamateriaalia pelata top 5 sijoista mutta eipä näytä sipoolaisilla olevan samanlaista paloa kuin viime vuonna. Muutamat avainpelaajien menetykset taitaa näkyä vieläkin. Sijat 7-10 todennäköisiä.

  12. Karhujen nostaminen ennakkosuosiksi on porilaisten tehokkaan markkinointikoneiston tai pitäisikö pikemminkin sanoa, sosiaalisen median käytön ansiota, ei niinkään pelillisten esitysten johdosta. Joukkueen pelaajakaartin uudistuminen ei vielä riitä nostamaan Karhuja suosikiksi divarin kärkikahinoihin. Sellaisia ratkaisijaprofiilin pelaajia ei tullut joukkueeseen sisään, jotka kantamalla veisivät Karhut kolmen sakkiin.

    Nallelauman koutsi Leino on melkoinen supliikkimies, joka sopivasti pitää menestymispuheita yllä. Muutama viikko sitten Leino sohaisi terävää piikkiä SalBan suuntaan yrittäen samalla nostaa oman joukkueen itsetuntoa, joka sekin kiistatta kuuluu valmennuksen tehtäviin. Jos joukkueen itsetunto on matalalla, niin ei myöskään onnistumisia synny liukuhihnalta.

    Karhujen taival tuskin tulee olemaan ruusuilla tanssimista ja noususta on kylläkin turha haaveilla, mutta onnistuessaan Leino & kumppanit saattavat loihtia joukkueen pelaamaan 115% tasolla, jolloin paikka divarin leveässä keskikaartissa varmistuisi.

    Sipoossa on tapahtunut jotain mystistä, sillä viime kaudella ÅIF oli vaikeasti voitettava joukkue kaikille, mutta tämä kausi on jo ehtinyt kääntymään hankalasti oikaistavaan tappiokierteeseen. Koska Åiffihan ei tunnetusti paljoa asioistaan tiedottele, niin puskaradio tai huhut ovat ainoita tietolähteitä. Huhut nimittäin kertovat että kesäharjoittelu ja valmistautuminen tähän kauteen olisi mennyt sipoolaisilla ihan vihkoon. Joukkuesta muutaman keskeisen avainpelaajan yllättävä päätös juuri kauden kynnyksellä siirtyä pelaamaan kakkosdivaria Raaseporiin oli ilmeisesti iskenyt melko pahasti yhteishenkeen. Lisäksi seurassa miesten divarijoukkueella ei taida olla sellaista keulakuvan asemaa kuin voisi olettaa etenkin viime kauden lähes tuhkimotarinaksi nimitettävän menestyksen johdosta. Liekö liigakarsinnoisssa ollut tavoite täyttänyt sipoolaisten pelaajien ruokahalun.

    Viime viikon Åif – BlueFox pelin nähneenä Ingaman areenalta jäi päällimmäisenä mieleen jotenkin viileät fiilikset kotijoukkueesta, vaikka hallissa oli lämpö päällä. Pari kautta sitten Åif oli jo pudota divarista, mutta tuolloin muutamat täsmähankinnat ja sitä kautta saatu ryhtiliike pelastivat sippoolaiset silloin putoamiselta. Tämä kausi saattaa iskeä naulan arkkuun varsinkin, jos seura ei ole enää täysillä miesten ykkösjoukkueen takana, kun taustajoukoissa on kaiketi tapahtunut muutoksia pitkäaikaisen joukkueenjohtajan siirryttyä sivuun.

    Niin tai näin, on harmi, että divarin kolme viimeistä putoavat automaattisesti, kilpajuoksusta tulee vielä kova, ellei jotkut antaudu kohtalonsa vietäväksi jo ennen kauden loppua.

    Yläkerrassa Vaasa, BlueFox ja SalBa vievät tällä kaudella divarin ns. mitalisijat ja Loviisa sekä KRP tulevat liigasta hissillä kerroksen alas.

    Reilun kolmen kuukauden päästä nähdään, menikö ennustukset nappiin vai totaalisesti metsään tämän ketun poistuessa keväthangille iloisesti tuuheaa häntäänsä heilutellen 😉