Raumalla 62 jäähyminuutin mittelö – SalBalle peräti kaksi ulosajoa

Kuva: Elmeri Elo

Raumalla nähtiin torstaina kaksi ulosajoa. Kuva: Elmeri Elo
Raumalla nähtiin torstaina kaksi ulosajoa. Kuva: Elmeri Elo

Suvereenista ensimmäisen erän pallollisesta hallinnastaan huolimatta, Rauman SalBa kärsi kauden toisen tappionsa torstaina kun Lammin Salibandy haki Raumalta täydet pisteet matkaansa maalein 5-6 (1-2, 2-1, 2-3).

SalBalle tappio oli varmasti pienoinen takaisku taistelussa Divarin kärkisijoista, mutta LaSB sai pisteistä nostetta taulukossa parin pykälän verran.

Mihin ottelu ratkesi?
Katsontakannasta riippuen ottelun ratkaisivat joko tuomarikaksikko tai raumalaisten hermokontrollin totaalinen pettäminen. SalBalle langetettiin ottelussa peräti 62 jäähyminuuttia, joista suurimmat kirjasivat nimiinsä hyökkääjä Ville-Petteri Lilja, jonka taklaustilanteen jälkeinen kostoisku oli kaikin puolin turha sekä SalBan päävalmentaja Juha Mäkilän toisen erän päätteeksi saama 2+5+20-minuuttinen rangaistus prostestoinnista. Vaikka LaSB ei onnistunut maalinteossa kyseisten isojen jäähyjen aikana kuin vain kertaalleen, söi tapetut alivoimat SalBan hyökkäyspelistä kaiken energian.

Ottelun hahmo?
Tasaisesta ja rikkonaisesta ottelusta on vaikea kaivaa yhtä hyvin erottunutta hahmoa, mutta tehopisteiden valossa huomion varasti lammilaisten Tino Nivala, joka viimeisteli kolme täysosumaa.

Ottelun puheenaihe?
Ottelun puheenaiheeksi nousi tuomarityöskentely. SalBan saamista jäähyistä etenkin isot, ulosajoihin johtaneet rangaistukset olivat täysin ansaittuja, mutta kaksiminuuttisten kohdalla muutamia jäähyjä langetettiin sellaisista tilanteista, joita ottelussa nähtiin useita, mutta jotka tuomarikaksikko jätti kuitenkin viheltämättä.

Kuva: Elmeri Elo
Kuva: Elmeri Elo

Kommentit:
– Isot jäähyt olivat ansaittuja, ei niitä voi puolustella, mutta jos katsotaan pikkukakkosia niin kyllä ne olisivat saaneet mennä toisinpäin. Kaveri antoi niin paljon mailaa takaapäin, etten vähän aikaan ole nähnyt tuollaista peliä pelaavaa joukkuetta. Ja kun vastapainoksi me saimme jokaisesta pienestäkin rikkeestä istumista, niin aika vaikea on sellaista peliä voittaa. Ottamatta silti kaverilta mitään pois, hyvinhän ne taistelivat ja tekivät niistä muutamista paikoista maalin, Rauman SalBan kapteeni Antti Keskitalo totesi pelin jälkeen.
– Kyllä saa olla tyytyväinen meidän pelaajiin ja siihen miten pidettiin pää kylmänä, vaikka kaverilla hermot pettivät. Kun Raumalta hakee täydet pisteet, ei siihen voi kuin olla todella tyytyväinen, LaSB:in tehomies Heikki Hätönen sanoi.

Tilastohuomiot:
SalBa: Niko Kaerla 2+0, Tomi Lahti 2+0, Jani Lehtoniemi 0+2, Ville-Petteri Lilja 5+20 minuuttia ja Juha Mäkilä (valmentaja) 2+5+20 minuuttia.
LaSB: Tino Nivala 3+0, Heikki Hätönen 1+2, Roope Kainulainen 2+0, Rasmus Kainulainen 0+2

Torstain Divari-kierroksen muut tulokset:
Ei muita otteluita

Linkit:
Rauman SalBan otteluraportti ja Elmeri Elon kuvat ottelusta

Teksti: Marko Östman, Rauma

10 comments

  1. Samanlainen tilanne oli Oilers-Indians pelissä. Samantyyppistä pelaamista molemmilla joukueilla, mutta vain kotijoukkue sai jäähyjä. Huippuna ulosajoon johtanut vahinko, joka oli pitänyt pistää jo aiemmin poikki vapaalyönnillä edes jommallekummalle joukkueelle. Nyt pilli jäätyi ja seuraukset on tiedossa. Nämä kahden ottelun esimerkit pistävät kyllä miettimään, mitä tuomareiden päässä liikkku, vai liikkuuko mitää. Jo omassa mielessä pitäisi osata tajuta jäähyjen tasapaino suhteessa tehtyihin rikkeisiin. Pelaako toinen joukkue tosiaan niin rumasti, että ansaitsee kaikki jäähyt, vai onko omassa linjassa ja tulkinnoissa järjenvastaista heittelyä?

  2. Tämä Gröhn oli ilmeisesti toinen ottelun tuomareista ?

    https://twitter.com/tomigrohn Kuvaa hyvin tuomareiden tasoa Divarissa jos ennen peliä jo mietitään mitä yleisöstä tänään huudellaan. Pelin jälkeen vielä kaksi surullista twiittiä samasta aiheesta.

    Noin 15 Divaripeliä tänä vuonna nähneenä tämä ottelu oli tuomareilta pohjanoteeraus. Lähes puolet sisäänlyönneistäkin onnistuttiin arpomaan väärään suuntaan.

    Kaikkien Divarin pelaajien puolesta toivon, ettei tuomareille osu enää eilisen kaltaisia päiviä. Valuu keväästä asti tehdyt tunnit täysin hukkaan.

  3. ” Pelaako toinen joukkue tosiaan niin rumasti, että ansaitsee kaikki jäähyt, vai onko omassa linjassa ja tulkinnoissa järjenvastaista heittelyä?”

    Yhdyn kirjoittajan esittämään ajatukseen jossa todetaan kirjoittajalla olevan tulkinnoissaan ja linjassaan järjenvastaista heittelyä.

  4. Nyt kun kuvista näki tuomarikaksikon, niin elämäni ensimmäisen kerran sympatiat myös Salban suuntaan. Kyseiset tuomarit ennenkin olleet hieman hakoteillä…

  5. Ai se oli vaan vahinko kun munille keihästettiin ja tuomarit senkin aiheuttivat? Hamekangasta Espooseen tommosesta itkemisestä.

  6. En ole Espoosta. Kiitos kuitenkin hamekankaasta. Teen siitä komean hameen, jonka voit sitten köyhänä ostaa kirpputorilta. Kannattaisi selvittää mitä tilanteessa tapahtui, enkä syyttänyt tuomaria tapahtuneesta, vaan siitä että prosessin annettiin jatkua liian pitkään. Tuomarilinjan vastaisesti. Pointti jutussa oli kyllä, kuten Raumallakin, miten voi samantyyppisessä pelaamisessa vain toiselle tulla jäähyjä.

  7. Paikan päällä näytti siltä että Lilja peruuttelee Hätöstä päin ja samalla koppaa nyrkillä mahaan kääntyessään omaan vaihtoaitota kohti.