Ruotsin maajoukkuetähti kiukuttelee peliajasta: ”Hän uskoo, etten pärjää kovempia joukkueita vastaan”

Alexander Galante Carlström on Falunin ykkösketjun pyssy. Kuva: IFF

Alexander Galante Carlström kuritti suomalaisia Champions Cupissa. Kuva: IFF
Alexander Galante Carlström kuritti suomalaisia Champions Cupissa. Kuva: IFF

Ruotsin tähtipelaaja Alexander Galante Carlström on avannut sanaisen arkkunsa viime viikonlopun EFT-turnauksen jälkeen ja arvostelee kovin sanankääntein Ruotsin maajoukkueen päävalmentajaa Jan-Erik Vaaraa. Suomalaisia lokakuun Champions Cupissa höykkyyttänyt Galante Carlström on erityisen käärmeissään saamistaan penkkikomennuksista Sveitsiä ja Suomea vastaan.

– Mitä tähän voi sanoa? Se on tietysti erittäin harmillista. Mielestäni esiinnyin hyvin kotimaan liigan finaaleissa viime keväänä, Champions Cupissa ja Superliigassa syksyn aikana. Mutta tämä on Vaaran päätösvallan alla, avautui tällä hetkellä Ruotsin Superliigan maalipörssiä johtava Galante Carlström DT:lle.

Galante Carlström osui turnauksessa kahdesti ensimmäisessä ottelussa Tshekkiä vastaan pelatessaan tuttujen peluereiden Alexander Ruddin ja Rasmus Enströmin kanssa. Tämän jälkeen vastuu väheni.

– Hän uskoo, etten pärjää kovempia joukkueita vastaan, mutta mielestäni olen pärjännyt. Viimeksi tein Sveitsiä vastaan neljä maalia, mutta sekään ei auttanut saamaan vastuuta koko tämän turnauksen ajaksi. Mielestäni olisin ansainnut enemmän mahdollisuuksia, jatkoi Galante Carlström.

Ruotsin maajoukkueen päävalmentajalla Jan-Erik Vaaralla oli asiaan erilainen perspektiivi.

– Ensinnäkin on harvinaista, että joku pelaa kaikki kolme täyttä peliä tämäntyyppisessä turnauksessa. Tällä kertaa he eivät saaneet luotua tarpeeksi tilanteita ja halusimme testata uusia tuulia Ruddin ja Enströmin suhteen.

Vaara selvensi vielä Galante Carströmin asemaa joukkueessaan.

– Kilpailu on toki kovaa, mutta näen, että Galante Carströmillä on selkeä mahdollisuus tulevaisuuden maajoukkueessa. Tämänkertaista ei pitäisi nähdä minään merkkinä, päättää Vaara.

Galante Carlström korjasi ja selvensi tänään tiukkoja lausuntojaan Innebandymagazinetille ja sanoi, että ”kunnioittaa maajoukkueen päävalmentajaa ja hänen ratkaisujaan, sekä hänen päätösvaltaansa.”

Lähde: dt.se

Galante Carlströmin kommentit IBM:lle

Juttua korjattu/täsmennetty 7.11. klo 22.14

9 comments

  1. Oikeusmurha. Typerää toimintaa valmentajalta mennä hajottamaan erinomaisesti pitkällä kokemuksella yhteen pelaavaa ketjua. Ymmärrän, että harmittaa.

  2. Typerää itkemistä. Hyvä että korjaili lausuntoaan, mutta näyttää olevan aika itsekeskeinen kaveri.

  3. Oikea asenne! Röyhkeät yleensä pärjää kun aletaan ratkoon kovia pelejä. Nöyristelijät on niitä jotka häviää!

  4. Suomalaisesta vinkkelistä katsottuna toivotaan että penkitys jatkuu:-). Tai sitten hommataan jätkälle suomen passi!

  5. Uskomatonta…. Harvoin näkee taidetta jota esittää tämä Falunin kentällinen. Olin niin vaikuttunut Tshekkipelin otteista että ehdin mainostaa kavereille että katsokaa nyt ihmeessä Ruotsin pelejä niin näette todellista tehokkuutta. Yllätys oli sitä suurempi sitten kun ei koko miestä enää näkynyt eikä Ruddin ketju enää samanlaiseen pyöritykseen kyennyt. Minkähän lasien läpi tämä Vaara näitä pelejä katselee? Vai onko Kettunen tehnyt diilin Vaaran kanssa? No kuten edellinen kommentoija totesi, toivotaan Suomen kannalta että trendi jatkuu 🙂

  6. Champions cupissa näin ekaa kertaa ton ketjun peliä ja pakkohan sitä oli arvostaa! Etenkin sitä että ei aina hierota ja hierota ja lättyä takatolpalle, vaan vetoja lähtee pienistäkin kulmista. Jos ei vedä ei voi tehä maaleja!

  7. Suomen ongelma on muös ettei lauota. Hierotaan vaarattomasti. Katsokaa ruotsin laukasuvoimaa – on suomi siinäkin perässä. Voi olla myös tekniikka kysymys tämä

  8. Tosta saa Italia vielä kovan pelimiehen, kun lähtee äidin kotimaata edustamaan. No, Ruotsilla on varaa tohonkin…

  9. jos seurasi tätä suoraa innebandymagasinetistä, niin saattoi lukea, ettei Galanten ollut tarkotus kritisoida Vaaraa ollenkaan. Kaveria vaan harmitti kovasti, että joutu istuun penkillä kun mielestään olis pärjänny. Vaara taas vaan halus kokeilla muitakin koostumuksia kun odotti mj-tasolla Falun-ketjulta enempi.