Salibandymiehet niukkaan voittoon Tshekistä – ”Tämän päivän pelillä meillä ei ole mitään jakoa Ruotsin kanssa”

Suomen salibandymiehet pystyivät pitämään Tshekin takanaan luvuin 6-5 (3-2, 2-1, 1-2) Sveitsissä meneillään olevassa EFT-turnauksessa. Suomen peli oli virheiden sävyttämää, joka ei ollut päävalmentajan mieleen.

Tshekki kävi johdossa ensimmäisessä erässä, mutta Veli-Matti Hynysen ja Sami Kosken osumilla tilanne kääntyi Suomelle. Hynyselle maali oli maajoukkueuran ensimmäinen. Kamppailun puolivälissä Jonne Junkkarinen luuti maalivahdin jaloista tilanteeksi jo 5-2, mutta Patrik Doza kavensi vain sekunteja myöhemmin. Päätöserässä Matej Jendrisak toi Tshekin maalin päähän. Tilanteessa hän sai yrittää kahdesti turhankin vapaasti maalia ja toinen yritys toi tuloksen.

Eilen kaksi maalia tehtaillut Happeen Jami Manninen onnistui tänäänkin kahdesti. Hänen mailan lavasta lähtenyt kuudes maali jäi lopulta voittomaaliksi, kun Martin Tokos siirsi rystyltä pallon Eero Kososen taakse Tshekin pelatessa ilman maalivahtia. Tätäkin osumaa edelsi karkea virhe keskialueella.

– Kehno ottelu tähän kohtaan. Omalla pallollisella huolimattomuudella tehtiin ottelu vaikeaksi. Pelin pitäisi olla jo sen verran laadukasta, ettei näin paljon virheitä saisi tulla, harmitteli päävalmentaja Petri Kettunen.

Myös asenteessa hän havaitsi puutteita.

– Ensimmäisessä erässä ei juurikaan voitettua kaksinkamppailuja, toinen erä oli kohtuullinen, mutta kolmannessa taas notkahdettiin. Tshekki on hyvä vastaiskujoukkue.

Suomen ykköskenttä oli eiliseen tapaan tehokkain viimeistelyssä. Mannisen kahden maalin lisäksi Lauri Kapanen teki kylmänviileästi Suomen 1-0-maalin. Voittomaalissa pallo kiersi koko hyökkäyskolmikon, kunnes Manninen laukoi etukulmasta sisään.

– He saavat pallon fiksuimmin liikkeelle ja luotua syöttöketjuja, näkee Kettunen ykkösnyrkkinsä vahvuuden tällä hetkellä.

Huomenna turnauksen päättävässä pelissä vastassa on Ruotsi.

– Jokainen tajuaa, että tämän päivän pelillä meillä ei ole mitään jakoa Ruotsin kanssa, mutta luotan että tästä noustaan. Asenne ja yritys pitää olla tapissa joka jannulla, Kettunen peräänkuuluttaa.

Maajoukkueeseen paluun tehnyttä Rickie Hyväristä ei ole vielä kentällä nähty. Mikä on hänen tilanteensa?

– Hänellä on pientä loukkia alkuviikon Ruotsin Superliigan pelin jäljiltä. Emme ole halunneet kuormittaa häntä ja riskeerata tilannettaan. Toivotaan, että hän pelaa huomenna Ruotsia vastaan. Tilanne päätetään huomenaamulla, päävalmentaja toteaa.

Suomi-Ruotsi alkaa huomenna klo 12.

EuroFloorball Tour 1.-3.11. 2013
Schaffhausen, Sveitsi

Miehet
2.11. Suomi – Tshekki 6-5 (3-2, 2-1, 1-2)

1. erä: 4.54 Lauri Kapanen 1-0, 9.33 Martin Zozulák (Radim Krenek) 1-1, 11.37 Jiri Curney 1-2, 16.34 Veli-Matti Hynynen (Jonne Junkkarinen) 2-2, 16.37 Sami Koski (Janne Hulmi) 3-2.
2. erä: 28.47 Jami Manninen (Tommi Aro) 4-2, 33.32 Junkkarinen (Hynynen) 5-2, 33.45 Patrik Doza (Martin Tokos) 5-3.
3. erä: 48.32 Matej Jendrisak (Curney) 5-4, 52.35 Manninen (Kapanen) 6-4, 59.36 Tokos (Curney) 6-5 im.

Jäähyt: Suomi 2 min. Tshekki 2 min.
Erotuomarit: Martins Larinovs ja Martins Gross, Latvia.
Yleisöä: 458.

Suomen parhaana palkittiin Tero Tiitu.