Salibandyviikonloppu huipentuu sunnuntain tv-otteluun: ”Hegemoniahenkeä ja kuittailua”

Peter Kotilainen kuritti Classicia viime vuonna Happeen mustassa paidassa. Sunnuntaina superlupausta odottaa ensimmäinen liigakohtaaminen Classicin paidassa vanhaa seuraansa vastaan. Kuva: Topi Naskali

Peter Kotilainen kuritti Classicia viime vuonna Happeen mustassa paidassa. Sunnuntaina superlupausta odottaa ensimmäinen liigakohtaaminen Classicin paidassa vanhaa seuraansa vastaan. Kuva: Topi Naskali
Peter Kotilainen kuritti Classicia viime vuonna Happeen mustassa paidassa. Sunnuntaina superlupausta odottaa ensimmäinen liigakohtaaminen Classicin paidassa vanhaa seuraansa vastaan. Kuva: Topi Naskali

Miesten Salibandyliigassa pelataan mielenkiintoinen viikonloppu, joka alkaa perjantaina Lappeenrannassa NST:n ja Classicin kohtaamisella. Lauantain kierroksella pelataan muun muassa Tapanilan Erän 80-vuotisjuhlaottelu Pasilassa, ja viikonloppu huipentuu Espoon ensimmäiseen paikallisotteluun Oilers-Indians sekä Ylen TV2:ssa kello 15.55 alkavaan lähetykseen Tampereen tv-ottelusta Classic-Happee. Kysyimme, mitä ajatuksia liigan kärkikamppailu Classic-Happee herättää päävalmentajissa?

Viime kauden cup-finalistit Classic ja Happee kohtaavat tällä kaudella ensimmäistä kertaa Salibandyliigassa. Molemmat joukkueet ovat liigassa kolmen parhaan joukossa ennen viikonlopun otteluita. Ensin mietteistään kertoo Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala.

Jarkko, Classicin alkukausi Salibandyliigassa on sujunut mainiosti ja olette napsineet yhdeksän perättäistä voittoa. Miten voittoputki näkyy Happeeta vastaan?
– Kaikki putket katkeavat joskus. Mitä enemmän asiaa pohtii, sitä varmemmin putki menee poikki. Nyt pitää unohtaa tulostavoittelu ja saada arkipäivän työ pysymään laadukkaana. Valmentajan silmiin taso olisi välillä voinut olla parempikin, mutta yleisesti joukkue on tehnyt harjoituksissa hyvin hommia. Itseluottamuksen kannalta olisi toki huonompi asia, jos kausi olisi alkanut yhdeksällä tappiolla.

Kohtasitte Happeen viime kaudella Suomen Cupin finaalissa ja liigan pronssiottelussa. Voitot menivät tasan 1–1. Millä eväin Hirvilauma kaatuu kotiyleisön edessä?
– Haasteemme on oma pallollinen peli. Erityisesti hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista on kehitettävä. Tietääkseni Happee on harjoitellut erityisesti puolustuspelaamista. Silloinhan edessä olisi herkullinen kohtaaminen: meidän hyökkäyksemme kontra Happeen puolustus. Happee on äärimmäisen hyvä vastaiskujoukkue. Heidän hyökkäyspeliään kohtaan täytyy säilyttää terve kunnioitus.
– Ajatukseni pelistä saattavat muuttua, sillä en ole uhrannut vielä enempää ajatuksia Happeelle. Ensin keskitytään vieraspeliin NST:tä vastaan.

Millainen joukkueen terveystilanne on?
– Niko Juholan kausi on paketissa. Alaraajavammoista kärsivät Krister Savonen ja Jussi Piha olivat poissa KrP-ottelusta, ja heidän tilannettaan seurataan päivä kerrallaan.

Kyseessä on rasismin vastainen Respect-ottelu ja tv-peli. Mitä ajatuksia se herättää?
– Tv-peliin ei tarvitse keskittyä mitenkään erityisesti, ekstrana tulevat lähinnä haastattelut. Nuorilla miehillä saattaa tosin mennä ennen peliä tavallista enemmän aikaa tukanlaittoon.
– On erityisen hienoa, että saamme pelata tärkeän asian eli rasismin vastaisuuden puolesta.

Millaisen esityksen Classic ja Happee tarjoavat salibandy-yleisölle?
– Uskon, että kaukalossa nähdään kaksi hyökkäävää joukkuetta ja jos ei nyt täyttä 60:tä minuuttia, niin ainakin ajoittain aika rapsakkaa vauhtia. Tiedän, että joukkueellamme riittää nälkää pelata voitosta kotihallissa ja Classic Familyn edessä.

Entä mitä kohtaamisesta tuumii vierasjoukkue Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen? Happee on ennen viikonloppua koonnut kuusi voittoa ja hävinnyt sekä sarjajumbo Loviisan Torille että espoolaiselle liiganousija Indiansille. Seppo, miltä alkukausi on näyttänyt?
– Ihan hyvältä. Pistemäärä tyydyttää, joskin olemme menettää pisteitä sellaisille joukkueille, jotka olisi etukäteen ajatellen pitänyt voittaa. Mutta tappiot ovat olleet hyviä muistutuksia siitä, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Tasoerojen kaventuminen on liigan kannalta tietysti hyvä asia.

Millä keinoilla aiotte kaataa Classicin tamperelaisyleisön edessä?
– Pidän lähtökohtaa myönteisenä, sillä olemme aina pelanneet Tampereella hyvin. Tampere-areena on yksi Suomen parhaimmista salibandyhalleista, ja olosuhteet ovat siellä hyvät. Kotijoukkue on tietysti paha vastus, mutta olemme viime vuosina pelanneet paljon ristiin. Pallollisessa pelissä meidän tulee ottaa komento heti alusta asti. Olemme tällä kaudella satsanneet koko viisikon puolustuspeliin, sillä omissa on soinut luvattoman paljon.

Millainen joukkueen terveystilanne on?
– Ihan ok, ei mitään erityistä mainittavaa.

Kyseessä on rasismin vastainen Respect-ottelu ja tv-peli. Mitä ajatuksia se herättää?
– Tv-peli vaikuttaa ainoastaan positiivisesti. Urheilijat ovat esiintyviä taiteilijoita ja näkyvyys on hieno asia.
– Myös rasismin vastaisuus on teemana loistava ja tärkeä juttu. Itselleni sillä on suuri merkitys, sillä työskentelen monikulttuurisessa työyhteisössä. Rasismin vastaisuutta pitäisi nostaa nykyistä enemmän esille. Urheiluseurat voivat toimia asiassa edelläkävijöinä.

Millaisen näytöksen Classic ja Happee tarjoavat salibandy-yleisölle?
– Tasaisen väännön, johon mahtuu varmasti myös sopivasti hegemoniahenkeä, pientä lämpöä ja pikku kuittailua. Kentällä nähdään kaksi voittoa vahvasti janoavaa joukkuetta.

Annina Vainio, Tampere

Miesten Salibandyliigan sunnuntain ottelut:

Sunnuntai 17.11.
16:00 Classic – Happee, Tampere Areena
17:00 Oilers – Indians, Tapiolan UH Espoo

5 comments

  1. Super Sunnuntai salibandyssä.
    Veikkaan että molemmissa otteluissa tulee olemaan tunnelmaa ja yleisöä, reilusti 2000 yhteensä..

  2. Pelasikohan Kotilainen lainkaan.
    Ei ainakaan näkynyt. Samaten Nyhven pyssy alkaa ruostua.
    Hyvä matsi muuten. Kovin monijakoinen.
    Ensin vei Classic, sitten Hirvet, Classic, Hirvet, ja lopussa Classic.

    Happee pelaa todella liukasta peliä, joka on Classicille aina myrkkyä jauhamisen sijaan.
    Jompi kumpi on mitaleilla aivan varmaan.

  3. Jännä matsi oli kaiken puolin.Tuli ainakin selväksi,että vaikka saat koti edun niin ei välttämättä vaikuta peliin,jos on kunnon tuomarit!Tänäänkin oli suuri pettymys tuo Petri Kaukon peli!Suu käy ja keskittyy pelissä ihan muuhun kun pelaamiseen!Osaa olla aika ovela ”rotta”pelissä,jota ei yleensä tuomarit huomaa!Muuten paljon maaleja joka on aina suola pelissä!

  4. Hieno tapahtuma ja sen arvoinen peli.
    Classic-Happee pelit ovat vauhdikkaita ja positiivisia matseja, joista puuttuu SPV-peleille ominainen Pohojanmaan puukko-aggre-uho ja HV-angsti.

  5. Ei Nyhven veto ole mihinkään kadonnut, Kotilaisten kanssa vetopaikkoja tulee vaan todella harvoin. Ja Kauko todellakin osaa pelata niin kuin tuomarit hänen antavat, mutta Pylsyn rottameininkiin verrattuna on vielä herrasmiespelaaja.