Sisä-Suomen kakkosessa kaksi ylitse muiden – FoSu suurissa vaikeuksissa

Tappiottomalla O2-Jyväskylällä on ollut syytä tuulettaa alkukaudella. Kuva: Seppo Ikonen

Tappiottomalla O2-Jyväskylällä on ollut syytä tuulettaa alkukaudella. Kuva: Seppo Ikonen
Tappiottomalla O2-Jyväskylällä on ollut syytä tuulettaa alkukaudella. Kuva: Seppo Ikonen

Sisä-Suomen kakkosdivarin ensimmäinen puolisko pelataan ensi viikolla päätökseen. Kärkeen povatut joukkueet O2-Jyväskylä ja Pirkkalan Pirkat ovat olleet odotetun kovia, mutta Divarista viime kauden päätteeksi tippuneen Forssan Suuppareiden syöksykierteelle ei näy loppua.

Kovia vahvistuksia mm. Ilveksestä täksi kaudeksi saanut PirPi on ollut todella vakuuttava, ja Pirkkalan pojat ovat painaneet 9 ottelussa peräti 92 maalia yli kymmenen maalin keskiarvolla. Ainoa tahra joukkueen saldossa on avauskierroksen tasapeli toista kärkijoukkuetta O2-Jyväskylää vastaan.

Pirkat teurasti kolmessa perättäisessä ottelussa muutama kierros sitten vastustajansa lukemin 19-4, 13-2 ja 16-3, joten maalintekovoimaa joukkueesta löytyy Jari Laaksosen, Vesa Sorvaniemen ja liigakonkari Jonne Haapasalon johdolla.

Viime keväänä jälleen parin voiton päähän divaripaikasta jäänyt O2-Jyväskylä ei ole jäänyt juuri Pirkkoja pahemmaksi, sillä keskisuomalaisetkin ovat edelleen sarjassa tappiotta. Laajaa materiaalia peluuttava O2JKL on esiintynyt muutamassa voitto-ottelussa nihkeästi, mutta viime pelissä paikallisvastustaja Nousua vastaan joukkue ilotteli taululle peräti lukemat 17-7.

Happeesta siirtyneet Eetu Eronen ja maalivahti Ville Puro ovat olleet odotetun hyviä vahvistuksia joukkueelle. O2JKL ja Pirkat kohtaavat molemmille tärkeässä kärkikamppailussa sunnuntaina 15.12. Jyväskylässä.

Kärkikaksikon takana viiden pisteen päässä on Nousu, joka on viiden voiton lisäksi hävinnyt kolme kertaa. Joukkue on mukana edelleen cupissa, ja se saa tulevana sunnuntaina 1.12. Pasilassa vastaansa puolivälierässä SSV:n. Nousun kanssa tasapisteissä ovat sarjanousija, Nokian KrP:n farmijoukkue V&L sekä SC PirU Tampereelta, joka on karsintoihin päättyneen viime kauden jälkeen aloittanut kautensa pirteästi.

Keskikastissa kärkikahinoihinkin odotettu Tampereen Soittorasia on seitsemässä pisteessä, mutta joukkue on Nousun tavoin vielä mukana cupin puolivälierissä. Sen vastustaja kotikentällä Hervannassa on lauantaina 30.11. liigajoukkue Nokian KrP.

Soittorasian perässä Happeen farmijoukkue Urho on kuudessa pisteessä samoin kun FoSu, jonka kausi toistaiseksi on ollut todella heikko. Divarista alaspäin pudonnut forssalaissikermä aloitti odotetusti kolmella voitolla, mutta sen jälkeen lunta on tullut tupaan cup mukaan luettuna peräti kuusi kertaa putkeen. Joukkue on vaihtanut jo valmentajaakin, joten forssalaisten loppukaudesta voi tulla karsintapaikkojen jo karattua todella vaikea.

Häntäpäässä viidessä pisteessä on ilmaveivaajien luvattu joukkue SCU Janakkalasta, ja sen perässä on Divarin Steelersin farmijoukkue Vincemus kahdessa pisteessä yhdellä voitolla. Maaliero hämeenlinnalaisilla on vain neljä maalia pakkasella, joten tappiot ovat jatkuvasti olleet erittäin niukkoja.

Pahnanpohjimmaisena on Jyväskylän alueen neljäs joukkue FBC Dux, joka on hävinnyt kaikki ottelunsa maalierolla 44-79. Nuorella joukkueella operoiva Dux on kahdella edelliskaudella tippunut Sisä-Suomen kakkosesta, mutta saanut kabinettipäätöksellä molemmilla kerroilla paikkansa takaisin.

Lohkon runkosarja päättyy 8.3.2014, ja kaksi parasta jatkavat eteenpäin karsimaan paikasta Divariin.

Sisä-Suomen 2. divarin tilanne 27.11.2013:
(Huom! Ainakin SCU:lta ja SR:lta puuttuu piste joukkueiden tasapelistä 23.11.)

Sisä-Suomi

5 comments

  1. En olisi uskonut tälläistä tilannetta noin 2kk sitten, mutta nyt on näemmä uskottava. FoSunhan piti olla eittämättä kahdensakissa?

  2. Näinhän sen piti olla, mutta putoamiskarsinta vaikuttaa tällä haavaa todennäköisemmältä. Ongelmia taitaa tällä hetkellä olla aika monella osa-alueella, maalivahtipeli tuskin vähäisimpänä.

  3. FoSuhan pelasi viime kauden divarissa huonommalla jengillä paremmin, kuin nyt kakkosessa vahvistuneella porukalla.