Maajoukkueet

Suomen pojat selättivät Sveitsin EFT-avauksessa – maalivahti palkittiin parhaana

01.11.
2013

Jos oli U19-poikien EFT-turnauksen avauspeli usealle pelaajalle tulikaste, niin sitä se oli myös uudelle maajoukkuevalmennukselle. EFT-turnaus ja monen pelaajan maajoukkueura alkoi voittoisasti, kun Suomen pojat peittosivat Sveitsin lopulta luvuin 6-3 (3-0, 0-1, 3-2).

– Saatiin hyvä lähtö peliin. Asetelma oli pitkälti se, että ottelu oli kummassakin leirissä monelle kaverille ensimmäinen kansainvälinen peli. Haluttiin ottaa ohjat alusta asti käsiin ja mentiin heti neljällä kentällä, kertoo valmentaja Joonas Naava.

Suomi onnistuikin suunnitelmassaan ja otti kolmen maalin johdon Sami Tuomisen onnistuessa kerran ja Atte Erosen viimeistellessä kahdesti.

Toisessa erässä Suomen peli passivoitui ja meni seisomiseksi. Lisäharmia toi jäähyt, joista Sveitsi pääsi iskemään kavennuksen. Sveitsi tuli kolmanteen erään edelleen terävänä ja ensimmäisessä erässä hankittu kolmen maalin johto suli maaliin Patrick Kappin osuman myötä.

Vaaka alkoi kallistua Suomelle Samu Saaren ja Perttu Koljosen maaleilla. Lopullisen niitin iski Sami Tuominen, kun Sveitsi haki loppukiriä ilman maalivahtia. Isäntämään ylpeydet saivat lohdutusosuman viime sekunneilla.

– Sveitsi oli niskan päällä kolmannen erän alussakin, mutta tiivistettiin pelaavaa kokoonpanoa ja tehtiin riittävät maalit. Kyllä tästä parannetttavaa vielä jäi jatkoa ajatellen. Markus Laakso oli maalissa hyvä ja joukkueen kokeneemmista kavereista näki, että ovat olleet aikaisemminkin näissä peleissä mukana, Joonas Naava tuumaa. Kenttäpelaajista kahden maalin miesten Erosen ja Tuomisen ohella, esiin nousi kaksi syöttöpistettä saalistanut Markus Markkola.

Huomenna vastaan asettuu Tshekki klo 12 alkavassa ottelussa.

– Uskon, että huomisesta tulee astetta helpompi kamppailu meille. Kovin jännitys ja into on nyt purkautunut kun pää on avattu. Tavoitteena on edetä nousujohteisesti, valmentaja Naava päättää.

EuroFloorball Tour 1.-3.11, Schaffhausen, Sveitsi
Alle 19-vuotiaat pojat 1.11.

Sveitsi – Suomi 3-6 (0-3, 1-0, 2-3)
1. erä: 6.51 Sami Tuominen 0-1, 9.22 Atte Eronen (Ville Lastikka) 0-2, 14.28 Eronen (Markus Markkola) 0-3 yv.
2. erä: 38.37 Dan Hartmann (Claudio Mutter) 1-3 yv.
3. erä: 42.45 Patrick Kapp 2-3, 50.16 Samu Saari (Markkola) 2-4, 56.00 Perttu Koljonen (Antti Aarnio) 2-5 yv, 58.00 Tuominen 2-6 tm, 59.50 Jonas Guggisberg (Manuel Staub) 3-6 im.

Jäähyt: Sveitsi 2×2 min. Suomi 2×2 min.
Erotuomarit: Martins Larinovs ja Martins Gross, Latvia
Yleisöä: 874

Suomen parhaana palkittiin maalivahti Markus Laakso.

Huomenna Suomen U19-pojat kohtaavat Tshekin klo 12.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi