Sveitsin liigakatsaus: Väänäsen Wiler piikissä, suomalaispörssin kärjessä yllätysnimi

Kuva: Unihockey.ch

Kuva: Unihockey.ch
Kuva: Unihockey.ch

Sveitsin salibandyliiga NLA:ssa on tällä hetkellä pelattu seitsemän kierrosta. Sarjataulukossa piikkipaikkaa pitää Tatu Väänäsen edustama SV Wiler-Ersigen neljän pisteen erolla Tigers Langnauhun. Viime kauden mestari Alligator Malans on kompastellut viime kierroksilla ja on tällä hetkellä viidentenä, seitsemän pistettä Wileriä perässä.

Ensimmäisten kierrosten jälkeen näytti siltä, että Wiler ja Malans ovat tänäkin vuonna ne kaksi seuraa, jotka dominoivat Sveitsin liigaa, vaikka huhut kertoivat, että Lagnaulla, Könizillä ja Zürichilla on kasassa sellaiset rosterit, joilla kaksi suurinta voidaan tosissaan haastaa.

Nuo huhut eivät olleet tuulesta temmattuja, sillä Tigers Langnau on tällä hetkellä taulukon toisena, Zürich kolmantena ja Chur Unihockey on kivunnut neljänneksi. Köniz on kuudentena vain pari pinnaa Malansia jäljessä.

Akseli Ahtiaisen valmentama Malans-ryhmä on pelannut nihkeästi Champions Cupin jälkeen. Tämä muistuttaa pitkälti SPV:n otteita Suomessa, mutta tulokset ovat vain olleet vielä huonompia. Tukkaan on tullut niin Langnaulta kuin Churiltakin, ennen viime kierroksen 12-1-voittoa sarjajumbo Klotenista. Kärkipaikkaa pitävä Wiler sen sijaan on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun, senkin Malansille toisella kierroksella.

Sarjataulukko on suomalaisnäkökulmasta varsin mielenkiintoinen, sillä taistelua pisteistä käydään sen joka osa-alueella. Viiden kärjessä olevista joukkueista neljässä on vähintään yksi suomalainen. Niin ikään viimeisillä pudotuspelipaikoilla majailevissa HC Rychenberg Winterthurissa ja UHC Grünenmattissa pelaa suomalaispelaajia, kuten myös häntäpään triossa UHC Uster, Olten Zofingen ja Kloten-Bülach Jets.

Vaikka suomalaisedustus sarjassa on melko laaja, tilanne pistepörssissä on suomalaisittain melko yllättävä. Ensimmäinen suomalaisnimi löytyy tilastoista jaetulta 19. sijalta. Kyseessä on Henri Mäenpää, joka on tehtaillut Usterin paidassa seitsemään peliin tehot 6+5=11. Seuraavana suomalaisena listalla on Lauri Kapanen tehoilla 3+7=10. Pirteästi on pelannut myös Niko Solkio Olten Zofingenin riveissä, sillä hän johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä seitsemällä maalilla ja kahdella syöttöpisteellä. Myös Rychenberg-Winterthurin Niklas Niiranen on viilettänyt piste per peli -tahdissa.

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Sen sijaan ihmetellä täytyy Sami Saarisen ja Timo Johanssonin teholukemia. Viime kaudella kotimaan Divarissa Steelers-nutussa Saarinen painoi hurjat tehot, eikä Johanssoninkaan pistelukema ollut kehno. Tällä hetkellä seitsemässä pelissä kumpikin on saanut värkättyä ainoastaan neljä tehopistettä.

NLA jää maajoukkuetauolle ja pelit Sveitsin liigassa jatkuvat 8. marraskuuta. Tässä välissä Sveitsin maajoukkue isännöi neljän maan turnausta ja aloittaa sen kohtaamalla Suomen perjantaina 1.11. klo 21.00. Seuraavan liigakierroksen ehdoton herkkupala on 10.11. pelattava kärkikamppailu Grasshoppers Club Zürichin ja Wiler-Ersigenin välillä.

Suomalaiset NLA:n pistepörssissä:
19. Henri Mäenpää, UHC Uster 6+5=11
27. Lauri Kapanen, UHC Alligator Malans 3+7=10
29. Niko Solkio, Olten Zofingen 7+2
43. Niklas Niiranen, HC Rychenberg Winterthur 4+3=7
55. Tatu Väänänen, SV Wiler-Ersigen 2+4=6
76. Timo Johansson, GC Zürich 2+2=4
76. Kimmo Kontiainen, UHC Uster 2+2=4
76. Matti Vapaniemi, Kloten-Bülach Jets 2+2=4
83. Sami Saarinen, GC Zürich 1+3=4
92. Markus Lajunen, UHC Grünenmatt 1+2=3
109. Tommi Aro, UHC Alligator Malans 1+1=2
109. Kari Koskelainen, Chur Unihockey 1+1=2
125. Valtteri Sainio, Kloten-Bülach Jets 0+2=2

NLA-liigan sarjataulukon näet kokonaisuudessaan tästä.

5 comments

  1. Paras suomalainen vasta pistepörssin 19. Toi pörssitieto on kuin bensaa liekkeihin Unihockey.ch:n jossain vaiheessa tulevaan ”Tops und Flops”-artikkeliin. Yhden suomalaisen kun pitäisi vastata kymmentä sveitsiläistä. Pakeille ja maalivahdeille tiedoksi: Sori, vain pörssit katotaan.

  2. Varmaan kannattais huomioida ja hakee tohon myös pelattujen pelien määrä…

  3. Kausi on vasta lähtenyt käyntiin, ei kannata vielä liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä tehdä.
    Voitaisiin myös verrata Ruotsin liigan ja kotimaisen liigan pistepörssiä mj-miesten osalta jos halutaan spekuloida, vasta tammikuussa on jo enemmän pohjaa tälle.

  4. Hämeenlinnan miesten kohdalla vois ehkä todeta, että liiga on eri, kuin divari, vaikka onkin Sveitsin liiga…

  5. ”Pakeille ja maalivahdeille tiedoksi: Sori, vain pörssit katotaan.”

    Just näin, jos et veskana ole syöttöpörssin kärjessä niin paska kausi ja pakin pitää duunata ne byyrit:-D