Sveitsissä kolmannes peleistä takana – Sarja tasoittunut entisestään

Lauri Kapanen (vas.) ja Tommi Aro pelasivat viime kaudella Alligator Malansin riveissä. Nyt molemmat viilettävät Erän paidassa. Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Sveitsin salibandyliiga NLA:n kahdeksas kierros tarjosi jälleen kerran yllätyksiä. Liigan luonne on selkeästi muuttumassa tasaisempaan suuntaan, vaikka viime vuosina mestaruuspyttyä eivät yllätysnimet olekaan nostelleet.

Kahdeksannen kierroksen herkkupalana oli ehdottomasti mestarisuosikkien haastajaksi luettavan Grasshoppers Zürichin ja kestomenestyjä Wiler-Ersigenin kohtaaminen. Ottelussa Wiler kärsi kauden toisen tappionsa, tälläkin kertaa vasta jatkoajalla, lukemin 7-6. Zürichin suomalaiset Sami Saarinen ja Timo Johansson jäivät ottelussa pisteittä, samoin kuin Wilerin Tatu Väänänen.

Kaksi muuta hieman yllättävää tulosta löytyivät otteluista UHC Uster – Chur Unihockey ja Alligator Malans – Floorball Köniz. Sarjan häntäpäässä majaileva Uster voitti Churin kotonaan 7-5 Henri Mäenpään jatkettua isäntien paidassa pistetehtailuaan. Tällä kertaa syntyivät tehot 1+2.

Zürichin ohella mestaruustaiston mustaksi lampaaksi tituleerattu Köniz onnistui ryöväämään hallitsevalta mestarilta, Alligator Malansilta, pisteet vieraissa lukemin 7-6. Kyseessä oli kolmannen kierroksen ottelu, joka oli siirretty menneelle viikonlopulle Champions Cup -viikonlopulta. Näin ollen Malansilla oli viikonloppuna myös matsi HC Rychenberg Winterthuria vastaan. Siitä ottelusta alligaattorit saivat sentään kairattua niukan 6-5 -voiton. Malansin suomalaiset Tommi Aro ja Lauri Kapanen pääsivät kumpikin pisteille. Aro teki viikonlopun aikana maalin ja Kapanen syötti kaksi. Rychenbergin Niklas Niiranen jatkoi myös piste per peli tahtiaan syöttämällä yhden Winterthurin maaleista.

Ennakkoon oletetummat tulokset olivat Olten Zofingenin tappio Könizille kotonaan, Waldkirch-St. Gallenin kotitappio Tigers Lagnaulle ja UHC Grünenmattin voitto sarjajumbo Klotenista kotonaan. Grünenmattin jatkoaikavoitossa Markus Lajunen antoi syötön yhteen kotijoukkueen osumista. Kloten-paidassa sen sijaan syötön per mies tililleen keräsivät Matti Vapaniemi ja Valtteri Sainio. Juho Miilunpalo avasi pistetilinsä Klotenin riveissä tehtailtuaan kaksi maalia.

Sarjataulukossa näkyy näidenkin tulosten myötä tasaisuus. 10 joukkuetta on 12 pisteen sisällä toisistaan ja vain Olten ja Kloten ovat selkeästi peränpitäjinä neljällä kerätyllä pinnalla. Wilerin karkumatka piikkipaikalla on vain kaksi pistettä Tigers Langnauhun. Sarjaa on reipas kolmasosa takana ja asetelmat ovat selkeästi aiempia vuosia tasaisemmat. Loppukaudelle voi linkkuveitsivaltioon alkaa povailla jo nyt yllättäviä käänteitä, mikä tekee sarjan seuraamisesta huomattavasti mielenkiintoisempaa.

Seuraavalla kierroksella katseet kohdistuvat lähinnä taulukon häntäpäähän, mutta löytyy mittelöistä yksi suomalaisittain mielenkiintoinen kärkimatsikin. Aron ja Kapasen Alligator Malans nimittäin isännöi lauantaina Saarinen-Johansson -duon Zürichia.

8. Kierroksen tulokset ja suomalaispisteet:

Olten Zofingen – Köniz 1-3

UHC Uster – Chur 7-5
Uster: Henri Mäenpää 1+2

HC Rychenberg – Alligator Malans 5-6
Rychenberg: Niklas Niiranen 0+1

GC Zürich – Wiler-Ersigen 7-6 JA

Waldkirch-St. Gallen – Tigers Langnau 1-7

UHC Grünenmatt – Kloten-Bülach Jets 6-5 JA

Alligator Malans – Köniz 6-7 (3. kierroksen ottelu)
Malans: Aro 1+0, Kapanen 0+2

Sarjataulukon näet tästä: http://unihockey.ch/meisterschaft/sml-mnner/tabelle/