TPS nöyrtyi Happeelle peräti 9-1 – ”Tänään ei ollut edes telineitä, joista lähteä”

Kuva: Esa Jokinen

Happee ei antanut TPS:lle mitään mahdollisuuksia miesten Salibandyliigan lauantain kierroksella. Tylyt loppunumerot kirjattiin lopulta Happeen eduksi peräti 9-1(2-1,5-0,2-0).

Voitollaan Happee nousi 14 pisteeseen, ja se jatkaa sarjakakkosena. TPS jatkaa kuudentena yhdeksällä pisteellä.

Ensimmäinen erä oli vielä näennäisesti tasainen, mutta toisessa erässä ja etenkin sen toisella puolikkaalla Happee teki turkulaisista selvää jälkeä. Erikoistilanteet Happee hyödynsi murhaavalla prosentilla, ja TPS:n oman alueen pallonmenetykset olivat kohtalokkaita. Lisäksi täytyy korostaa, että Happee varjeli omaa maaliaan tänään poikkeuksellisen suurella intensiteetillä erittäin onnistuneesti.

Happeella oli lukuisia onnistujia. Veli-Matti Hynynen (3+1), Jami Manninen (2+2) ja Petri Kauko (0+3) olivat tehokkaita hyökkäyspäässä. Jonne Junkkarinen (1+1) dominoi tuttuun tyyliin alakertaa, ja maalivahti Tuomas Turunen oli eleettömän varma. TPS:n ainoa onnistuja tänään oli virheetöntä työtä tehnyt huoltaja.

Alun tasaisen vääntämisen jälkeen näytti, että ottelu voi kääntyä kumpaan suuntaan vain, mutta vieraiden toisen erän notkahdus oli ottelun käännekohta. TPS oli ihmeellisen aneeminen joukkue tänään, ja nuoren joukkueen ailahtelevista peliesityksistä tämä oli todennäköisesti sitä kaikkein surkeinta luokkaa.