Video: SB Vaasa–Ilves kaikki maalit – 17 maalin murskajaiset, Pietilän veivi illan komein

SB Vaasa murskasi sarjajumbo Ilveksen miesten Divarissa sunnuntaina peräti lukemin 17–3. Ottelusta on nyt tarjolla maalikooste.

SB Vaasa teki kamppailussa ison tukun toinen toistaan nätimpiä maaleja. Illan säväyttämimmästä osumasta vastasi kuitenkin ehkä vaasalaisten Juuso Pietilä, joka veivasi tyylikkäästi 5–1-osuman.

22 comments

  1. Tuo Ilveksen pelaaminen ei ole todellakaan niin huonolla tasolla, mitä numerot ja huhut antavat ymmärtää. Pelin toimiminen on hyvin pienistä asioista kiinni, kunhan Rike Koljonen saa kaikki suojattinsa jälleen kasaan sairastuvalta. Kentille on lähiaikoina palaamassa muutamia kovan luokan maaliruiskuja sekä puolustuksen kannalta elintärkeitä palasia.
    Kuten maalikoosteesta näkee, ei Ilveksen pelaaminen todellakaan ole huonoa, ei missään nimessä. Tällä hetkellä asiat ovat hyvin pienestä kiinni ja joukkue varmasti osaa käsitellä suurinumeroiset tappiot hyvin ja tulla seuraaviin peleihin entistä nälkäisempänä. Yhdelläkään joukkueella ei ole varaa lähteä pelaamaan Ilveksen kaltaista joukkuetta vastaan takki auki, sillä Ilveksen porukassa on valtavaa potentiaalia ja tahtoa nousta kärkikahinoihin.
    Tämän lisäksi menneiden vuosien Ilvesläiset ovat tuoneet esille halukkuutensa palata takaisin menestyvään salibandyorganisaatioon. Tämä tuo lisämielenkiintoa Ilveksen nousuun.

  2. Oliko 5-1 maalissa avaavan veskarin takajalka irti maalialueesta, kun pallo oli vielä kädessä? Vapari Ipalle?

  3. Kyllä, jalka oli pois maalivahdin alueelta ja pallo kädessä. Mikäli tämä maalivahdin sääntörikkomus oltaisiin vihelletty Ilvekselle vapariksi, olisi peli saanut aivan uuden ilmeen ja pelissä olisi tapahtunut käännekohta, jonka Ilves olisi käyttänyt surutta hyväkseen. Ensiksi vaparista pallo maaliin ja loppu pelin ajaksi valtava flow päälle. Väitän, että tämä olisi kääntänyt pelin hyvin pian Ilveksen hyväksi.

  4. Moi Risto. Noi sun kommenttis on kuin pohjois-korean propagandakäsikirjasta 😀 totuus on, että ipa ei pärjäis kakkosessakaan tolla kokoonpanolla.

  5. Ilveksen tasosta en sano mitään, koska kaikki tarpeellinen on jo tällä sivustolla todettu.
    Mielestäni ei ole sattumaa, että Vaasa keikkuu divarin kärkipaikoilla. Rosteri näyttää todella tasaiselta, nuoria jätkiä, on selkeitä tutkapareja, sarjan paras pakki jne. Eikä farmisopparista SPV:n kanssakaan varmaan haittaa ole. Jos porukka pysyy kasassa niin muutaman vuoden sisään kolkutellaan liigan portteja.

  6. Tämän kauden Ilves on kaikkien aikojen suurin vitsi pääsarjatasolla! Pelaajamateriaali on huono, eikä ilman kunnon valmentajia tuota parempaan tulokseen voikaan pystyä. Eiköhän kannattaisi lopettaa tuo selittely, kun maalierokin on kohta 100 maalin verran pakkasella.

  7. Pelaaja materiaalia on turha haukkua huonoksi, sillä nuorimmat pelaajat Ilveksessä ovat muutama kausi takaperin olleet lähellä maajoukkuepaikkaa. Ilveksellä on erittäin lahjakas porukka kasassa ja ammattitaitoa löytyy erityisesti penkin takaa rutkasti. Tästä kertoo myös se, että muutamia salibandyliiga seuroja on kiinnostanut Koljosen siirtyminen suurempien haasteiden pariin. Koljosen mahdollinen siirtyminen liigaan aiheuttaa myös luultavasti muutaman avainpelaajan lähtöä Koljosen mukaan liigakuvioihin. Uskon, että Ilves kestäisi nämäkin mahdolliset menetykset, koska seuran juniorimylly tuottaa jatkuvasti liigatason pelureita.
    Kuten jo aiemmin mainitsin, Ilveksen kasvuprosessi on meneillään ja etenee hitaasti, mutta viimeistään joulutauon jälkeen uskon, että kentillä nähdään aivan uudesti syntynyt petolauma. Tällöin maalierolla ei ole merkitystä, koska pisteet vaikuttavat sarjasijoitukseen.
    Ilves ykköseksi, kertoo tulostaulu!

  8. Bakteeri lienee nyt väärässä lajissa tai sitten on sen luokan huumorimies, että oksat pois. Ilveksen nuorista pelaajista YKSIKÄÄN ei ole ollut lähelläkään mitään maajoukkuepaikkaa vaan ovat muiden tamperelaisseurojen junnujoukkueiden ylijäämiä. Tai jos joku on ollut lähellä Suomen maajoukkuepaikkoja, niin laittakaa ihmeessä nimiä. Ja lopettakaa jo nuo Koljonen liigaan vitsit, ettei tarvitse kenenkään kuolla nauruun.

  9. Ilveksestä välittyy todella hurja tekemisen meininki. Peleissäkin näkyy kovaa yrittämistä eli lähinnä todella tiivistä ja tarvittaessa agressiviista karvauspeliä. Päät eivät painu alas ja joka jätkä malttaa kyykkiä loppuun saakka. Materiaalista löytyy myös leveyttä aina kolmosketjua myöten. Tämän lisäksi puolustajien pallovarmuus on ollut rumista lukemista huolimatta erittäin vakuuttavaa, katso vaikka itse videolta! ”Nuorten hurjien” kehityskäyrät tulevat nousemaan Koljosen alaisuudessa kovempaa vauhtia mitä USA:n valtion laina. Vielä kun kolmosdivarin farmijoukkueen vanhat liigahöylät saapuvat vahvistamaan tiivishenkistä Ilvestä, kannattaa pelata Ipaa, ja isolla!

  10. Sarjataulukon mukaan 9 ottelussa vastustajat paukuttaneet 111 maalia Ipan verkkoon. Se on noin 12,3 maalia per ottelu. Tuolla tahdilla Ipan päätyyn tehdään kauden aikana noin 320 maalia.

    Muistaakseni kaudella 09-10 SBS Porin verkkoon tehtiin divarissa yli 300 maalia. En löytänyt tähän hätään tilastoa varmistaakseni asiaa. Mikäli Ipan tekeminen ei tuosta yhtään parane, uskaltaisin jopa väittää, että tuo 300 maalia menee helposti rikki. Niin surullisen näköistä tuo Ilveksen pelaaminen oli.

  11. En pideä itseäni huumorimiehenä millään tasolla,vaan pyrin tuomaan näkemykseni esille täällä, koska olen seurannut Tamperelaista salibandy läheltä monia vuosia ja minulla on laaja näkemys nykysalibandyn tilanteesta.
    Erityistä kiinnostusta on herättänyt Ilves, koska joukkue on viime vuosina pelannut liigassa sekä divarin kärjessä. Tällä hetkelläkään divarin kärki ei ole tavoittamattomiin karannut, vaan mielestäni Ilves voi tosissaan asettaa tavoitteeksi nousun kärkikahinoihin. Joukkue on täynnä pirskahtelevia persoonia, joita olisi ilo nähdä myös liigakentillä. Ilveksen tulee tällä hetkellä laittaa vielä yksi napsu lisää ammattimaisuutta toimintaansa ja aloittaa nousujohteinen tekeminen, mitä on jo harjoituksissa nähty. Myös valmennus on nostanut vaatimustaso sekä pelaajilta että itse valmennusporukalta. Luottavaisena kohti uusia haasteita!

  12. Eihän Ilves ole kuin vasta 12 pojoa liigakarsintarajasta tai vaivaiset 7 pojoa päästäkseen irti putoamispeikon kynsistä ja kautta on vielä tässä vaiheessa 2/3 pelaamatta.

    Kyllä Ripa ehtii tekemään tupsukorvista vielä yllättäjän tässä ajassa, eikä tee tiukkaa. Tästä tulee nyt vaan välivuosi alkukauden vaikeuksien vuoksi, mutta ensi kaudella, kun junnut ovat olleet Koljosen käsittelyssä yhden kauden pidempään, niin Ilves on kärkikahinoissa heti kauden alusta lähtien.

    Näin se nääs toimii, kun tekee tarpeeksi kovaa reeniä ja uskoo asiaan

  13. Maalivahdin jalka irtosi kentästä heittohetkellä, mutta jalka oli vielä alueen sisällä, tuon takia sitä ei vihelletä. Näissä tilanteissa tulkitaan maalivahdin olevan vielä alueellaan, koska tuo maalivahdin alue jatkuu ilmassa ylöspäin. Eri asia olisi ollut, jos maalivahti olisi kokonaan ollut viivojen ulkopuolella heittäessä. Silloin olisi kuulunut Ilvekselle vapari.

  14. Sen ymmärrän, ettei vaasalaiset enää tuuleta niin reippaasti kun maaleja on tehty jo yli 15, mutta sitä en ymmärrä miksi ilveksen pelaajat ei innostu edes ensimmäisestään. Taitaa olla eväät syöty ihan viimeistä murua myöten, vaikka täällä miten leukoja vielä auotaan joukkueen potentiaalista. Tai onhan tuon videon perusteella esim. 8-1 maalia edeltävässä tilanteessa todellakin Karmaisevaa puolustuspotentiaalia havaittavissa.

  15. Mielestäni säännöissä nimenomaan sanotaan että jalan pitää olla kiinni alueessa, yläpuolella ilmassa ei siis riitä. Tätä ei kyllä ainakaan liigatasolla näin tiukasti vislata, ehkä muistikuvani on vääsä.

  16. Nyt on Janis Petke kyllä hukassa. Sääntö on selkeä. Palloa tavoiteltaessa, jos ei ole kontaktia alueeseen, tuomitaan jäähy. Palloa peliin toimitettaessa tuomitaan vapaalyönti. Sääntö on selkeä ja koskee ehdottomasti myös liigaa.

  17. Mikäli jalan pitää olla kiinni alueessa, eikä riitä että on yläpuolella ilmassa, niin onko hyppääminen kielletty maalivahdilta?

  18. Ei ole kiellettyä, kun ollaan alueella. Näissä aluerikkeissä tulkitaan jättäneeksi alueen kun kontakti lattiaan on alueen ulkopuolella, eikä alueeseen ole enää kontaktia. Seuraavaksi joku kysyy mitä jos ”dyykkaa” ilmassa palloon alueen ulkopuolelle ja läpsäyttää sen ennen lattiaan osumista laidan yli tai omalle pelaajalle. Onko sääntöjen mukainen tilanne. Siinä mennäänkin jo korkeampaan matemattiikkaan. Onko ok vai ei on itsellekin epäselvää.

  19. tuo alueen jatkuminen ylöspäin kuin lasiseinä tarkoittaa sitä (pienempää) maalialuetta jota kenttäpelaaja ei saa läpäistä edes ilmassa jos se vaikuttaa peliin

  20. En tiedä mitä te sekoilette tuosta jalasta. Jalka (varpaat) on aivan selvästä kiinni maassa ja alueen sisällä pallon irroitushetkellä. Jalka irtoaa maasta vasta kun pallo on irronnut kädestä.

  21. sääntötulkki: jos oma pelaaja pelastaa pallon maaliin menolta niin, että käsi on pienemmällä mv-alueella, jalat eivät, tuomitaanko tästä rankkari koska pelaaja on ”mökissä”? Näin on itsellä käynyt. En kuitenkaan usko että sääntö koskisi tällaista tilannetta?

  22. Maalikarkelot Ipan häkkiin jatkuvat

    Lopputulos tänään LaSB 7 – 1 Ilves

    Tällä menolla Ilves on raatona jo ennen kevättä, ellei Ripa saa aikaan ryhtiliikettä.

    Tämä päivä tosin jo osoitti, että yltiöpositiivisesti ajateltuna suunta on ehkä sittenkin kohti parempaa, sillä verkko heilui 10 kertaa vähemmän kuin Vaasassa 😀