Video: Tästä tilanteesta punainen kortti väkivaltaisuudesta

Tunteet olivat useaan otteeseen pinnassa SalBa–LaSB-ottelussa. Kuva: Elmeri Elo

Tunteet olivat useaan otteeseen pinnassa SalBa–LaSB-ottelussa. Kuva: Elmeri Elo
Tunteet olivat useaan otteeseen pinnassa SalBa–LaSB-ottelussa. Kuva: Elmeri Elo

Rauman SalBan ja LaSBin välisessä torstaina pelatussa Divari-ottelussa jaettiin kaksi suihkutuomiota, joista toinen tuli SalBan Ville-Petteri Liljalle väkivaltaisuudesta toisen erän alussa.

Ohessa olevalla videolla tilanne, jonka johdosta Liljalle näytettiin punaista korttia. Jokainen voi tehdä itse johtopäätöksensä oliko tuomio oikea.

32 comments

  1. Aika nätisti Hätönen etsii kontaktin. Eipä ole kaverilta ensimmäinen kerta, mutta reaktio ei kuulu salibandykentälle.

  2. kuin arvailla…
    mutta jos siinä napautettiin kiville, niin muuta ratkaisua tuomareilla ei voi olla

  3. Tuota tuota, eihän tosta nyt oikeen näe mihin se mailalla osuu, mutta entä tuo sitä edeltänyt tilanne? Voiko selvempää estämisjäähyä olla? Eikö tuossa leikata vastustajan linjalle aiva uskomattoman selvästi.

  4. mä tein johtopäätöksen että ton video perusteella en voi tehdä mitään johtopäätöstä tuomiosta… näitä samoja tulee nyt aika usein vastaan, suttua ja kaukaa, ota nyt noista selvää

  5. Vaikea on tuosta narulta saada selvää mitä tapahtui, mutta valmentajan ja punasen saaneen reaktiosta päätellen, oikein meni.

  6. Kiviä taskuun Hätöselle. Hätöselle olisi voinut antaa tilanteesta 2+10 minuuttia ja Liljalle 5 minuuttisen jäähyt. 5+20 + törkeä pelirangaistus aivam naurettava tuomio. Hätöseltä puuttu enää käsilaukku ja mekko tuosta videolta.

  7. Nää on niin näitä. Video, josta ei voi varmaksi sanoa yhtään mitään, ja sitten palstan täydeltä urpoja huutamassa omia tuomioitaan.

  8. Hätönen filmannut vuosikaudet liigassa, ei missään nimessä punainen kortti. Hätönen on uskomaton pelaaja.

  9. Hätönen rehvasteli seuraavan päivän paikallislehdessä, ettei häntä edes sattunut tilanteessa ollenkaan mutta hiukan piti kalastella. Toimittajan sanavalinta Hätösen näytelmästä taisi olla ”kuoleva joutsen”.

  10. Sama mies filmaamassa jälleen ja rehvastelee paikallislehdessä. Ei arvostusta.

  11. Hätöselle hamekankaita, niin jotta joka peliin saa uuden..

  12. Täällä on joku kangaskauppias liikkellä, kun jatkuvasti jokapaikassa hamekankaita tarjoaa. Mene Mikkelin raveihin ja myy ne kankaas siellä.

  13. Hätönen kokeneena pelaajana haistaa tilanteen ja hakee kontaktin. Mutta bensalenkkarin reaktio on käsittämätön. Videon perusteella ei näytä siltä, että mies edes huomaisi kehen törmää. Olisi voinut olla oma ukko tai dumari. Jos olisi ollut dumari olisi ollut mielenkiintoista nähdä mikä rangaistus koska koskemattomuus.

  14. Asiasta ei muuta sanottavaa: jos kaverilla olis ees hiven järkeä päässä ei kehuisi väärän tuomion kalastelua lehdessä. Pitäisi suunsa kiinni!

  15. Pelit voitetaan monenlaisilla teoilla, niin kuin varmaan täälläkin hamekangasta kauppaavat tietävät. Mutta tuomarilta luokaton tuomio: käsi nousi vain koska kaatuja oli Hätönen.

  16. Hienoa tietämystä porukalla tilanteesta. Varmasti jokainen tietää täysin tarkkaan kivun määrän palleissa tuossa tilanteessa. Mailalla saa ilmeisesti lyödä vaikka päähän ja laittaa kaiken sen syyksi ketä lyötiin. Mistä muuten k.o. Lehtiartikkeli löytyy? Hienoa että puhetta piisaa, kertoo divarin ja lajin kiinnostavuuden hienosta kasvusta.

  17. Tuomareiden valta on monesti liian määräävä kun tarkkailijat ja liigan langettamat tuomiot aina ovat myös tuomareiden tekemiä päätöksiä.
    Näin suojellaan omaa porukkaa eikä koskaan muuteta päätöksiä.
    Ulkopuolinen, esim. Ex pelaaja kurinpitäjäksi jolla mahdollisuus muuttaa tuomioita.
    Ihmiset tekevät virheitä, poislukien tuomarit jotka eivät ole kai sitten ole ihmisiä?

  18. Minähän en ottelua katsonut ja videoltakaan en saanut selvää, mutta kun katsoin ottelun tilastoja, uskallan sanoa jotain:

    Hamekankaan voisi ostaa SalBan nelosketjun sentterille Petteri Saloselle joka toisen erän päätteeksi otti ensin 2 min protestoinnista ja sitten vielä 20 min epäurheilijamaisesta käytöksestä. Eikä siinä vielä kaikki! Tämä sama pelaaja otti vielä 42. minuutin kohdalla 5 minuutin jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä.

    Aika hyvä saavutus neloskentän pelaajalta.

  19. Herra ”Seuraaja” taitaa hokea jotain 90-luvun mantraa ja, onneksi, on täysin hakoteillä.

    Salibandyliigan (sekä divarin ja naisten liigan) kurinpitäjä ei ole erotuomari, vaan on itseasiassa huippu-urheilija joka on rekrytoitu kokonaan toisesta lajista. Siviilityöltään hän on juristi.

    Lisäksi kurinpitoryhmässä on vain yksi erotuomaritaustainen henkilö, Veli Halonen (joka on myös kv-salibandyliiton työntekijä).
    Huomattavaa on myös se, että puheenjohtaja, varatuomari Olli Rauste on tunnettu urheilujuristi.

    Väittäisin että salibandyssa kurinpito on tänä päivänä kyllä erittäin ammattitaitoisissa käsissä. Se, että päätökset noudattavat erotuomarien tekemiä päätöksiä kertoo yleisesti ottaen eniten siitä, että:
    1) erotuomarit ja tarkkailijat ovat ottelutapahtumassa puolueettomia (sääntöjenkin valossa) ja siten heidän todisteluarvonsa (erotuomariraportit yms). on korkea,
    2) että meillä on hyvin asiansa osaavat erotuomarit jotka pääsääntöisesti tekevät hyvin perusteltavissa olevia, oikeita ratkaisuja.

    Liigan kurinpitäjä
    Tommi Koponen
    Kilpailu- ja kurinpitoryhmä
    Olli Rauste, puheenjohtaja
    Mika Hilska, sihteeri
    Veli Halonen

  20. Olen samaa mieltä, heti kun tuomareiden päätöksiä myös kyseenalaistetaan ja kurinpitäjä korjaa edes yhden kerran tuomioita.
    Tuomarit voisivat myöntää olevansa ihmisiä jotka tekevät virheitä.
    Kuka puolustaa pelaajia ja joukkueita joita kohdellaan epäoikeuden mukaisesti.
    Ylimielistä porukkaa kuten tässä minuakin joku tuomari kouluttaa..

  21. Mites kurinpitäjä. Tapahtuipa aikanaan lajin piirissä. Päätöksessä todetaan, että kyseessä on pelitilanne, jossa pelaajalla ei ole missään vaiheessa katsetta vastustajaan, eikä minkäänlaista tarkoitusta vahingoittaa, vaan pyrkii pelaamaan palloa? Tuomarin virheelliseksi todettua ratkaisua ei kuitenkaan muutettu. Millä perusteella virhe jäi voimaan?

  22. Siis Hätönenhän yrittää tuossa väistää Salban pelaajaa. Katsokaa Hätösen vasemman jalan liikettä… hän yrittää väistää vain pieni hetki sen jälkeen kun tämä Salban pelaaja selvästä vaihtaa liikkumisensa rytmiä nopeasti… Kyllä täällä kaikenmaailman juntit taas kirjottelee..

  23. Katsokaast niin lyönti osuu alavatsaan eikä palleille niin kuin täällä on puhuttu. Toiseksi liljan ote mailasta ei muutu missään vaiheessa eli epäilisin että lyö nyrkillä eikä keihästä. Ketään pelaaja ei kai pidä mailasta niin kiinni että tuppi näkyy käden sisältä.Vaihtoehtona tietysti on Hätösen pallien sijainti vatsassa.