Wirmo jyräsi kentällä ja katsomossa – ”Suurempi kuin kahden pisteen voitto”

Kuva: Esa Haanperä

Kuva: Esa Haanperä
Kuva: Esa Haanperä

Paljon etukäteen hehkutettu Divarin länsirannikon derby päättyi vierailija SBS Wirmon voitonjuhliin. Kotijoukkue FBC Turku roikkui mukana avauserän, mutta toisessa erässä kuskin paikalle päässyt Wirmo ei johtoasemastaan enää luopunut. Pisteet lähtivät Mynämäelle lukemin 3-7 (1-0,0-3,2-4).

Mihin ottelu ratkesi?
Wirmo liikkui jo avauserässä kotijoukkuetta paremmin. Se sai luotua vaarallisia paikkoja FBC:n maalille, mutta loistavasti pelannut FBC-vahti Harri Soini otti muutaman urheiluruututorjunnan ja piti pelin maalittomana. Kotijoukkueen Markus Järvinen laukoi kaikkien pukukoppimaalien isän ja äitin, kun pallo ehti maaliin juuri ennen summeria ajassa 19.59.

Ottelun käännekohta tapahtui ajassa 26.56, kun Joni Valtanen sai vieraiden hanat auki ylivoimalla. Sama mies iski reilun puolen minuutin päästä toistamiseen, ja sen jälkeen ote oli selkeästi Wirmolla. Jalka ja peliväline liikkuivat huomattavasti paremmin kuin kotijoukkueella.
Lopullisesti FBC:n selkäranka näytti katkeavan ennen kolmannen erän puoliväliä, kun Wirmo iski 28 sekuntin sisään 1-5- ja 1-6-osumat. Tuon jälkeen kenellekään ei ollut hallissa epäselvää, kumpi ottelun vie.

Ottelun hahmo?
Wirmo iski laajalla rintamalla, mutta Joni Valtasen toisen erän kaksi maalia avasivat Wirmon ketsuppipullon. 2-1 johtoasemaan päässyt vierailija sai valtavan buustin, joka kantoi lopulta selvään voittoon.

Kuva: Esa Haanperä
Kuva: Esa Haanperä

Ottelun puheenaihe?
FBC:n ja Wirmon kohtaamista ennakoidaan molempien leirien taholta jo viikko ennen ottelua. Puukko lentää hyvällä maulla molempiin suuntiin, ja ottelu kiinnostaa länsirannikolla. Täysi tupa (735 katsojaa) todisti derbya, ja arviolta yli satapäinen Wirmon faniryhmä piti hienoa mekkalaa läpi ottelun.

Kommentit:
– Kyllä tätä matsia on hehkutettu niin paljon, että tuntuu paljon suuremmalta kuin vain kahden pisteen voitolta, Wirmon parhaana palkittu Valtanen herkutteli ottelun jälkeen.
– Kymmenen minuuttia pelattiin tänään. Wirmo ansaitsi voiton. Asetelma oli tänään joukkue vastaan yksilöt, pettynyt FBC-valmentaja Joonas Suutala sanaili.

Tilastohuomiot:
FBC: Markus Järvinen 2+0, Jaakko Hautamäki 1+0 (rl-maali)
Wirmo: Joni Valtanen 2+0, Matti Alivuotila 0+3, Hannes Kari 0+2.

Linkit:
Esa Haanperän ottelukuvat

Teksti: Tuomo Reponen, Turku

25 comments

  1. Wirmolaisia oli pelkästään siinä maaliskatsomossa n. 200 ja lisäksi ympäri hallia. Joten kyllä siellä oli omiaan kannustamassa vähintään 250 isoa ja pientä puimuria. Ikähaarukka noin 2-85 v.

  2. ”Asetelma oli tänään joukkue vastaan yksilöt”

    Voi että sentään, se oli kyllä juuri toisin päin, eiku sori – Epäonnistuneet yksilöt vastaan joukkue.

    Mikä siinä BeeCeen pelissä on, heti kun joukkue on tappioasemassa , niin jokainen yrittää vuoronperään yksin..?

  3. Toivottavasti saadaan HaNiinkin erikoisjärjestelyin samanlainen tapahtuma. Lupaan ostaa virvoitusjuomia hallilta silloin. 🙂

  4. Kuten kaikki pelissä olleet sanoivat, Wirmo oli selvästi parempi. Se ansaitsi voittonsa, ei kahta sanaa.

    Mutta missä se oli parempi? Minusta ainakin tuntui, ettei Fbc saanut sitä omaa vauhtipeliään käyntiin missään vaiheessa. Wirmo oli se, joka piti palloa ja kulutti Fbc:n energiaa. Monesti kotijoukkueen puolustajat eivät päässeet karvauksen ohi. Sitten jouduttiin taas kykkimään.

    Tapahtuma oli kerrassaan loistava. Paljon oli nähty vaivaa ja yleisöä oli paljon. Voisiko Fbc pelata myös muita pelejä Caribiassa tällä kaudella?

  5. Haniin menee se 600, mutta kun mennään siitä yli, kaikki eivät peliä nää. Erikoisjärjestelyt tarkoittaisivat seinän kaatamista ja katsomo-osan laajentamista, mutta ei liene realistista. Ainakaan helmikuuhun mennessä…

  6. Urheilullisten asioiden kommentoinin jätän suosiolla muille.

    Kuitenkin tuota talousyhtälöä voin avata sen verran, että Caribia tarjoaa toki loistavat puitteet, mutta ongelma on, että ne eivät ole ilmaiset. Eikä siinäkään vielä mitään, mutta kun oheismyynnistä ei järjestevä seura saa latin latia ja se kirpaisee eniten verrattuna Gardeniin. Aika moneen 1.divari ja liiga seuraan verrattuna meilla on juuri se ero, että ottelutapahtuma tuottaa euroja, eikä ole kustannus.

    Wirmo on tässä suhteessa todella ideaali vastustaja Caribialla pelaamiseen. Mynämäestä tulee itsessään jo aina mukavasti porukkaa ja tuntuu, että naapurikunnista tie Turkuun on aina alamäkeä, kun meille turkulaisille se on ylämäkeä. Lisäksi Wirmo paikallisvastustajana houkuttelee paikalle myös mukavasti turkulaisia. Talousyhtälöstä tulee tällöin sellainen, että tappioksi ei homma tarvitse tehdä, mutta ei lateja liikaa kyllä taskuun jää. Hankala on nähdä toista divarijoukkuetta jonka kanssa Caribia vrs Garden talousyhtälö toimisi.

  7. Lintuselta varsin hyvät perustelut, miksi siellä eivät jatkuvasti pelaa. Omassa hallissa rakentuu myös se oma identitetti, joskin oli ainut ja oikea veto viedä juuri tämä matsi kylpytynnyriin.

    Kuinka paljon Caribialla pelaaminen muuten maksaa? Toki tiedän, että itse ottelutapahtuman rakentaminen syö paljon enemmän talkootunteja kuin Gardenilla, mutta mikä on matseissa Caribian tuntihinta?

  8. Ois mukava kuulla missä erityisesti Wrimo oli parempi, kun noin selvät lukemat tuli. Kasetit kesti hyvin?

  9. Fbc löi oikeastaan päätään seinään noin kaksi erää. Eivät päässeet oikeastaan ollenkaan vaarallisille sektoreille muutamia kertoja lukuunottamatta. Pelissä ehkä näkyy vähän se, että kun joukkue joutuu parin maalin takaa-ajoon, tulee vähän yliyrittämistä ja aletaan puskea väkisin, jolloin vastustajalle aukee hyvät saumat vastureihin.

  10. BeeCeen hyökkäykseen lähdöt liian hitaita!-Soini pelas epävarmasti-
    Puolustajat liian hitaita-Hyökkäyspäässä ei hakeuduta laukaisupaikoille-useimpien yksilöiden taitotaso ja nopeus 2divarin luokkaa (pelataan väärässä asennossa, syötöt pomppivat,ei laukaista ”ykkösellä”…liikaa kanttimiehiä..(kantit ei vaan toimi enää divarissa!)
    Wirmosta sanoisin kaiken saman, mutta päinvastoin.
    Posiitivista oli lopussa BeeCeen junnupelaajien pirteä esitys!(pelinopeus nousi huimasti jne..)
    Ja itsekkin ihmettelen, että mikä siinä maalivahtien peluuttamisessa oikein on?.Kolme tasaista veskaa ja yksi ”kuolettaa”lahjansa katsomossa.

  11. Kyllä näin omilla silmillä kolme vai neljä Beeceen peliä nähneenä ei voinut odottaa eilen mitään muuta kuin tällaista lopputulosta. Siellä on kyllä jalkoja ollut joka pelissä, mutta tekemisen kokonaisuudessa ei sitten pienintäkään järkeä. Ja vaikka eilenkin paikoittain beecee koitti hyökätä enemmän viisikkona kuin wirmo niin ei pelissä punaista lankaa ollut vaan ainoat paikat tulivat kuten aiemminkin, yksilösuorituksista.
    Joukkueena Beecee ei vaan tällä hetkellä pelaa divarin tasolla, ns. tähtipelaajia on varmasti enemmän kuin wirmolla ja liigan penkiltäkin löytyy kokemusta.
    Tähän mennessä karttuneet pisteetkin tuntuvat tulleen enemmän muutamien pelaajien yksittäisten huippupelien seurauksena kuin onnistuneesta joukkueen 60 minuuttisesta.
    Ja pahoittelut kaikille jos viestini toistaa samoja asioita yhä uudelleen.

  12. Nopealla googlauksella hallin vuokraus maksaa Turun kaupungin kautta 54€/tunti, joka on edullisempaa kuin kaupallisilla toimijoilla. Voi olla, että tohon tulee lisäksi jotain valmistelutyötä kuten katsomon avaaminen tms tai tuota ei lasketa liikuntatapahtumaksi jolloin hinta on noin 150€/tunti.

    Lisääntyneet katsojamäärät vaativat lisää järjestyksenvalvojia, kaukalon pystyttäminen myös jotain. Toki jos on oma halli, kuluja ei tule välttämättä suoraan, mutta joku maksaa omassakin hallissa pelaamisen. En kuitenkaan näillä tiedoilla kovin suurta eroa näe kustannuksissa, jos kustannukset kohdistetaan.

    Tulopuoli on varmasti se suurin ongelma, kun oheismyynti menee ohi suun.

  13. Voiko kommenteista vetää johtopäätöksen et Wirmon valmennus onnistui niin taktiikan valinnassa kuin taktiikan toteutuksessa?

    Asenne kuulostaa olevan Wirmolla parempi: on reenattu vaudikas jalka, pelataan joukkueelle, nöyrästi oikean taktiikan mukaan, ajatus tiukasti omassa kuviossa. YV kulki etenkin 2-ketjulla. Lähivapari annettiin keskittyneesti(toisin kuin vaikka LaSB pelissä).

    Siis kypsästi poimivat pisteet kotijoukkueelta?

  14. ”Parempi valmennus?”

    Tämä on mielestäni aivan oikea johtopäätös. Taas kerran BeeCeen valmennus jätti maalivahdin vaihdon käyttämättä, plus taas kerran aikalisä tuli ehkä liian myöhään.

    M-Team pelissä maalivahti katsoi valmennusta Joko tuun-katseella useaan otteeseen – ei mene sinne kadotetun itseluottamuksesi kanssa..

  15. Mikä ihmeen maalivahtikeskustelu täällä on saatu FBC:n ympärille? Soini on torjunut tällä kaudella FBC:lle korilllisen pisteitä. Ihan hyvin on vetänyt Kauppikin. Yhtään peliä FBC ei ole hävinnyt veskareihin. Ei myöskään eilen Caribiassa. Soini taisi saada myös pari tähteä BC-raadilta, joten nämä puheet voi kuitata lossona.

    M-Teamia vastaan valmennuksella oli varmaan syynsä, ettei veskaa vaihdettu.

    Nyt ämpäri päästä ja posia kehiin!

  16. Mistä sää ”Mufloni” tierät kuinka hyvä se kolmosvahti on, ku hän ei kertaakaa päässyt näyttämää mitä osaa!!!!Kaveri peluutuksella peluuttavat.”TEAM Amarillo”
    Ja sit yks pointti viel: Sit ku tepsil on peli ni omat treenit peruttu!..tai jos telkust tulee mestarienliigaa!..Enkä mä viitti aamutreeneihin tulla jos viikonloppuna on illal peli…..ja valkut sanoo ;ASIA SELVÄ!
    RYHTIÄ treeneihin! Ja aamutreenit viikonlopun kotimatseihin.

  17. Team Amarillo?

    Siinä olet oikeassa, että kolmas maalivahti ei ole pelannut. Eikä ole pojan itsensäkään kannalta eduksi, että täällä netissä pyörii epämääräinen kampanja, jolla asiaan yritetään vaikuttaa. Anna nyt sinäkin joukkueelle rauha. Jos maalivahti on tarpeeksi hyvä, hän pelaa ennemmin tai myöhemmin.

  18. Mikä tää ”en viitti aamureeneihin tulla” oli? Fbc:llä ei tietääkseni yhtiäkään aamureenejä ole ollut että varmaan joku ihan eri jengi tai laji.

  19. Ovat kyllä käsittämättömän noloja nuo Wirmon fanit. Huomaa, että pienestä kunnasta tulevat, kun fanit lyövät ”hieman” yli tuon fanittamisen. Rummut, lakana ja kaulahuivit mukana… Kuitenkin pelataan vaan divaria, missä jokainen entinen jääkiekkojunnu pystyy dominoimaan.

  20. Miten niin se on noloa jos joku fanittaa kunnolla?!? Enemmän noloa on se, että Wirmon fanit pitivät enemmän meteliä, vaikka peli oli FBC:n kotipeli. Nolompaa on istua tuppisuuna katsomassa peliä, ja tulla parkumaan tänne pelin jälkeen.
    Wirmon faneista voisivat muut ottaa mallia, siinä on sitä fanitusta!
    Saako mikään liigajoukkue paria sataa fania vieraspeliin?

  21. Todella hienoa tuo wirmolaisten kannatus. Aina hyvä meininki heidän kotipeleissään ja vielä hienompaa näin vieraspelissä. Eikä kerta ole ensimmäinen kun. Viime kauden fbc kohtaamiset sekä nousukarsinnat hifkiä vastaan todistivat että kyllä fanit lähtevät kauemmaksikin.

  22. Mitä tuo kaveripeluutus muka on? FBC:ssä nähty aikoinaan selkeää kaveripeluutusta, mutta jos olet pelejä ollut katsomassa niin varmasti olet huomannut että siellä itse kukin on filaan heitetty pelin lopussa jollei peli suju. Ja monellako joukkueella pelaa kolme eri maalivahtia? Ja FBC:llä molemmat veskat ovat itse tahollaan ratkaisseet pisteet turkulaisille niin en ymmärrä yhtään pointtiasi.