ÅIF kaatui Mynämäessä – ”Pääkoppa ei kestänyt”

Kuva: Jarmo Jokila

Kuva: Jarmo Jokila
Kuva: Jarmo Jokila

SBS Wirmo kaatoi HaNi-hallissa vieraisilla käyneen ÅIF:n 4-3 (1-1,1-1,2-1) miesten Divarissa. Mynämäkeläiset nousivat sarjassa vitospaikalle. Samoissa pisteissä olevat Blue Fox ja Blackbirds miehittävät paremmalla maalierolla liigakarsijapaikat. Myös Salba on 16 pisteessä, Wirmon edellä. ÅIF on nelikkoa kolme pinnaa perässä kahdeksantena.

Mihin ottelu ratkesi?
Peli olisi voinut kääntyä ihan kummalle tahansa. Päätöserässä ÅIF meni heti alussa Miro Herlinin maalilla 3-2-johtoon, mutta Wirmon ykköspakkipari Valtteri Suvala-Hannes Kari käänsi pelin kotijoukkueelle. Ensin Suvala tykitti Karin antamasta vaparista tasoituksen, ja voittomaalin niittasi Kari itse ylivoimalla. Lopussa pallo pomppi Wirmon maaliviivalla parikin kertaa, mutta Wirmo kesti. Maalivahti Tomi Aaltosta palkintoraati ei jostain syystä huomioinut, mutta Wirmon kassari torjui jälleen erinomaisesti. Vielä pari sekuntia ennen summeria Aaltonen joutui torjumaan laidasta lähteneen ÅIFin pelaajan ”jääpallolyönnin”.

Ottelun hahmo?
Wirmon Hannes Kari on tehnyt pakin tontilta kahdessa edellisessä pelissä tehot 3+4. Lauantaina Kari nousi jälleen esiin, kun voittajaa ratkottiin. Saldoksi tuli ÅIFia vastaan lopulta 1+2.
– Tärkeä voitto, joskin meille jäi paljon parannettavaa sunnuntain Steelers-matsiin. Koko viisikolla puolustetaan illasta toiseen niin hyvin, että meillä on aina mahdollisuus voittaa. Lisäksi veskaripeli toimii. Hyökkäyksiin pitää saada lisää tehoja niin hyvä tulee, Kari kommentoi pelin jälkeen.

Ottelun puheenaihe?
Wirmoon viime kauden jälkeen SBS Maskusta siirtynyt Valtteri Suvala on pelannut erinomaisen ja ennen kaikkea tasaisen syyskierroksen. Suvalan pelaaminen varsinkin puolustussuuntaan antaa vapauksia Wirmon ykkösviisikon neljälle muulle pelaajalle. Lauantaina Suvala onnistui itsekin hyökkäyspäässä. Tiukka lämäri painui verkkoon päätöserässä ”vaparikuvion” jälkeen. Kari leukailikin The Cassun jälkipelihaastattelussa, ettei olisi syöttänyt, jos olisi huomannut palloa pyytäneen olleen Suvala…

Kommentit:
– Kaksi todella heikkoa erää, ja kolmannessa tehtiin sitten tarvittava. Onneksi se riitti tänään. Vastustajan pelaamiselle toki kaikki kunnia, ei me oikein saatu omaa pallollista peliä missään vaiheessa toimimaan. Puolustaminen oli hyvää. Kolme omiin on ihan ok tässä sarjassa, sanoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.
– Todella tasainen peli. Meillä ei vaan pääkoppa kestänyt, itse tehtiin vaikeaksi tuo loppu. Tuollaiset jäähyt ovat sellaisia, joista pitää päästä eroon, viittasi ÅIF:n valmentaja Marko Paju joukkueensa saamiin jäähyihin ottelun päätöserässä.

Tilastohuomiot:
Wirmo: Hannes Kari 1+2, Juho Lehtonen 1+1
ÅIF: Miro Herlin 1+2, Atte Huovinen 1+1
Tomi Aaltonen, Wirmo 17 torjuntaa (6+7+4)
Fredrik Hollsten, ÅIF 14 torjuntaa (10+2+2)
Yleisöä: 368

Divarin muut tulokset lauantaina:
SalBa–SB Vaasa 6–5

3 comments

  1. Mukava tapahtuma, mutta pelin taso ei korkealle noussut. Åif olisi voinut hyvinkin voittaa pelin, mutta tällä kertaa näin. Tämän sarjan tasaisuus on lakkaa hämmästyttämästä. Toivon mukaan säilyy vielä tammikuunkin, niin tulee kiimainen loppu!!!

  2. Toiselle se on tietty hyvä kun huonollakin pelillä voittaa. Rutiinia alkaa olla jo mukavasti divaripeleihin tälläkin sarjanousijalla.

    Pelaako W vastustajan tason mukaan? Yhtä tiukkaa oli nyt kuin Bluefoxia vastaan. Katsojille kiva kun aina on tasaisen tiukkaa…

    Salba tasoitti sarjaa joten todella tasaista on.

  3. ÅIFKamraterna sekä Sipoon tamburiinikerho kiittävät Wirmoa miellyttävän ottelutapahtuman järjestämisestä, vaikka pisteet jäivätkin kotijoukkueelle. Vain siltä osin jäimme kaipaamaan Mynämäen vieraskoreutta 🙂

    Wirmon otteluraportti oheisesta linkistä:
    http://www.sbswirmo.fi/uutiset.html?513

    Sanotaan, että maakuntamatkailu avartaa ja niin oli tapahtuva tälläkin kerralla. HaNi-hallin salibandylle tarjoamat puitteet ovat Suomen mittakaavassa aivan huikeat ja siitä kaikesta komeudesta on navetta kaukana. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekemisen henki Wirmossa olivat upealla tavalla esillä ottelutapahtuman kaikkina hetkinä. Molemmille erätauoille kentällä oli ohjelmaa ja erätauot olivat liigamittaiset, jotta ehti käyttämään tarjottuja oheispalveluja sekä rupattelemaan kylänmiesten ja -naisten kanssa.

    Wirmon kotikatsomo antoi koko ottelun ajan omalle joukkueelleen mahtavat kannustukset, mikä myös innosti ÅIF:n varsin harvalukuisen fanijoukon nostamaan desibelejä omiensa kannustamiseksi. Näistä elementeistä syntyy hyvä meininki ja mukava urheilutapahtuma. On sanottu, että Varsinais-Suomesta tulevat Suomen parhaat salibandyfanit. Siihen väittämään on helppo yhtyä nähtyään tämän ottelutapahtuman ja miten Mynämäellä oman kylän junnujen sisäänajo seuran fanikulttuuriin tapahtuu.

    Vastavuoroisuuden periaatteella ÅIFKamraterna kutsuu kaikki Wirmon fanit traktorimarssille hiihtolomaviikon lopulla ÅIF:n kotihallissa sunnuntaina 23.2. kevätkierroksen ratkaisupeleihin lukeutuvaan ÅIF – Wirmo otteluun.

    Siellä nähdään tai toivottavasti ainakin kuulutaan 😉