Divarin maaliahneimmain joukkueen hanat tukossa – M-Teamille vakuuttava voitto

Kuva: Eero Rajala

Kuva: Eero Rajala
Kuva: Eero Rajala

M-Team riisui Divarin toisessa tiistai-illan kamppailussa Blackbirdsin aseista ja kuritti vierailijoitaan Ruskeasuolla lukemin 9-3 (1-1, 4-0, 4-2). Blackbirds putosi toisessa erässä M-Teamin kyydistä, eikä löytänyt eväitä kotijoukkueen kukistamiseen.

M-Team nousi voitolla pisteen päähän Blackbirdsista, joka säilytti edelleen sarjataulukossa kolmannen sijansa niukasti maalieron turvin.

Mihin ottelu ratkesi?
Blackbirds oli joukkueista hieman pirteämpi ottelun ensimmäisen 20 minuutin aikana, mutta M-Team iski avauserän jälkeen isomman vaihteen päälle ja latoi maaleja tasaiseen tahtiin. Ottelun lopullisesti ratkaisseeksi tekijäksi on kuitenkin nähtävä kotijoukkueen vahva puolustuspelaaminen, jonka tukipilarina toimi maalivahti Tuomas Ruippo.

Ottelun hahmo?
Kotijoukkueen Tuomas Ruippo esitti maalinsuulla läpi ottelun huikeita torjuntoja ja varmoja otteita. Muutamien haamupelastuksien lisäksi illan kruununa komeili vieraiden Mikko Piipon nollaaminen rangaistuslaukauksessa.

Kuva: Eero Rajala
Kuva: Eero Rajala

Ottelun puheenaihe?
Ennen tiistain ottelua Blackbirds oli paukuttanut Divarissa 12 ottelussa komeat 105 maalia. Lukema oli sarjan kovin. Nyt kuitenkin maalinteko tökki, sillä Blackbirds teki ensimmäistä kertaa tällä kaudella alle neljä maalia.

Kommentit:
– Paska peli meiltä. M-Team oli tänään parempi. Ei sen kummempaa, kommentoi pettynyt Blackbirdsin ja koko Divarin maalipörssiä johtava Jyri Laine.
– Kun lukemia katsoo, niin ottelu meni aikalailla niin kuin ennen matsia puhuttiin. Tiedettiin, että Blackbirds tekee paljon maaleja, mutta myös päästää niitä. Lähdettiin pitämään omaa maalia puhtaana ja oltiin kyllä varmoja, että itse luodaan tarpeeksi paikkoja hyökkäyspäässä, analysoi kaksi maalia paukuttanut M-Teamin kapteeni Riku Reunamäki.

Tilastohuomiot:
M-Team: Riku Reunamäki 2+1, Aake Eronen 2+1, Tuomas Ruippo 30 torjuntaa
Blackbirds: Mikko Piippo 1+1, Jyri Laine 1+0, Maunu Jääskeläinen 1+0

Tiistain muut Divari-tulokset:
FBC Turku–PSS 4–5

Teksti: Eero Rajala, Helsinki

One comment

  1. Janne Makkonen 2+1 ja Jarkko Aavaharju 1+2. Hyviä tutkapareja tiimillä kasassa. K-Rauta pisteet menivät Reunamäelle, Ruipolle ja Elomaalle (järj. kultaisesta pronssiin).