Espoolaiset pilasivat SSV:n viikonlopun – ”Vähän vaikeaa on nyt”

Kurre Westerlund pitää SSV:n kausikorttitempausta onnistuneena. Kuva: Juhani Järvenpää

SSV;n manageri Kurre Westerlund näytti huolestuneelta sunnuntaina Pasilan urheiluhallin lehtereillä. Kuva: Juhani Järvenpää
SSV;n manageri Kurre Westerlund näytti huolestuneelta sunnuntaina Pasilan urheiluhallin lehtereillä. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers ei antanut armoa SSV:lle viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa, kun espoolaiset riepottelivat helsinkiläisiä Salibandyliigassa lukemin 3-9 (0-3 , 2-1 , 1-5). Oilers otti ensimmäisessä erässä niskalenkin voittaen sen 3-0, eikä SSV pystynyt enää siihen vastaamaan.

Joukkueiden sijoitukset sarjataulukossa säilyivät ennallaan. Ennen ottelua joukkueet olivat tasapisteissä, mutta voiton myötä Oilers nousi 20 pisteeseen ja jatkaa sarjassa neljäntenä. SSV on kahden pisteen päässä viidentenä.

Mihin ottelu ratkesi?
Oilers joutui Ylen tv-ottelun ensimmäisessä erässä puolustuskannalle, mutta onnistui siinä hyvin ja pääsi myös rankaisemaan tehokkaasti hyökkäyspäässä. Espoolaiset tekivät erässä kolme maalia ja jättivät kotijoukkueen nollille. Tästä Oilersin oli hyvä jatkaa eteenpäin ja kun SSV ei saanut maalihanoja kunnolla auki missään vaiheessa, saivat espoolaiset kontrolloitua peliä ja rankaistua kun paikka aukeni. Kolmannen erän puolivälissä Oilersin Casper Pfitzner ja Lauri Huusko taittoivat viimeistään Viikinkien selkärangan 3-6- ja 3-7-maaleilla.

Ottelun hahmo?
Tavallisesti karvaustehtävissä kunnostautuva Lauri Huusko teki ottelun avausmaalin ja naulasi arkkua 3-7 maalillaan. Casper Pfitzner käytti vahvuuksiaan ja paukutti hattutempun. Myös varmasti pelannut Oilers-maalivahti Tomi Ikonen antoi omalla esiintymisellään vierasjoukkueelle avaimet voittoon.

Ottelun puheenaihe?
SSV koki perjantaina rökäletappion toista espoolaisseuraa (Westend Indians) vastaan ja tänään joukkueelta odotettiin vahvempaa esitystä. Kotijoukkue tulikin vahvasti otteluun ja piti palloa, mutta tuloksetta. Oilers pelasi vahvasti omaa peliään, käytti paikkansa hyväkseen ja hyydytti täysin SSV:n peli-ilon, mikä näkyi taululla tylyinä lukemina.

Kommentit:
– Ensimmäinen erä oli selkeästi kauden huonoin meiltä ja johdetaan sen jälkeen 3-0 – on tämä ihmeellinen laji. Jatkossa peli parani ja tunnetaan kaveri sen verran hyvin, että saatiin suljettua heidät pois parhailta sektoreilta. Maalinteosta kyse, joten ollaan tyytyväisiä näihin pisteisiin, summasi Oilersin valmentaja Mika Heinonen.
– Kaveri teki hyvällä prosentilla alussa maalit. Pyöritään laidoilla, ja peitoista tulee pahoja kääntöjä. Vähän vaikeaa on nyt, kertoi SSV:n valmentaja Mika Ahonen ottelusta.

Tilastohuomiot:
SSV: Riku Kekkonen 1+1
Oilers: Casper Pfitzner 3+0, Niko Raunio 1+2, Lauri Huusko 2+0, Ilari Talvitie 1+1, Oscar Hänninen 0+2

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
NST-Josba 11-4

Teksti: Kare Westerlund, Helsinki

13 comments

  1. Ottelussa nähtiin salibandyn tulevaisuus vs. menneisyys. Kärjistettyä mutta Oilersin hyökkääjät juoksivat monesti kevyesti ohi Viikinkien puolustuksen joka menneisyydessä oli heidän vahvuus.
    Oilerssilla 90 luvulla syntyneitä suurin osa mutta ovat jo saaneet riittävästi kokemusta liigasta ja maajoukkueessa. Eli keväällä nähdään..

  2. Huumorimiehiä tämä TV2:n selostaja (Eskola) ” Tämä maali hiljensi kotikatsomon” Hallissa hiljaista kuin hautuumaalla aattona…..

  3. Seuraajan kanssa osittain samaa mieltä. Oilersin nuoret pelaajat edustavat tulevaisuuttaa ja viikkareiden vanhat pelaajat menneisyyttä.

    Sen sijaan Oilersin pelitapa edustaa menneisyyttä ja viikkareiden tulevaisuutta, ainakin toivon niin. Viikkarit pyrkivät pelaamaan erittäin nopeata peliä ja kun se onnistuu niin vastustaja jää täysin jyrän alle, mutta epäonnistuessaan peli näyttää päämäärättömältä koheltamiselta. Jos Ahonen saa tämän uuden pelitavan toimimaan niin keväällä vastustajat voivat kokea ikävän yllätyksen. Pidän itse nopeasta pelistä sekä koko kentän karvauksesta, joten toivon näiden nopeata peliä edustavien joukkueidein (Erä, Happee, ssv) menevän keväällä pitkälle. En jaksa ostaa lippua seuraamaan omalla alueella kyykkimistä ja takakolmion pyörittelyä.

  4. kyllä se ssv:kin hyvin sitä taka kolmiota käyttää eikä se mitenkään erityisen nopeaa peliä pelaa,selvät numerot pasilassa turha selitellä.

  5. Selvästi tuli pataan Oilersilta sekä perjantaina Inkkareilta, eikä siinä mitään, ei voi kuin todeta jouluisasti ”hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä” jne.

    Stadi50:lle. Totta turiset, ssv:n suuruuden vuosina se oli Suomen paras takakolmiojoukkue eikä se tapa hetkessä poistu. Olen ollut tänä vuonna iloisesti yllättynyt pelitavan muutoksesta. Peli ei ehkä ole vielä supernopeata, mutta pyrkimys nopeaan peliin on selkeästi olemassa. Voi olla, ettei tällä kaudella tule valmista, mutta pisteet Ahoselle rohkeudesta.

  6. Kyllä SSV vielä parantaa.
    Kunhan pohkeet aukeaa niin on ihan eri joukkue.
    Saas nähdä mihin play offeissa riitää.

  7. SSV:n täytyisi yksinkertaisesti tehdä radikaaleja uudistuksia, Ahonen on vain yksinkertaisesti liian pitkään ollut koutsina, kasvot kuluneet, pelaajat eivät enää pelaa hänelle niinkuin takavuosina. Kurren tulisi myös väistyä, keskittyä laulajanuraansa, aika ajanut ohi, tuoreimmat voimat taustoille toisivat uutta draivia koko seuraan. Kulta-aika oli ja meni. Toivottavasti hieno seura ei kuihdu pystyyn kuluneiden huru-ukkojen käsissä

  8. Oilerssin vahvuus on juuri siinä pelitavassa, eli vaihtoehtoja on ottelun sisällä ja eri viisikot peluutetaan vastustajan ketjujen mukaan erilaisella pelillä. Nyt ei Viikkareita vastaan ollut edes tarpeen käyttää koko valikoimaa.
    Suurin ero on kuitenkin pelaajissa, vahvuuksia puolustajissa kuten Wardi P, Lindfors, Kinnunen..ja maalivahtina Ikonen on liigan parhaimmistoa.
    Hyökkääjät kuten Wardi O, Kaartinen, Talvitie, Hänninen, Pfitzner ja Pajukoski ovat maajoukkuetasolla jo.
    Tälläisellä rosterilla voi jo peluuttaa vaikka vanhanaikaista kolmiopeliä ja tulosta syntyy koska pelaajat henkilökohtaisella taidolla ratkaisevat pelit, yleensä.

  9. Kurre Westerlund kun poistuu takavasemmalle alkaa ssv:n pelit kulkea.Hän ei tuo hyvää henkeä ssv:n joukkueeseen suuren OMAN EGONSA takia ja on jo vuosia yrittänyt rahalla ratkaista mestaruuksia!Materiaali ylivoimaisesti suomen paras!Joukkuehenki ylivoimaisesti suomen heikoin!

  10. Pienestä kiinni peli, tänään kaatui SPV,eli keväällä nähdään mihin kenenkin rahkeet riittää. Mä olen kuitenkin ollut ja oon yhä sitä mieltä että lisää rahaa peliin jotta pelaajat voivat paremmin keskittyä itse pelaamiseen, kuitenkin aikuisten miesten on syötävä muualla kuin kotona äidin nurkissa, tätähän ei toki täällä kirjoittelevat penskat aina tajua;-)