FBC Turku yllätti Divarin sarjakärjen – katso kaikki sunnuntain salibandytulokset

Arkistokuva: Esa Haanperä

Arkistokuva: Esa Haanperä
Arkistokuva: Esa Haanperä

Sunnuntain Divari-kierroksella FBC Turku haki todellisen yllätysvoiton koko sarjaa johtavasta SB Vaasasta. Voitto-osumasta vastasi jatkoajalle venyneessä ottelussa turkulaisten Miika Hämäläinen. Sunnuntain ainoassa liigaottelussa Josba nousi jatkoaikavoittoon Indiansista.

Miesten Salibandyliigassa hyvää kautta pelaava Josba kuittasi tililleen vieraspisteet Espoosta, kun joukkue voitti sarjanousija Indiansin jatkoajalla 5–6. Josba oli päätöserään mentäessä jo 5-2-tappiolla.

Kaikki pääsarjojen sunnuntain lopputulokset löytyvät alla olevasta listasta.

Miesten Salibandyliigan tulokset:
Indians–Josba 5–6 ja.

Miesten Divarin tulokset:
SB Vaasa–FBC Turku 3–4 ja.
SalBa–PSS 9–3
Blackbirds–Welhot 9–10

7 comments

  1. Hyvin mielenkiintoinen lopputulos Vaasasta. Ihan jo näin vedonlyöjänkin näkökulmasta.

    Onko tänä vuonna yksikään divarijoukkue julistanut tavoitteenaan olevan liiganousu?

    Alkaa vaikuttamaan, että suoran nousijan paikka on kuin Musta Pekka -kortti, kukaan ei oikeasti halua sitä viimeiselle kierrokselle.

    Liiganousu olisi niin valtava muutos monelle divariseuralle, että sitä eivät kaikki halua osakseen. On mukavampaa ja turvallisempaa pelailla divarissa ja pärjätä siellä hyvin, kuin lähteä liigaan kokeilemaan siipien kantavuutta.

  2. Kyllä minusta liiganoususta ovat ääneen puhuneet ainakin SB Welhot ja SB Vaasa, onko myös SalBa? Voisi hyvin kuvitella hinkua ylöspäin olevan myös esimerkiksi ainakin Hämeenlinnassa. Toki liiganousu on iso juttu, mutta valtakunnallisen divarin pelaaminen on matkakustannusten ym. takia melkein yhtä kallista ja liigapaikka näkyy kuitenkin myönteisesti tulopuolella, esim. sponsorien ja yleisön saaminen helpottuu.

  3. Ja samaan aikaan tullaan tilanteeseen, että pelaajille pitää alkaa maksaa. Toki jotkut maksavat divarissakin, mutta liigassa puhutaan ihan kunnon palkkioista laatujätkille.

    Ennen tätä sunnuntaita olin sitä mieltä, että PSS nousee. Kyllä, ihan totta, enkä ole Iiro. Joukkueen pelaamista ja kuntokäyrää katsoessa on syntynyt vaikutelma, että siellä tiedetään mitä tehdään ja miksi.

    Toisella kierroksella kokemus ratkaisee paljon. Veikkaan, että suoraan nousee BlueFox. Karsimaan pääsevät Salba ja kyseinen PSS.

  4. Josba alkaa todistamaan että se on vakavasti otettava ehdokas kun mitaleita ryhdytään ratkomaan keväämmällä, kyky laittaa huono kiere katki silloin kun sitä tarvitaan, kertoo voittajaryhmän hitsautumisesta yhteen. Tatu alkaa lunastamaan niitä odotuksia joita häneen ladattiin, kun hänet Tampereelta ostettiin takaisin.Lisäksi muukkosen Mika voi nyt naisten kisat hoidettuaan keskittyä taas Josban taktiseen hiomiseen katsomosta käsin. Tässä täytyy lihavia käsiä hieroa yhteen, niin hyvältä tämä susirajalla näyttää. Etelän-vetelät kyykkyyn..

  5. Kyllähän liigassa tottakai pitää maksaa, jos ostomiesten perään lähdetään. En kuitenkaan usko, että nousijajoukkueen rungolla liigaan lähtevällä (esim. Westend Indians) ”palkkabudjetti” nousee merkittävästi. Jätkät, jotka ovat tehneet divarissa liiganousun eteen, haluavat kokea liigastatuksen samassa joukkueessa ja samoilla rahoilla. Toki kulutaso voi vähän nousta, mutta niin nousevat tulotkin, koska liigataso on sponsorien ja yleisön silmissä ihan eri asia kuin divari – varsinkin kaupungeissa, jossa liigaa ei ole ennen koettu.

  6. Divarin tasaisuus vetää hiljaiseksi. Sarjanousija haki pisteet sarjakärjen kotiluolasta. Mitä siihen voi lisätä?

    Divarin keväässä pureskellaan kynsiä monessa joukkueessa loppuun asti. Sarjan keskellä olevilla nousu tai putoaminen ovat molemmat vain muutaman pisten päässä. Niin tasaista on.

    Liiganousun muutoksesta olen eri mieltä. Suurempi muutos on Divarin ja kakkosen välillä. Sillä Divari on valtakunnallinen sarja eli ihan sama kuvio kuin liigassa.

    Kärjistäisin liigan ja divarin eroksi toiminnanjohtajan näkökulmasta, että ainut ero on pikkaisen isompi liikevaihto. Pitääkö paikkaansa?

  7. Kentän ulkopuoliset olosuhteet voi olla samanlaiset, mutta pelillisesti ero on merkittävä. Voittava jengi ykkösessä tuo todennäköisesti enemmän katsojia kuin häviä liigaporukka.