Happee kukisti lopussa Erän – ”Kovin kohtaamamme joukkue tähän mennessä”

Jyväskylän Monitoimitalolla miteltiin sunnuntaina erittäin vauhdikas ja viihdyttävä liigakamppailu, jossa Classicin lauantaina kaatanut Erä laittoi Happeen todella koville. Tasainen kamppailu päättyi lopulta Happeen loppuhetkien maalien myötä hirvipaitojen voittoon 7-5(2-3,3-1,2-1).

Voittonsa ansiosta Happee nousi 18 pisteeseen ja piti paikkansa sarjataulukon kolmantena. Erä jatkaa kahdeksantena 12 pisteessä.

Ottelun ratkaisu?
Erä tuli peliin terävästi, ja se veikin avauserän 2-3. Happee sai otetta toisessa erässä siirtyen kuskin paikalle, mutta tapanilalaiset tasoittivat päätöskolmanneksella lukemiksi 5-5. Ottelu näytti jo menevän jatkoajalle, mutta Happee sai rangaistuslaukauksen ajassa 56.59. Hirvikapteeni Petri Kauko upotti pallon ohi hyvin pelanneen Erä-vahti Markus Laakson, ja Janne Hoikkanen sinetöi päätösnumerot 7-5 tyhjään maaliin. Tiukka taisto olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta tällä kertaa Happee oli lopussa terävämpi.

Ottelun hahmo?
Maalivahdit molemmissa kenttäpäädyissä olivat pelipäällä. Happeen Eero Kosonen ja Erän Laakso ottivat komeita pelastuksia, eikä helppoja maaleja juuri nähty. Eleetön kapteeni Kauko iski Happeelle vaivihkaa tehot 1+2, ja Erän kahden maalin isän Aaron Fagerholmin jalka lensi erittäin raikkaasti.

Ottelun puheenaihe?
Joulukuiseksi runkosarjakamppailuksi ottelu oli erittäin viihdyttävä, ja molemmat joukkueet pyrkivät kääntämään peliä erittäin terävästi. Tämä johtikin komeisiin pitkiin syöttöihin ja niistä iskettyihin vastaiskumaaleihin. Fyysinen ja tasainen vääntö oli varmasti yleisön mieleen.

Kommentit:
– Hyvä peli molemmilta joukkueilta, kliseinen taisteluvoitto. Pystyimme toisesta erästä alkaen säätelemään pelirytmiä hyvin, ja meillä oli työhaalarit päällä. Aina se ei ole välttämättä niin kaunista, mutta tänään tuloksellista, Happeen piiskuri Seppo Pulkkinen näki.
– Olemme nyt pelanneet kaikkia jengejä vastaan tällä kaudella, ja tämä oli kovin kohtaamamme vastustaja tähän mennessä ainakin omasta mielestä. Hyvä peli meiltä, mutta pieniin asioihin ratkesi lopussa ja tällä kertaa meni näin, Erän puolustaja Sami Lehtinen tuumi.
– Harmittaa vietävästi, lähellä olimme mutta tiukat ottelut eivät ole liiemmin kääntyneet meille viime aikoina. Ei auta kuin tehdä töitä ja mennä eteenpäin. Touhu on nousujohteista, ja olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen, Erän päävalmentaja Petteri Bergman kommentoi.

Tilastohuomiot:
Happee: Petri Kauko 1+2, Veli-Matti Hynynen 2+0, Otto Tikka 0+2
Erä: Aaron Fagerholm 2+0, Tuomas Iiskola 0+2

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
Nokian KrP–OLS 10–6, NST–SSV 3–5, Loviisan Tor–Oilers 3–8, Classic–SPV 5–9, TPS-Josba 8-3

Esa Jokisen kuvia kamppailusta täällä.