Happee nitisti loppuhetkillä Kooveen – ”Järviö oli kuin betoniseinä”

Tampereen Koovee oli lähellä yllätystä miesten Salibandyliigassa lauantai-iltana Jyväskylässä, kun se saapui haastamaan kärkipään Happeeta. Vierasjoukkue nousi takaa-ajoasemasta johtoon ja näytti jo taistelevan voiton kotiin, mutta Mikko Revon istuessa viisiminuuttistaan Happeen ylivoima käänsi ottelun lopulta lukemin 8-5(3-1,1-1,4-3).

Happee otti neljännen voiton putkeen, ja se nousi 22 pisteeseen jatkaen taulukon kolmantena. Koovee pysyy yhdeksässä pisteessä, ja sijoitus jouluna on 11.

Ottelun ratkaisu?
Koovee oli Jyväskylässä taistelevalla ilmeellä liikkeellä, ja Happeen paras vire tuntui jääneen perjantai-illan Oilers-otteluun. Tamperelaiset kirivät kolmen maalin takaa hienosti johtoon päätöserässä lukemiin 4-5, mutta Mikko Repo huitaisi pelin ollessa keskeytyksissä Otto Tikkaa naamaan ja Happee sai viiden minuutin ylivoiman ajassa 54.12. Panu Kotilainen tasoitti upealla laukauksella etuyläkulmaan, ja Jami Manninen ratkaisi ottelun iskemällä ottelun viimeiset kolme maalia. Voittomaalia edelsi Kooveen Aki Hietasen läpiajo alivoimalla, jonka Happeen Tuomas Turunen hoiti hienosti vastaantulollaan. Vastahyökkäyksestä Manninen upotti voittomaalin takakulmaan ajassa 58.04 epäonnistuneellakin laukauksella.

Ottelun hahmo?
Perjantain tapaan molemmat maalivahdit olivat kentän parhaimmistoa. Kooveen Joni Järviö oli huikealla pelipäällä, ja mies meinasi varastaa voiton yksin Tampereelle. Tuomas Turunen Hirvien maalilla ei jäänyt pekkaa pahemmaksi, ja mies venyi pallon tielle komeasti torjuen muun muassa kolme läpiajoa. Jami Manninen jatkaa edelleen hirmuiskussa, tänään tilille kirjattiin neljä maalia lisää ja mies nousi koko liigan pistepörssin kolmanneksi ohi Classicin Lassi Vänttisen. Kooveen kenttäpelaajista ykkönen oli Eemeli Salin (2+2).

Ottelun puheenaihe?
Happeen akut tuntuivat tyhjentyneen perjantain kärkipään kamppailuun, ja Koovee teki ottelusta isännille todella vaikean. Kolmannessa erässä Happee vaikutti todella hermostuneelta ja turhautuneelta, mutta tällä kertaa viiden minuutin rangaistus ja toimiva ylivoimapeli pelastivat voiton joukkueelle. Kooveen leiri ei isoa rangaistusta sulattanut, mutta tuomaripari Mikko Alakare-Vesa Vilkki oli tuomiossaan järkkymätön.

Kommentit:
– Äärimmäisen tärkeät pisteet. Eilinen makea voitto söi akkuja, ja tiesimme Kooveen olevan hyvä joukkue. Oli vaikeaa saada joukkue roihahtamaan tänään liekkeihin, mutta ylivoima ja maalivahtipeli onneksi toimivat. Järviön huippuvire ei ollut uutinen, mutta olihan mies tänään kuin betoniseinä, Happeen piiskuri Seppo Pulkkinen luonnehti.
– En voi omia lähteä haukkumaan, joukkue taisteli hienosti. Tiesimme, että nyt on paikka ryöstää, sillä Jyväskylässä on taitelijasieluja ja asenne ei välttämättä ole aivan tapissa. Viiden minuutin jäähy tuntui kovalta rangaistukselta, kakkonen olisi varmasti riittänyt. Harmittaa vietävästi ja fiilis on kyllä todella pettynyt, Kooveen päävalmentaja Hannu Santanen totesi.

Tilastohuomiot:
Happee: Jami Manninen 4+0, Veli-Matti Hynynen 1+1, Otto Tikka 0+2, Jalo Kouvonen 0+2
Koovee: Eemeli Salin 2+2, Mikko Immonen 1+0, Jaakko Jyrkkä 1+0, Lassi Ylisiurunen 1+0

Lauantain muut liigakamppailut:
SPV-OLS 9-3

13 comments

  1. Näytteleminen tulee näköjään yleistymään salibandyssä. Tänäänkin tuomareita vietiin huolella. Ns. telottu kaveri kehiin heti seuraavaan vaihtoon. Happee ”NO RESPECT”. Keltaisten arvostus kautta linjan vajoaa entisestää. Ketä ne tämänpäiväiset kanarialinnut olivat?

  2. ….huitominen tapahtui vihellyksen jälkeen (selvästi). Tilanteessa punaisen turhautunut, ylikova huitaisu. Sattuu varmasti vahingossa Tikka tielle, mutta pelaaja vastaa mailastaan. Oikea (tyhmä) jäähy.

  3. Videolta kattelleena,normi alakare-vilkki,vedetään peli ihan vihkoon ja nauretaan.Pelaajat ei arvosta yhtään.

  4. Järviö suomen paras maalivahti. Taitaa tulla hyppy naapuri seuraan ens kaudella. Sopimus loppuu, eikä tarvi tehdä hyväntekeväisyyttä;)

  5. Näinhän tuo ikäväkyllä Tampereella menee, Classic ottaa ne ketkä haluaa. Järviöllä huhujen mukaan jo sopimus familyyn ensi kaudesta. Salin myös varmasti kiinnostava pelaaja siirtomarkkinoilla.

  6. Järviö jos olis rahtusen peittävämpi, niin en keksis kaverista kyllä tällä hetkellä juuri puutteita. Näyttää menevän eteenpäin melko tasaista tahtia ja jos vaan urheiullisuus pysyy myös hallin ulkopuolella, pääsee vielä todella pitkälle.

    Järviön tapauksesa aletaan vaatimaan jo aika spesifiä valmennusta sitä treeniä ohjaamaan. Vaatii valmentajalta isosti silmää, kun otetaan Järviön omintakeinen pelityylikin huomioon. Toivottavasti sitä löytyy, sillä asiantunteva veskavalmennus on suomessa aika harvassa.

  7. Järviö peittävämpi? Herra kuitenkin 190cm pitkä. Pelityyli kuitenkin melko erikoinen isolle maalivahdille. Tulee mieleen toivoniemen ja ihmeen sekoitus.

  8. 190cm? My bad, jos näin, oon luullut että lähempänä 180. Ehkä slimmi olemus on antanut pienemmän vaikutelman ja näyttää siksi antavan tässä tasoitusta liigan läskisalosille.

    Mutta ei se menestys tuosta hänellä tietenkään kiinni jää, jos kehitys pysyy samassa vauhdissa.

  9. Kyllähän Joni erottuu silmin nähden pituudeltaan muusta joukkueesta. Vain Salin vielä pitempi.

  10. Tänään TV matsi, harvinaista nykyään, liigan tiedotus nolla jos ei lasketa Twitter viestejä.
    Ei löydy Yleltäkään muuta kun ohjelmatiedoista.
    Eilen mielenkiintoinen keskustelu Ylellä urheilun sponsoroinnista. Valavuori otti hyvin kantaa juuri näihin ennakkojuttuihin.
    Milloin salibandyväki herää tähän? Jos ei edes yritetä saada porukkaa katsomoihin kun matsi tulee valtakunnallisella kanavalta niin ei voi odottaa että saataisiin yritykset mukaan kumppaneiksi.
    Odotin uuden puheenjohtajan kautta hiukan muutakin kun tv-sopimus Ylellä, nyt edes sitäkään ei osata hyödyntää..

  11. Seuraajalta ihan osuva kommentti. Tähän jos mihin otteluun olisi pystynyt lyömään ennakkotohinaa ja saamaan väkeä katsomoon. Syy ei ole kylläkään liigan vaan joukkueiden, jotka eivät hyödynnä kunnolla tätä tv-saumaa. Heistä kaiken pitää lähteä.

    Vieläkö olisi saatu Hexi muistelemaan, miten kellomies (vai oliko tuomari) vei heiltä finaalipaikan SSV:tä vastaan? Tai miten Tähkä sen lopulta ylimielisen tyylikkäällä rankkarilla ratkaisi? Näistä joukkueista löytyy vaikka ketä lajilegendoja 90-00-luvuilta, joiden ympärille olisi voinut kehittää kaikenlaista, vaikka haasteottelun. Ja junnut pelaamaan vastakkain, screenille vanhoja ”hailaitteja” yms.

    Kaikesta ei kannata aina syyttää liigaa. Se on antanut seuroille vasaran, mutta ihan itse pitää naulata. Ottelun alla tapahtuvan ennakkomarkkinoinnin pitääkin olla seurojen vastuulla.

  12. Juuri näin Lobo, tosin TV ottelut on mielestäni liigan hoidettava.
    Tarinoita olisi varmasti historiasta, eikä tarvitse mennä kun viime keväälle.