Happeen hirvet rynnivät NST:n yli – ”Puoli peliä kinkun parissa”

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Lappeenrannan NST oli kolmanteen erään asti kiinni yllätyksessä Jyväskylän Hirviteatterissa lauantaina, mutta Happee tuli päätöserään lujaa vieden miesten Salibandyliigan kamppailun lopulta lukemin 7-4(1-2,1-1,5-1).

SPV:n hävittyä oma ottelunsa Happee nousi liigan kakkospaikalle 24 pisteeseen. NST jatkaa sijalla 10 yhdentoista pisteen kanssa.

Ottelun ratkaisu?
NST tuli peliin valmiimpana, ja sillä oli alkuvaiheessa tukku erinomaisia maalipaikkoja, joita se kuitenkin hassasi. Happeen kone käynnistyi pikkuhiljaa toisen erän aikana, ja kolmanteen erään se olikin jo löytänyt tutun, nälkäisen ilmeensä. Päätöskolmanneksella NST luopui pallosta aivan liian helposti, ja se istui jäähypenkillä kohtalokkaasti. Happee iski neljä maalia neljään minuuttiin, ja se jyräsi maalitykkiensä Jami Mannisen ja Veli-Matti Hynysen johdolla voittoon. Paremmin paikkansa käyttänyt joukkue voitti.

Ottelun hahmo?
Hattutempun iskenyt Hynynen teki tärkeät 2-3- ja 3-3 –maalit nostaen joukkueensa mukaan peliin. Hynynen ja kahden maalin Jami Manninen jakavat 25 osumallaan liigan maalipörssin kärkipaikan yhdessä Classicin Sami Johanssonin kanssa. Torjuntapörssin kärkinimi Tuomas Turunen oli vaikeilla hetkillä mies paikallaan, ja komean maalin iskenyt Janne Kainulainen dominoi alakerrassa. Jarkko Monthan piti toisessa päässä NST:tä mukana pelissä hyvillä torjunnoillaan, mutta Happeen rynnistykselle hänkään ei voinut lopulta mitään. Vieraiden kultakuuppa Jarkko Nurmela oli NST:n kenttäpelaajien ykkönen tehopistein 2+1.

Ottelun puheenaihe?
Happeen kotiottelut tuntuvat toistavan itseään. Jo neljännessä kotiottelussa putkeen vierasjoukkueella on ollut omat paikkansa viedä potti kotiin, mutta Happee on iskenyt erityisesti ylivoimillaan tärkeitä maaleja päätöserissä.

Kommentit:
– Puoli peliä taisimme olla vielä kinkun parissa, mutta pikkuhiljaa se alkoi sieltä sulamaan. Tekemäni maali pitää katsoa videolta, kun en sitä itse nähnyt, mutta kuulemma meni aika yläpeltiin, no-look- maalin jälleen iskenyt Happeen Janne Kainulainen veisteli.
– Ensimmäinen kausi moneen vuoteen, kun voitamme NST:n molemmissa otteluissa. Päätöserässä pallo ja kuula alkoivat liikkua, ja olen tyytyväinen järkevään pelaamiseemme siinä. Huomenna on syksyn tärkein peli, ja siihen lyödään taas täydet tulet uuniin ja kuivat puut pesään, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen viittasi jo huomiseen cup-välierään SSV:tä vastaan.
– Klassinen homma: jos et itse tee noista laatupaikoista, mitä meillä oli, niin kyllähän kaveri jossain vaiheessa tekee. Aloimme oikoa omassa pelaamisessa, eikä siten voiteta pelejä. Maalipaikoissa asioiden täytyy tapahtua nopeammin, NST:n pääkäskijä Petri Heino totesi.

Tilastohuomiot:
Happee: Veli-Matti Hynynen 3+0, Jami Manninen 2+1, Otto Tikka 0+2, Eemil Ukkonen 0+2
NST: Jarkko Nurmela 2+1, Aleksi Ikonen 1+0, Juho Kaila 1+0

Jari Turusen ottelukuviin tästä