Josba rikkoi Indiansin kotitaian – 4–0–johto suli jatkoaikatappioon

Kuva: Joni Winsten

Joensuun Josba kävi ryöstämässä kaksi pistettä Westend Indiansilta Salibandyliigan sunnuntain ainoassa kamppailussa. Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisijaksi nousi Josban Tatu Eronen. Loppulukemat kirjattiin jatkoajan jälkeen 6–5 Josban hyväksi.

Lopputulos merkitsi Josban kipuamista Indiansin edelle sarjataulukossa. Sarjassa kuudentena ja seitsemäntenä olevat joukkueet erottaa taulukossa vain yksi piste.

Lempinimeä Heimo kantava kotijoukkue aloitti ottelun väkevästi. Indians karkasi ensimmäisen erän puolivälissä 45 sekunnissa 3–0–johtoon. Joensuulaiset vierailijat pääsivät ottelun edetessä kokoajan paremmin peliin mukaan ja lopulta kolmannessa erässä Josba nousi kolmen maalin takaa tasoihin. Viimeisessä erässä kulminaatiopisteeksi nousivat kaksi Indiansin ottamaa jäähyä, joista kummastakin joensuulaisnippu rankaisi armottomasti.

Ottelun ratkaisija korostuu varsinkin jatkoajalle päätyneissä taistoissa, joten yksi hahmoista on oikeutetusti voittomaalin tehnyt Josba-laituri Eronen. Vierasjoukkueesta on myös syytä nostaa esille hyvin ottelun loppuhetkillä taistellut ja koko ottelussa tehot 1+1 taiteillut Mikko Hallikainen. Heimolta esiin nousi maalivahti Marek Öige, joka oli luukulla mies paikallaan torjuen monta pahaa paikkaa, kuten Josban pisteykkösen Perttu Puskan läpiajon. Pakko on mainita myös uransa ensimmäisen liigamaalin komella tavalla tehnyt kolmoskentän vetojuhta Ilkka Mutanen. Kokonaisuutena molemmat joukkueet pelasivat hyvän pelin, jossa riitti tempoa alusta loppuun saakka.

Sarjanousija Indiansin kotitaika murtui juuri ennen joulua. Tähän mennessä kotonaan voitosta voittoon edenneen Indiansin kuuden ottelun kotivoittoputki koki päätöksensä. Toinen puheenaihe nähtiin ensimmäisessä erässä, kun Indiansin Simo Kettunen loukkasi silmäkulmaansa. Huoltajien elkeistä päätellen tilanne vaikutti pahalta, mutta onneksi Kettunen palasi toiseen erään silmäkulma teipattuna ja tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.