Josbalta hirmukiri, silti luu käteen – ”Näytti jo taputellulta”

Kuva: Jari Turunen

Tiistain ainoasta Salibandyliiga-kamppailusta ei väriä puuttunut. Josba ja Happee mittelivät Joensuussa erikoisen ottelun. Huikeilla otteilla ottelun alkua hallinut vierasjoukkue oli romahtaa täysin kolmannessa erässä, mutta onnistui viemäään pisteet mukanaan Jyväskylään viime hetken maaleilla. Joensuun illan lukemat olivat lopulta 7-10 (1-7, 3-0, 3-3) Happeelle.

Kahdella lisäpisteellään Happee nousi sarjassa toiseksi ohi SPV:n. Josba puolestaan pysyi edelleen viidentenä kolmellatoista pisteellään. Kummankin joukkueen pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina: Josba kohtaa TPS:n vieraissa, kun taas Happee saa kotonaan vastaansa Erän.

Ottelu näytti ensimmäisen erän aikana kotijoukkueen osalta niin sekavalta, että moni olisi sanonut ottelua jo taputelluksi. Happee meni vajaan viiden minuutin kohdalla jo 0-4-johtoon ja erän lopussa lukemat olivat jo murskaavat 1-7 vierailijoille. Josba tuli toiseen erään kuitenkin kuin uudestisyntyneenä ja taisteli itsensä tasoihin kolmannen erän puolessavälissä. Josballa oli vielä paikkansa niitata muutama lisää, mikä kuitenkin kaatui heikkoon viimeistelyyn. Ajassa 54.18 Happeen Veli-Matti Hynynen hiljensi Joensuun Areenan 7-8-osumallaan. Jyväskyläläiset iskivät loppuun vielä muutaman lisää ja pilasivat näin joensuulaisten tuhkimotarinan.

Kuva: Joona-Pekka Hirvonen

Kuka oli ottelun hahmo?
Vaikka kummallakin joukkueella oli ottelussa vaiheensa, on pakko kiinnittää huomiota Happeen viimeistelytaitoon. Jyväskyläläisjoukkueen hyökkäyspeli oli alussa niin suvereenia, että moni olisi luovuttanut ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Veli-Matti Hynynen iski kolme häkkiä ja hän sai hienosti tulitukea muun muassa kahden maalin ja yhden syötön Jami Manniselta. Ainakin ensimmäisessä erässä Happee vei käytännössä kaikki 1 vs. 1 -tilanteet.

Vaikka Happee ensimmäisessä erässä vahva olikin, olivat kaksi seuraavaa erää lähes päinvastaisia. Harvoin näkee, että kuuden maalin takaa-ajoasema kiritään kiinni. Lopulta Hirviteatteri kuitenkin kokosi itsensä ja vei pisteet mukanaan.