Kotilainen ratkaisi Classicille voiton Turussa – ”Joulu tuli hiukan etuajassa”

Kuva: Anssi Koskinen

Peter Kotilainen oli Turun perjantai-illan ratkaisija. Kuva: Anssi Koskinen
Peter Kotilainen oli Turun perjantai-illan ratkaisija. Kuva: Anssi Koskinen

Perjantai-iltana miesten Salibandyliigaa neljällä pisteellä johtanut Classic saapui Turkuun paikallisen, pudotuspelirajan yläpuolella seitsemäntenä majailleen Palloseuran vieraaksi. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Classicin voittoon numeroin 6-7 (0-3, 2-2, 4-2). Voitollaan Classic säilytti kärjessä neljän pisteen etumatkansa, kun SPV löi kotonaan NST:n.

Ottelun ratkaisu?

Ottelu näytti ratkeavan jo toisessa erässä, kun Classic siirtyi ennen erän puoliväliä jo viiden maalin johtoon. Tamperelaisjoukkue liikutti palloa erinomaisesti tähän asti. Ottelun tempo kuitenkin putosi tämän jälkeen hetkellisesti, ja TPS pääsi peliin mukaan kuin varkain kirien kolmannessa erässä osuma kerrallaan viiden maalin takaa aina tasatilanteeseen 5-5 ajassa 51.17, ja vielä Classicin siirryttyä uudestaan johtoon lukemiin 6-6 ajassa 54.39. Classicin Peter Kotilainen kuitenkin voitti ottelun joukkueelleen huikealla yksilösuorituksella murtautuen vasemmasta laidasta keskelle ja sijoittaen pallon vastustamattomasti etukulmaan.

Ottelun hahmo?

TPS:n joukkueesta Tino Salminen esiintyi tänään edukseen puolustuspäässä ja aloitti TPS:n takaa-ajon todenteolla 3-5-maalillaan. Classicin Pekka Nieminen pelasi kolmannen erän muutamasta pehmeähköstä maalista huolimatta hyvän ottelun maalilla. Asser Jääskeläinen oli Classic-puolustuksen selkeä johtohahmo kontrolloiden peliä mallikkaasti. Peter Kotilainen oli ottelussa pitkiä jaksoja näkymätön, mutta viimeisteli illan toisen maalinsa kreivin aikaan.

Ottelun puheenaihe?

Classic oli erittäin tehokas maalintekotilanteissa puolitoista erää, mutta pudotti sitten pelinsä tempoa ja TPS pääsi maali kerrallaan mukaan peliin. Ottelun viimeiset viisi minuuttia peli muistutti juniorisählyä. Classicin 6-7-maalin jälkeen TPS sai vielä muutaman A-korin maalintekopaikan, mutta pisteet lähtivät tällä kertaa vierasbussiin.

Kommentit:
– Kaveri oli tänään maalinteossa parempi – kliininen tekopaikoissa ja lisäksi puolusti hyvin. Oltiin tänään hyviä, mutta Classic oli maalin verran parempi, TPS:n valmentaja Aki Vilander pohti ottelun jälkeen.
– Vanha totuus on, että kun peliote karkaa, on sitä vaikea saada takaisin. Salibandy on herkkä peli ja tunnetila laski selvästi toisessa erässä. Joulu tuli nyt hiukan etuajassa ja pisteisiin on oltava tyytyväinen, Classicin valmentaja Jarkko Rantala tuumi.
– Päästiin 0-5 johtoon jopa hieman varkain. Tepsi tuli hienosti rinnalle ja erityisesti Mikko Hautaniemen nopeus pisti silmään, Classicin Asser Jääskeläinen kommentoi ottelua.
– Kivaa, että joku joskus näkee nopeuden. Vähän nakertaa – päästettiin tänään naurettavia maaleja. Asserilta tänään kliinisiä peittoja ja kaveri on varma kuukauden pelaaja, TPS:n Mikko Hautaniemi vastasi Jääskeläisen provokaatioon.

Tilastohuomiot:
TPS: Mikko Hautaniemi 1+1, Ville Laine 0+2
Classic: Peter Kotilainen 2+0, Mikko Leikkanen 1+1, Jussi Piha 0+2

Perjantain muut liigaottelut:
SSV-Indians 2-6, Happee-Oilers 9-7, SPV-NST 9-4, Koovee-Nokian KrP 7-4, OLS-Loviisan Tor 6-6

Teksti: Jonne Lehtimäki, Turku