Kyseenalainen maali ratkaisi mestarin ja liiganousijan väännön

Kuva: Olli Laukkanen

Indians-luotsi Mikko Laurikaisella oli ottelun jälkeen kaksijakoiset tunnelmat. 10 maalia mestarien verkkoon ei ollut huono suoritus, mutta nolla pistettä oli lopputulos. Arkistokuva: Olli Laukkanen
Indians-luotsi Mikko Laurikaisella oli ottelun jälkeen kaksijakoiset tunnelmat. 10 maalia mestarien verkkoon ei ollut huono suoritus, mutta nolla pistettä oli lopputulos. Arkistokuva: Olli Laukkanen

Salibandyliigaan nousija Westend Indians ja Suomen mestari Seinäjoen Peliveljet kohtasivat lauantai-iltana Seinäjoella. Titteleillä ei ottelussa ollut merkitystä, sillä vierasjoukkue Indians oli kiinni voitossa aina viimeisen erän puoleen väliin saakka. Peliveljet onnistui viimeisessä erässä purkamaan Indiansin hyvin toimineen karvauksen ja voitti ottelun lopulta 11-10 (3-3,4-6,4-1).

Mihin ottelu ratkesi?
Tilastollisesti pelin ratkaisu tapahtui kolmannen erän puolessa välissä, jolloin Indiansin kahden maalin johto vaihtui neljässä ja puolessa minuutissa kahden maalin tappioasemaan. Varsinainen ratkaisupaikka oli Pelivejien kyseenalainen yhdestoista osuma, joka jäi ottelun voittomaaliksi.

Ottelun hahmo?
SPV:n tehokaksikko Sami Koski – Janne Hulmi oli jälleen kuumalla pelipäällä. Kosken 3+2 ja Hulmin 2+3 takasivat voiton kotijoukkueelle. Indiansin Santeri Toropainen viimeisteli kliinisesti ja teki neljä osumaa, joihin lukeutui 11-10-kavennusmaali puolitoista minuuttia ennen loppua kuudella neljää vastaan.

Ottelun puheenaihe?
Erik Härkösen ajassa 54:01 laukoma voittomaali kuumensi tunteet Indians-leirissä ja puhutti paljon ottelun jälkeen. Tilannetta edelsi pallon lentäminen laidan yli SPV:n karvatessa Indians-päädyssä. Tämän jälkeen kotijoukkueen Tuukka Kiviranta haki pelivälineen nopeasti kaukaloon, laittoi sen parin metrin päähän kulmapisteeltä ja syötti maalin eteen Härköselle, joka ratkaisi ottelun laukauksellaan. Pallo oli siis pienessä liikkeessä, eikä määrätyllä paikallaan, kun kulmalyönti annettiin.

Kommentit:
Peliveljien parhaana palkittu, tehot 3+2 kääkinyt Sami Koski oli huojentunut pelin lopputuloksesta.
– Niin kuin numerot kertovat, niin kyllähän se aika erikoinen peli oli. Alku oli meiltä pitkästä aikaa ihan hyvä, kun päästiin johtoon. Sitten kaveri tekikin kuusi maalia putkeen ja oltiin vähän sillassa, mutta saatiin onneksi käännettyä.
–Kolmas erä oli meiltä ihan hyvä maalien muodossa, saatiin kirittyä tasoihin ja ohi. Se riitti tänään ja kaksi pistettä miellyttää kyllä.

Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikaisella oli pelin jälkeen kaksijakoiset tunnelmat.
– Kymmenellä tehdyllä yleensä voitetaan, yksitoista päästettyä on ihan liikaa. Äärimmäisen ylpeä olen kuitenkin joukkueesta. Tämä on meidän ensimmäinen vuosi liigassa ja pystyttiin kuitenkin Suomen mestareita hallitsemaan kotiluolassa, kymmenen maalia tekemään ja taistelemaan voitosta loppuun asti.

Tilastohuomiot:
SPV: Sami Koski 3+2, Janne Hulmi 2+3, Henri Urmas 2+0
Indians: Santeri Toropainen 4+0, Valtteri Kainulainen 1+2, Markus Markkola 2+0

Lauantain muut Salibandyliigan tulokset:
Erä-Classic 10-7, Oilers-OLS 10-1, NST-TPS 6-7 ja.

Linkit:
SPV:n otteluraportti

15 comments

  1. mutta eivät siinä voittomaali-tilanteessa – se meni ihan matsin linjan mukaisesti.

    Indiansille ei vihelletty koko ottelussa yhtään jäähyä! Yksi rankkari ja viisi jäähyä jäi viheltämättä. Pienemmän ja heikomman puolella voi ja pitääkin olla, mutta silloin ei pitäisi ryhtyä erotuomariksi.

  2. Inkkarit osoittivat kuuluvansa liigan kärkeen, pohjammaalla ei ole muuta suurta kuin pellot ja puheet.
    Miksiköhän Ihme on muka niin ihmeen hyvä – kysyn kun en ymmärrä.
    Meillä pahviveskatkin saa enempi kiinni 😉

  3. Eihän tuota SPV:n voittomaalia millään pysty selittämään sääntöjen mukaiseksi kuten edellinenkin fanaattinen Peliveljien kannattaja omassa sekavassa kannanotossaan toteaa. Sääli että ratkeaa lopulta tuollaiseen hölmöilyyn seeprojen osalta.
    Onhan se hirveä tilanne kun joutuu keksimään selityksiä sille että kaksinkertainen Suomen mestari on köysissä sarjanousijan kanssa ja tarvitsee tuomarin apua hoitaakseen pelin. On melkoisen mietinnän paikka Pohjanmaalla että missä mennään. Onneksi seuran juniorituotanto tuottaa jatkuvalla syötöllä uusia huippupelaajia ja ei tarvitse enää tulevaisuudessa turvautua ostopelaajiin.

  4. Siis missä suossa Seinäjoella oikein ollaan? Liiganousijakin voitetaan vasta tuomarivirheen avulla?

    Ja missä oli ne täällä hehkutetut fanit??

  5. Ei ne oo toisena. Ne on ykkösenä ihan omassa sählääjien sarjassa. 🙂

  6. Peli muiden mukana. Inkkarit pelaa hyvän pelin ja Peliveljet sai juonesta kiinni vasta, kun tiivistivät peluutusta. Jäähyjä jäi kyllä aika huolella viheltämättä ja jotenkin sekavaa tuomarointia muutenkin. Puheista en sitten tiedä. Parin mestaruuden myötä fanit varmaan voi isoja puhuakin. Joukkue sen sijaan tekee vaan hommaansa. Inkkareissa kovia pelimiehiä. Tiedä vaikka osaa kutsuja Kurre tulevaisuudessa.

  7. Kävikö spevellä niin, että johtotilanteessa ajateltiin pelin olevan paketissa? Inkkarit uskoivat työn tekoon ja raatoivat samalla vauhdilla loppuun asti. Samankaltainen kuvio oli Divarissa viimeviikolla Bluefox-Wirmo.

    Tällä kertaa spevet saivat ajoissa ajatuksen käännettyä.

  8. (En kommentoi tätä tilannetta josta en mitään tiedä vaan yleisesti)

    Olen jo pidemmän aikaa ollut sitä mieltä että sabaan tarvitaan sääntömuutos: jos joukkue antaa sisäänlyönnin tai vaparin niin virheellisestä paikasta tai niin virheelliseen aikaan että tuomarin pitää puuttua peliin, niin sisäänlyönti käännetään vastustajajoukkueelle. Samalla idealla kuin mitä käy jos joukkue viivyttelee liian kauan pelin aloittamisen kanssa.

    Minua ainakin ärsyttää sarjassa vallitseva yleinen tapa missä kokeneet kehäketut järjestäen antavat vaparit ja sisäänlyönnit väärästä paikasta. Jos tuomari viheltää niin otetaan uudestaan, jos ei vihellä niin saattaa tulla 11-10 voittomaali. Tilastollisesti aina silloin tällöin ei vaan vihelletä. Luulenpa että jos tästä taktikoinnista olisi edes joku mahdollisuus saada omille näpeille niin 90% siitä katoaisi ihan itsestään.

  9. Ja älkää lähtekö tänne kommentoimaan mitään uskonnosta. Se on vaan niin noloa! Ihan niin kuin rasismi.

  10. Juuri näin. Olen jonkin aikaa seurannut Pääkallon konmenttiosastoa ja tasaisesti tulee muka hyvää provoa/herjaa/mitälie Koposen vakaumuksesta. Miten se liittyy siihen kuinka SPV pelaa? Aivan, ei mitenkään. Keksikää jotain uutta. Ei uppoa enää. Tai no, ei ole uponnut koskaan.

  11. SPV:tä vaivaa SSV-tauti. Kun ei tarvi pelata kun vasta lopussa niin pisteet hoituu. Vielä on tekemistä että ei tule käsille. Oilerspelussä se epäonnistui. Sekakentillä mennään pitkälle ja haetaan. Lopussa vanha ykkönen kasaan ja vipaan erään 4-6 maalia. SPVn ainut heikkous joka isommin näkyy, on erään Tatun puuttuminen… Typerä systeemi kun väärin annettu vapari ei tuota kuin uusinnan. Aina kannattaa koittaa, joskus se menee läpi. Ei kyllä junnupeleissä.

  12. Loviisan Fanille, tuo tosiaan olisi hyvä sääntöuudistus ja sitä voisi soveltaa samoin kaikissa vapareissa. Säästäisi aikaakin.

  13. Veikkaan et vaikea hallitsevan mestarin on syttyä tällasii peleihin. Olkoon joukkue mikä tahansa joka on voittanut 2 mestaruutta tai enempi. Sit vasta herätään ku vastustaja onjo muutaman maalin johdossa.