Mikko Kohosesta historian ensimmäinen 400 maalin mies

Kaikkien aikojen maalipyssy jatkaa Seinäjoella. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Se on 400 täynnä, näytti Mikko Kohonen. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyliigan vuoden 2013 viimeinen pelipäivä tarjoili uutisia kerrakseen, kun SSV katkaisi kärkiottelussa mestari SPV:n tappiottoman putken, Loviisan Tor jätti TPS-voitolla jumbopaikan ja SPV:n Mikko Kohosesta tuli liigan ensimmäinen 400 maalin mies.

Seinäjoen 1200-päisen yleisön harmiksi haastaja SSV karkasi kahdeksan minuuttia ennen loppua jo 3-9-johtoon ennen kotijoukkueen huiman kirin alkua. Erik Härkönen, Mikko Kohonen ja Henri Myllymäki sekä ilman maalivahtia Sami Koski ja Janne Hulmi nostivat Peliveljet maalin päähän, mutta SSV kesti kelloon jääneet 16 sekuntia ja voitti 9-8. SPV oli hävinnyt viimeksi 12. lokakuuta ja pelannut sen jälkeen 11 kierrosta ilman tappiota.

SPV:n Mikko Kohonen laukoi rangaistuslaukauksesta uransa 400. maalin, kun hän kavensi toisessa erässä tilanteeksi 3-5. Kohonen on Salibandyliigan kaikkien aikojen ensimmäinen haamurajan saavuttaja. Tänään kahdesti osuneen Kohosen maalisaldo on nyt 401.