Nokia 11 pelaajalla lähellä jättiyllätystä – Vänttinen pelasti Classicin

Lassi Vänttinen (vas.) ja Sami Johansson (oik.) heiluttivat Happeen maaliverkkoa perjantaina yhteensä kolmesti. Arkistokuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic oli tuhria pahemman kerran, kun joukkue päästi Nokian KrP:n neljän maalin takamatkalta taistelemaan Suomen Cupin finaalipaikasta. Kärsivällisesti pelanneet nokialaiset johtivat peliä vielä 15 sekuntia ennen loppusummeria, kun Classic painoi pelin väkisin jatkoajalle. Lassi Vänttinen päästi Classicin lopullisesti piinasta 7-6 maalilla ajassa 62.20 (3-1, 2-2, 1-3, 1-0).

Voitolla Classic pelaa kolmatta kertaa putkeen Suomen Cupin finaalissa. Finaalivastustajaksi selvityi SSV, joka voitti Jyväskylän Happeen omassa välierässään. Paikka finaalissa on Classicille kolmas perättäinen. Viime vuosien finaalikoitokset ovat päättyneet classiclaisittain kehnosti, kun Tapanilan Erä ja Happee ovat vieneet Cup-kannun tamperelaisten nenän edestä.

Katsomossa ennakoitiin rumia loppulukemia, kun Matti Tuomiranta otetiin vaihtoon ja Classic tuuletti viidettä maaliaan. Classic piti palloa ja varsinkin toisen erän johtoasemassa esitti näyttäviä syöttöyhdistelmiä. Kun kotijoukkue esitti temppuja, nokialaiset viimeistelivät tehokkaasti ja nousivat 6-5 johtoon.

Classicin viime hetken tasoitusmaalia edelsi nujakka KrP:n vaihtoaitiossa, jonne Rene Andersson tuuppi Mika Savolaisen viisiminuuttisen arvoisesti. Kun Savolainen selvisi tilanteesta kahden minuutin jäähyllä, niin Classic pääsi pelaamaan ottelun lopun ylivoimalla. Ajassa 59.45 Leikkanen ampui ylivoiman pohjalta ohi Eero Peiposen ja vei trillerin jatkoajalle. Jatkoajalla Nokian alivoima sinnitteli hyvin, kunnes ylivoimaan vaihdettu Peter Kotilainen syötti Vänttiselle paikan, josta mies ei erehtynyt, vaan laukoi tamperelaiset Cup-finaaliin.

Mikko Leikkanen viimeisteli Classicille kolme maalia ja palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana. Nokian KrP:n parhaana palkittiin maalivahti Eero Peiponen, joka vaihdettiin Matti Tuomirannan tilalle toisen erän alussa, kun Vänttinen oli vienyt Classicin 5-1-johtoon.

Moni odotti välierästä läpihuutojuttua, kun näki nokialaisten rosterin otteluun lähdettäessä. 11 kenttäpelaajalle näytti tulevan hikinen iltapuhde, mutta toisin kävi. KRP käytti paikkansa viisaasti ja kolmannen erän loppuhetkille asti näytti siltä, että finaalipaikka menee näätälaumalle. Classic ei onnistunut paikoistaan ja Nokian maalille vaihdettu Eero Peiponen venyi huipputorjuntoihin.