NST kyykytti Josbaa – ihmiskuula Arponen 3+0 ja +8

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Sunnuntai-illan salibandyliigaottelu NST:n ja Josban välillä oli alusta asti selvä. Tappioputkessa ollut lappeenrantalaisryhmä näytti kotonaan, miten selkä seinää vasten pelataan ja murskasi vierailevat joensuulaiset lukemin 11-4 (5-0, 4-2, 2-2).

Ottelun tuloksella ei ollut suoraa vaikutusta sarjataulukkoon. Josba pysyi tappiosta huolimatta seitsemäntenä ja NST kymmenentenä, vaikka lappeenrantalaiset ottivat edellä olevia kiinni.

Useiden analyysien mukaan jopa pakkovoiton edessä ollut NST tuli otteluun huikean hyvällä asenteella ja jalalla. NST tappoi joensuulaisten hyökkäyksiin lähdöt lähes kokonaan ja iski vastustajan pallonmenetyksistä terävästi vastaan. Kotijoukkue meni 11. minuutin kohdalla jo 4-0-johtoon, mistä hienoja nousuja aiemmin kaudella esittänyt Josba ei enää toipunut. Josban Aapo Mutanen teki toisessa erässä 8-0-tilanteessa kaksi nopeaa maalia, mutta se ei auttanut vierailijoita NST:n kuitatessa nopeasti. 9-2-lukemin alkanut kolmas erä oli enää pelailua.

NST:n koko joukkue tuli otteluun huomattavasti vastustajiaan pirteämmin, mutta heidän taistelunsa ruumiillistui yhteen mieheen. Lappeenrantalaisten kapteeni, usein ihmiskuulaksikin kutsuttu, Tuomas Arponen oli huikealla pelipäällä ja viimeisteli uransa toisen hattutemppun jo 24. minuutilla. NST:n maalivahti Jarkko Monthan tappoi viimeisetkin Josban yritykset.

Vierasjoukkue Josba on saanut muutamiin viime peleihinsä todella huonon alun. Happeeta ja Indiansia vastaan joensuulaiset vielä nousivat taistelemaan voitosta, mutta tänään tuli seinä vastaan. Lappeenrantalaisten mieliä puolestaan varmastikin lämmitti 826-lukuinen katsojajoukko, mikä on seuran runkosarjaennätys.