Oilers murjoi OLS:n maanrakoon – ”Maaleja alkaa syntyä, kun joulu lähestyy”

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Esport Oilers murskasi Oulun Luistinseuran Tapiolassa pelatussa miesten Salibandyliigan ottelussa. Kotijoukkueen 10–1-voittolukemiin (5–0, 3–1, 2–0) päättynyt näytös ei tarjonnut lauantai-illan huumaa 309 katsojalle.

Esport Oilers jatkaa Salibandyliigan viidentenä ja OLS kamppailee edelleen sarjan häntäpäässä putoamista vastaan. Huomenna OLS:lla on jo tässä vaiheessa kautta lähes kuolemanottelu edessä, kun oululaiset kohtaavat samoissa pisteissä olevan Nokian KRP:n

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu oli pelattu jo ensimmäisen 11 minuutin jälkeen, kun Oilers naputteli taululle viisi osumaa. Toisen erän alkuun ryhdistäytynyt vierailija teki ainokaisensa erän toisella minuutilla. Sen jälkeen kotijoukkue meni lopullisesti menojaan. OLS oli yksinkertaisesti jokaisella osa-alueella monta askelta Oilersin perässä. Maalivahtipeli takkusi myös pahasti. Oilers teki toisessa erässä pariin minuuttiin kolme identtistä maalia oikeasta laidasta tulleista vaarattomannäköisistä laukauksista.

Ottelun hahmo?
Oilersin ykköskenttä oli täysin suvereeni ottelun ensimmäisessä erässä. Oscar Hänninen ja Casper Pfizner maustettuna Santeri Lindforsilla latoivat maalikoosteiden arvoisia täysosumia. OLS:n puolustuksella ei ollut varsinkaan ottelun ensimmäisellä kympillä mitään saumoja. Oilersilta erottuivat myös fanien suursuosikki, kahden maalin mies Tapio Kinnunen ja 17 torjuntaa kopannut Oilers-maalivahti Tomi Ikonen. OLS oli kokonaisuudessaan jäänyt bussiin, ja mieleen jäi ainoastaan OLS:n ainoan maalin viimeistellyt Otso Tornberg.

Ottelun puheenaihe?
Oilersin ykköstykin, Oscar Hännisen loukkaantuminen ottelun toisessä erässä pelästytti, mutta Oilersin valmentajan Mikko Alangon mukaan vamman syyksi muodostui vain ohimenevä migreeni, jonka takia Hännistä ei nähty enää kolmannessa erässä.

Kommentit:
– Hävettävä esitys. Kun Ensimmäinen kymppi on noin vaikea kuin tänään niin itseluottamushan siinä menee, OLS:n kapteeni Niko Kvist sanaili.
– Maaleja alkaa tulemaan, kun joulu lähestyy, Oilersin Kinnunen naureskeli.
– Kerrankin saatiin hyvä lataus peliin. Hyvä tulos meille, Oilersin penkin takana ottelua johtanut, kakkosvalmentaja Alanko kertoi.

Tilastohuomiot:
Oilers: Casper Pfizner 2+1, Tapio Kinnunen 2+0, Santeri Lindfors 1+1, Oscar Hänninen 1+1
OLS: Otso Tornberg 1+0, Harri Naumanen 0+1

Lauantain muut Salibandyliigan tulokset:
Erä-Classic 10-7, Oilers-OLS 10-1, NST-TPS 6-7 ja.

Teksti: Janne Erola, Espoo

2 comments

  1. tänään taisi myös olla indianssin peli, myös sen voisi mainita vaikka paikallisvastustaja onkin?