Oilersilla putki päällä – Tutkaparille kuusi pistettä ensimmäiseen kahdeksaan minuuttiin

Oilersin Lauri Huusko iski hattutempun. Kuva: Olli Laukkanen

Esport Oilers jatkoi tappiottomien otteluiden putkea Nokian KrP:n kustannuksella. Espoossa Tapiolan Urheiluhallissa 301 katsojan edessä pelattu miesten Salibandyliigan ottelu päättyi kotijoukkue Oilersin voittoon 9–4(5-­1,1­-1,3­-2).

Viisi ottelua ilman tappiota pelannut Oilers nousi sarjataulukossa jo neljänneksi ohi helsinkiläisen SSV:n, tosin espoolaisilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Nokian KrP sen sijaan jatkaa taisteluaan sarjataulukon häntäpäässä.

Mihin ottelu ratkesi?
Oilersilla näyttää olevan kotiotteluissaan teemana ottaa vastustajalta luulot pois heti alussa. Niin kävi myös lauantai­-illan kamppailussa, kun Oilers karkasi reilun seitsemän minuutin aikana 4–0 –johtoon. Ensimmäinen erä päättyi lopulta 5–1, aivan kuten viime lauantainakin OLS:aa vastaan.

Ottelun hahmo?
Oilersin kakkoskentän tutkapari Oliver Wardi (2+1) ja Matias Kaartinen (1+3) loivat pelin
alkutahdit tekemällä kolme ensimmäistä lähes identtistä maalia: pikkunätti syöttö keskelle ja siitä terävällä vedolla verkot soimaan. Kotijoukkueen työmyyränä tunnettu Lauri Huusko (3+0) oli myös maalinälkäisellä pelipäällä. Kotijoukkueen maalivahti Tomi Ikonen kannatteli joukkuettaan erityisesti toisen erän alussa hienoilla torjunnoilla. Työmyyräosaltolta pitää nostaa esille myös ensimmäiseen kenttään nostettu Oilers­laituri Niko Raunio, joka jaksaa illasta toiseen tehdä näkymätöntä työtä. Se palkittiin tänään muutamalla nätillä katkolla ja hienolla alustuksella Jyri Perokorven maaliin. Nokian KrP:ltä erottui edukseen vierailijoiden kaikki maalit tehnyt ykköskenttä ja sen etunenässä joukkueen pisteykkönen Henri Johansson (2+1).

Ottelun puheenaihe?
Oilersin kotipelit alkavat muistuttaa toisiaan. Ensimmäisessä erässä joukkue on täysin pitelemätön. Syntyy hienoja sommitelmia, joiden päätteeksi viimeistellään toinen toistaan komeampia täysosumia. Toiseen erään tultaessa vastustaja näyttää pääsevän jatkuvasti liian helposti peliin mukaan, koska Oilers sortuu ylimieliseen löysäilyyn ja päästää vierasjoukkueen, tällä kertaa nokialaiset hyvin peliin sisään. Kahden maalin päähän päässeen KRP:n selkäranka katkesi lopullisesti viimeisen kymmenen minuutin aikana, kun Espoon salibandy­ylpeys tehtaili kolme maalia. Ihmetystä herätti jälleen Oilersin Oscar Hännisen poissaolo. Toisen erän alusta lähtien jääpussi jalassa istunut Hänninen ei käynyt kentällä enää ottelun ensimmäisen erän jälkeen. Myös puolustaja Henri Uronen jätti pelin kesken toisessä erässä.