Classicille kaksi vitosta heti avauserään – Kohonen johdatti SPV:n voittoon

Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

Seinäjoen Peliveljet ei antanut Classicin yllättää itseään toistamiseen miesten Salibandyliigan kärkikamppailussa. Classic taipui sunnuntaina hallitsevalle mestarille selvin lukemin 5-9 (0-4, 2-2, 3-3).

Tämän päivän voitolla SPV hinasi itsensä kahden pisteen päähän sarjajohtaja Classicista. Kahdesta viikonlopun tappiosta huolimatta Classic jatkaa Salibandyliigan piikkipaikalla.

Mihin ottelu ratkesi?
Laidat ja kenttämainokset saivat kyytiä, kun molemmat joukkueet tulivat kovalla intesiteetillä otteluun. Rikkonaisessa ottelussa SPV pystyi keskittymään paremmin olennaiseen ja piti Classicin koko ajan takamatkalla. Classic sai kaksi viiden minuutin jäähyä ensimmäisessä erässä, jotka sekoittivat joukkueen pelin täysin. Mikko Kohonen päätti Classicin rimpuilun kolmannessa erässä. Ensin todellinen selkärangankatkaisija komealla rystylaukauksella ja sitten taiturimainen esityö Sami Kosken nakuttamiin loppulukemiin 9-5.

Ottelun hahmo?
Kaksi maalia tehnyt Mikko Kohonen nousi jälleen oikealla hetkellä esiin. Jari Hankkio onnistui luomaan useita vaarallisia tilanteita hyvin pelanneen Pekka Niemisen maalille. Kotijoukkueesta Janne Lamminen pysyi hyvin mukana SPV:n fyysisessä pelissä ja oli vaarallinen myös hyökkäyspäädyssä.

Ottelun puheenaihe?
Mika Savolainen lennätti Tuukka Kivirannan Tampere Areenan lattiaan sellaisella vauhdilla, että mies viettää ensi yön Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa. Molemmat pelaajat ovat tunnettuja fyysisestä pelitavastaan, mutta tänään läiskähti pahemman kerran. Tilanteeseen aavistuksen aiemmin ennättänyt Kiviranta oli huonossa asennossa ja katse palloon, kun Savolainen tuli koko painollaan tilanteeseen. Kontaktin seurauksena Kiviranta passitettiin suoraan sairaalaan.
– Kyllä mä tiedän, missä olen, mutta miten mä olen tänne päässyt, ihmetteli Kiviranta, kun lääkäri selvitti miehen kuntoa tällin jälkeen.
Lisää Kivirannan loukkaantumisesta Pääkallo.fi:n toisessa uutisessa.

Kommentit:
– Olisi turha väittää, ettei tällä pelillä olisi merkitystä meille. Pelaajille nämä pelit ovat kuitenkin selvin tapa katsoa, missä nyt mennään. Pidettiin ihan poikkeuksellinen palaveri eilen pelin jälkeen ja käytiin Cupin tappio muutenkin erittäin huolellisesti läpi, SPV-luotsi Tommy Koponen sanoi ja jatkoi:
– Tänään kävi tavallista pahempi vahinko. Tuukan tilanne kouraisi syvältä. Pojat keskittyivät kuitenkin pelaamiseen ja pidettiin jalat ja pallo liikkeellä loppuun asti.

Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala näki tappion syyt kauempana.
– Meillä oli pitkä pelitauko jokin aika sitten ja sen jälkeen on ollut vaikeuksia päästä harjoittelurytmiin. Treenien laatu ei ole ollut ihan toivottavaa ja se varmaan näkyi viikonloppuna. Meidän tekeminen oli ihan hyvää tasakentällisin, mutta tänään sitä oli harmittavan vähän.

Tilastohuomiot:
Classic: Peter Kotilainen 2+1, Mikko Leikkanen 1+1
SPV: Mikko Kohonen 2+1, Jari Hankkio 2+0, Sami Koski 1+1, Ville Kuusela 1+1

Sunnuntain muiden Salibandyliiga-otteluiden tulokset:
Nokian KrP–OLS 10–6, NST–SSV 3–5, TPS–Josba 8–3, Loviisan Tor–Oilers 3–8, Happee–Erä 7–5

Teksti: Riina Pulkkinen, Tampere

4 comments

  1. Miten kauan kestää Classicilla ”maalikoosteen” tekeminen ja julkaiseminen? Passo on toistuvasti kehunut tv-haastatteluissa oman seuransa tekemisen tasoa, mutta ei se tässäkään asiassa pärjää muille seuroille.

  2. ”missä video?”lle. Toi sun postauksen kellonaika kertoo aika paljon. Ootko ihan tosissas ton kommenttisi kanssa? Aamulypsyltä suoraan videopajaan, niinkö?

  3. Joiltakin seuroilta koosteet tosiaankin julkaistaan heti pelin jälkeisenä iltana. Ei Classic tässäkään lopulta paljon hävinnyt… mutta riittävästi kuitenkin. 🙂